Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Le Favate – ontdek de charme van de Cilento

In het groener dan groene Nationale Park van de Cilento – een ongerept stukje Italië ten zuiden van de Amalfikust – liggen ook een paar rustiek accommodaties. Een van de mooiste is Agriturismo Le Favate, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een antiek landgoed uit de zeventiende eeuw.

Op het terrein vind je een kleine kapel, een goed bewaard gebleven molen en een waterput. De kamers en suites zijn op eenvoudige maar verfijnde manier ingericht, met een massief hardhouten balkenplafond en oude terracotta vloeren, compleet met de hand afgewerkt.

Alle kamers en suites beschikken over een privébadkamer, met een bad of en een douche (soms met hydromassage). In sommige kamers bevindt zich ook een kleine openhaard of terracotta oven.

De appartementen zijn goed uitgerust, ruim, met terras: ideaal voor gezinnen met twee of drie kinderen. De appartementen bevinden zich in twee aparte gebouwen: Casa Matteo en Casone (die ongeveer 750 meter van het hoofdgebouw liggen). Op het terrein vind je ook een fitnesscentrum, een sauna en een zwembad.

Het huis wordt omringd door ruim honderd hectare aan olijvenboomgaarden en wijngaarden, waarmee het bedrijf een mooie DOC-wijn en extra vergine olijfolie produceert. Er wordt een fantastisch uitgebreid ontbijt geserveerd, met onder meer verse aardbeien of ander seizoensfruit. Ook ’s avonds kun je aanschuiven; voor € 25 p.p. (excl. wijn) wordt er een heerlijk diner voor je bereid!

In de Cilento vind je prachtige routes om te wandelen. Agriturismo Le Favate biedt ook de mogelijkheid om per ezel een tochtje te maken tussen de olijvenbomen in het prachtige mediterrane landschap. Om naar het strand te gaan zijn er twee wegen: een wandelpad (hiervoor moet je wel goed ter been zijn) of een route met de auto (ongeveer vijftien minuten).

Je kunt je verblijf bij Agriturismo Le Favate boeken bij VesuvioTour

www.vesuviotour.nl | info@vesuviotour.nl
0031-(0)208932077

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *