Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de sportieve kant van het Gardameer

Het Gardameer in februari, deze combinatie zal voor de meesten van jullie niet meteen voor de hand liggen. Het Gardameer zal eerder geassocieerd worden met de zomer, drukte, zwemmen in het meer en heerlijk flaneren in jurkjes en korte broeken in een van de schilderachtige dorpjes aan het meer.

Gardameer-citroenen-Limone

Maar ook in de wintermaanden bloeien de citroenen langs het meer, zoals bovenstaande foto laat zien. Voor Felice maakt zomer of winter dan ook helemaal niets uit; ze was helemaal in haar element toen ze van Saskia de vraag kreeg of ze voor een blog tour naar het Gardameer wilde.

Ciao tutti was namelijk uitgenodigd door Gardamio en Aktivhotel Santalucia in Torbole om te ontdekken wat er in februari allemaal te doen is rondom het Gardameer. Felice maakte een sprongetje van geluk: de bergen riepen en eindelijk mocht ze haar passie voor reizen dan omzetten in iets concreets.

MyAktivGarda-blogtour (1)

Als klein meisje maakte Felice al kennis met die massieve rotsen in het noorden van Italië. De Dolomieten werden haar tweede thuis. Als kleine kleuter op zoek naar rood-witte ‘vlaggetjes’ klauterde ze over de rotsen – een trucje van haar ouders om de bergwandeling interessant te maken, want bij elk markeringspunt werd gejuicht en verder gerend op zoek naar de volgende.

De varkens, de marmotten op de uitkijk en de koeien met enorme bellen om hun nek werden haar grootste vrienden. Later werden vooral de schoonheid van de bergen en de vrolijke Italianen gekleed in lederhosen dansend op de muziek van de accordeon gewaardeerd.

Er ging ook geen vakantie voorbij zonder in elke berghut een vergelijkend warenonderzoek voor Apfelstrudel en Kaiserschmarren te houden. Daarnaast was er altijd het verlangen naar het topje van de berg. Klimmend en wandelend naar boven om te weten wat voor moois zich achter de berg verschuilde.

Felice-Italiaanse-bergen (1)

De Dolomieten hebben Felice waarschijnlijk laten proeven aan het avontuur, want de reizen naar Italië werden verruild voor reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland, Nepal, Indonesië, Chili en ga zo maar door. Haar passie voor reizen en een dosis avontuur kwamen ook aan bod tijdens haar studie International Tourism Management.

Steeds meer mensen begonnen te vragen naar tips en adviezen voor mooie plekjes, van Europa tot aan Oceanië. Zo werd het idee voor een reisblog geboren. Tijdens haar huidige master Strategic Marketing bleef dit idee kriebelen en wilde ze graag ervaring opdoen. Op het moment dat Saskia vroeg of ze wilde gaan bloggen en op reis wilde naar Italië werd er dan ook zonder aarzeling ‘Si’ geroepen.

MyAktivGarda-blogtour (2)

Tijdens haar eerste blogreis in Italië heeft Felice mogen kennismaken met allerlei sportieve activiteiten en gastronomische delicatessen aan en van het Gardameer. In de komende dagen vertelt ze jullie meer over de tocht op een racefiets langs de rivier en een actieve wandeling die een prachtig uitzicht biedt over Torbole en het Gardameer.

Verder kunnen de adrenalinezoekers hun hart ophalen bij het verhaal over de Via Ferrata, de beklimming van de Monte Colodri. Door de veelzijdigheid van het Gardameer mag ook het culinaire gedeelte niet ontbreken en dus kunnen jullie de komende dagen meegenieten van al het lekkers dat er aan het Gardameer te vinden is.

Jullie merken het al, het was een veelzijdig weekend. De verhalen die zullen volgen zijn voor ieder wat wils. Voor Felice kon de reis vooral niet meer stuk toen ze weer een rood-wit ‘vlaggetje’ vond, toen het kruis op de top van Monte Colodri werd bereikt.

Vol trots presenteert ze met dit verhaal haar eerste blogpost op Ciao tutti – net zo’n mijlpaal als dat eerste vlaggetje en hopelijk het begin van een reeks mooie reizen en verhalen in en over Italië.

top-Monte-Colodri-Garda

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *