Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Boutique del Caffè Torrefazione: de beste koffiebar van Amsterdam

Groot was de verrassing bij Daniele Palma, eigenaar van La Boutique del Caffè Torrefazione in Amsterdam, toen hij hoorde dat zijn koffiezaak meedingt naar de prijs van de beste koffiebar van heel Nederland.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-15la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-2

Daniele: ‘Iemand van RTL 4 belde mij twee weken geleden op met de mededeling dat La Boutique del Caffè Torrefazione door een mystery guest is geselecteerd als de beste koffiebar van Amsterdam.

In het nieuwe RTL 4-programma De Beste van Nederland strijden koffiebars in heel Nederland om de prijs van de beste koffiebar van het hele land. Nu wij al zijn uitgeroepen tot de beste van Amsterdam, wil ik natuurlijk ook graag de beste van heel Nederland worden,’ glimlacht een trotse Daniele.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-4

‘La Boutique del Caffè Torrefazione is gewoon de beste koffiebar van heel Nederland,’ aldus Daniele. ‘Wij onderscheiden ons door de kwaliteit en de kennis die wij over koffie hebben. En vergeet de Italiaanse sfeer niet!’

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-3

Italiaanse huiskamer in de Amsterdamse Pijp
Wij komen zelf dan ook graag en vaak bij deze fijne koffiezaak, bijna om de hoek van ons kantoor. Je drinkt er de allerbeste cappuccino van heel Amsterdam en vindt er een persoonlijke, huiselijke Italiaanse sfeer.

Het publiek is een mengeling van iedereen die de Amsterdamse Pijp doorkruist. Studenten, moeders en vaders met jonge kinderen, bewoners die al decennia lang in de buurt wonen – en toeristen natuurlijk, waaronder opvallend veel Italianen. Er wordt meer Italiaans dan Nederlands en Engels in de zaak gesproken, wat wij altijd erg waarderen als wij Italië even moeten missen en ons tegoed doen aan een cappuccino zoals ze hem normaal alleen in de laars maken.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-1 la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-13

Een geboren Romein
Daniele (42), een geboren en getogen Romein, woont al sinds 2008 in Amsterdam. Koffie stroomt nog net niet door zijn aderen, maar hij is al zeker 26 jaar lang bezig met koffie. Daniele: ‘Toen ik een puber was, kon ik erg vervelend zijn. Mijn moeder stuurde mij na school vaak naar een bar om het barista-vak te leren. Vanaf dat moment wist ik dat dat mijn toekomst zou gaan worden.’

Sinds 2013 runt Daniele zijn eigen Amsterdamse torrefazione, La Boutique del Caffè, aan de Eerste Jacob van Campenstraat. Grote balen met koffie liggen achter in de zaak opgestapeld. Daniele mengt en brandt namelijk zijn eigen selectie van koffiebonen. De hele dag door creëert hij de lekkerste combinaties, die je ter plekke kunt proeven.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-5 la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-7 la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-7a

Capri of Roma?
Onze favoriet voor een cappuccino of latte macchiato is de blend Capri, een zachte koffiebonenmengeling met tonen van bessen. Maar als we voor een straffe espresso gaan, dan kiezen we altijd voor de Roma-blend. Een combinatie van licht geroosterde bonen, met accenten van bergbloemenlikeur en peer met pure chocolade (!), geeft ons weer nieuwe inspiratie op een drukke werkdag.

Vergeet ook zeker niet de koffie van de maand te proberen. Iedere maand creëert Daniele weer een nieuwe blend die altijd verrassend is. Wil je ook thuis van de heerlijke Capri en Roma blends genieten? Dat kan; de bonen worden ook in zakjes verkocht om thuis de dag op zijn Italiaans te kunnen starten.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-11 la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-12

Lekkers uit de laars
Danieles deur staat op elk moment van de dag open voor een goede koffie, maar je kunt bij La Boutique del Caffè ook genieten van overheerlijke Italiaanse huisgemaakte merende (tussendoortjes), piadine en pane a fette. Onze persoonlijke favoriet blijft het overdadige bord met een hele (!) burrata, gegrilde groente, salade en sneetjes vers geroosterd brood. Troppo buono!

la-boutique-del-caffe-amsterdam-de-pijp-koffie-9 la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-8

Slow koffie in de Van Woustraat
Niet alleen de zaak aan de Eerste Jacob van Campenstraat is genomineerd: ook de nieuwe vestiging aan de drukke Van Woustraat hoort bij de nominatie. Een paar maanden geleden opende Daniele dit tweede filiaal.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-1 la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-9

Waar het in de Eerste Jacob van Campenstraat een gezellige drukte kan zijn en het accent op de ontbijt en lunch ligt, kom je in de Van Woustraat voor een slow koffie. Uitgebreid lunchen kun je hier niet, maar er staat wel allerlei lekkers in de vitrine om de zoete trek te stillen naast je perfect gezette cappuccino of espresso.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-10la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-11

Aan de leestafel blader je door kranten en tijdschriften en mijmer je weg bij fijne kunstboeken over Rafaël en Giotto.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-12

Ook koop je hier de heerlijkste delicatessen, zoals pasta, olijfolie en wijn, allemaal afkomstig van Italiaanse producenten die Daniele persoonlijk kent. Volle rode wijnen uit Umbrië, heerlijke citroenmarmelade van Sicilië, friselle en taralli uit Puglia – de perfecte plek om culinaire cadeautjes in te slaan.

la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-2la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-3 la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-5 la-boutique-del-caffe-amsterdam-van-woustraat-koffie-6

Hopelijk mogen Daniele en zijn team zich binnenkort de beste koffiebar van Nederland noemen. Wij drinken er alvast een perfecte cappuccino op en duimen voor La Boutique del Caffè. In bocca al lupo!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *