Home » Kunst uit Italië » Engelen strijken neer op het Plein der Wonderen in Pisa
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Engelen strijken neer op het Plein der Wonderen in Pisa

Het toch al indrukwekkende Piazza dei Miracoli in Pisa heeft er tot 15 januari 2015 een paar bezienswaardigheden bij. Je kunt je nu niet alleen vergapen aan de Scheve Toren van Pisa, aan de details van de Duomo en aan de grootste doopkapel van Italië, maar ook aan een paar schitterende angeli, engelen.

Angels-Pisa-3

Deze engelen zijn een creatie van de Poolse kunstenaar Mitoraj. De engelen komen de wonderlijke grond in Pisa bezoeken vanwege het 950-jarig jubileum van de Duomo. Of Duomo, men viert dat de eerste steen hier precies 950 geleden werd gelegd. Voordat de Duomo in al zijn glorie straalde, waren er weer heel wat jaren verstreken.

De tentoonstelling Angels omvat circa honderd engelen van Mitorajs hand, met naast monumentale bronzen beelden ook beelden van marmer, pleisterwerk en een paar schilderijen.

Angels-Pisa Angels-Pisa-2

De beelden buiten zijn uiteraard gratis te bezoeken, maar wie alle honderd werken wil zien, betaalt 3 euro. Kinderen tot 10 jaar zijn gratis. De tentoonstelling is tot oktober elke dag te zien van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Vanaf november kun je van 9 tot 17 uur genieten van de expressie van de engelen.

mitorajfoto’s: Ufficio Stamp Spaini & Tuscany At Heart

Piazza dei Miracoli, Pisa

Lees ook onze andere blogs over de wonderen in Pisa
*Wereld vol wonderen in Pisa
*Souvenir van de duivel
*Wanneer valt de Scheve Toren van Pisa?
*Kleurrijke Keith Haring in Pisa
*De tijd van Galileo

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *