Ga op pad met onze City Walks!

Ontdek Puglia, een sprookje dat echt bestaat!

Helemaal in de hak van de Italiaanse laars vind je misschien wel de mooiste regio van heel Italië: Puglia. Wij werden meteen bij de eerste kennismaking verliefd op deze regio, met de kenmerkende witte stadjes, de blauwe zee, de heerlijke keuken en de warme bevolking.

Alberobello-trulli (4) Ape-Puglia

We reisden door heel Puglia, met als eerste kennismaking het schiereiland Gargano in het noorden, waar witte kliffen ver uitsteken in de zee, die nu eens smaragdgroen, dan weer azuurblauw kleurt. We trokken verder zuidwaarts, langs sporen van het Byzantijnse rijk afgewisseld met invloeden uit het klassieke verleden en de Arabische cultuur.

We fotografeerden merkwaardige witgekalkte huisjes met conische daken, de welbekende trulli, die de Salento omtoveren tot een sprookjesbos. Hier en daar schuilen eeuwenoude pelgrimsoorden en mystieke grotten, maar ook plaatsen met klinkende bijnamen als ‘het Florence van het zuiden’ (Lecce), ‘la città bianca’ (‘de witte stad’) en ‘Finis Terrae’ (‘het einde van de wereld’).

Cisternino-Puglia Ostuni Tremiti-Puglia

Als je de foto’s ziet, begrijp je meteen dat we deze nieuwe Special best hadden kunnen beginnen met ‘Er was eens…’ Maar Puglia is geen sprookje. Althans, het is een sprookje dat echt bestaat, al moet je jezelf misschien soms even in de arm knijpen wanneer je door de met trulli bedekte Valle d’Itria rijdt of door de stralend witte steegjes van Locorotondo dwaalt.

In deze nieuwe Special nemen we je mee op onze reis door de hak van de Italiaanse laars, om je het pure, prachtige Puglia te laten zien. Een klein voorproefje:

Ciao-tutti-Special-20-PugliaCiao-tutti-Special-20-Puglia-2 Ciao-tutti-Special-20-Puglia-6 Ciao-tutti-Special-20-Puglia-7 Ciao-tutti-Special-20-Puglia-8 Ciao-tutti-Special-20-Puglia-9

Benieuwd naar dit sprookjesachtige stukje Italië? Bestel dan de Special Puglia – een sprookje dat echt bestaat en laat je betoveren door al het moois – en lekkers – dat deze regio te bieden heeft!

Ciao-tutti-Special-20-Puglia

Bestel Ciao tutti Special #21 Puglia voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Bondi!!
    Over 2 weken gaan we naar Puglia. De Special lijkt ons erg informatief en geeft energie. We zouden deze zo
    graag op papier hebben. Is dat mogelijk?? Hebben jullie ook iets over Bari??

    Bij voorbaat dank voor reactie.

    Ciao ciao

  2. Ciao Gerda! Heerlijk vooruitzicht, Puglia! De Special is er niet op papier, met die honderden pagina’s vol verhalen, tips en kleurenfoto’s wordt drukken – en verzenden – veel te kostbaar. In de Special vind je echt álles over Puglia, dus ook Bari komt ruimschoots aan bod. Maar oook op de blog zelf vind je al wat tips voor Bari, bijvoorbeeld https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/puglia/de-straat-van-de-oortjes-in-bari/ Geniet vast van de voorpret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *