Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nieuw: download de gratis Ciao tutti app voor de beste tips van én voor liefhebbers van Italië

Hoewel we de afgelopen tijd niet konden reizen, hebben we niet stilgezeten. Sterker nog: we hebben – virtueel weliswaar – kriskras door Italië gereisd om al onze tips te verzamelen voor onze gloednieuwe Ciao tutti app, die we in deze blog vol trots aan jullie presenteren.

Bijna 4000 tips voor je vakantie in Italië

Met deze app zijn alle tips die we de afgelopen jaren hier op Ciao tutti deelden nóg beter terug te vinden. Als je inzoomt op jouw vakantiebestemming, zie je op de kaart bij de plekken die wij de moeite waard vinden vanzelf rondjes verschijnen, met per plek onze review en meestal ook een button naar meer informatie – ofwel op Ciao tutti ofwel op een andere relevante website.

Je kunt op de kaart in- en uitzoomen om te zien wat er in de buurt allemaal nog meer te doen is. Let wel: door de hoeveelheid tips kan het soms even duren voor je alle rondjes ziet opduiken. Probeer niet te snel in/uit te zoomen, maar geef de app even de tijd je locatie te bepalen en alle tips op te halen.

We hebben op dit moment al bijna 4000 tips ingevoerd – van musea en andere bezienswaardigheden tot accommodaties, van restaurants tot mooie tuinen, pretparken, wijngaarden en borghi. Uiteraard blijven we wekelijks nieuwe tips invoeren, maar ook jij kunt je eigen tips delen in de app – met je vrienden én met ons. Zo maken we er samen een unieke app van, vol tips van én voor Italiëliefhebbers.

Saskia: ‘We hebben er met zo veel liefde, enthousiasme en zorgvuldigheid aan gewerkt, dat jullie zeker weten veel nieuwe plekken zullen ontdekken. Zelfs ik was verbaasd over de hoeveelheid concrete tips die ik samen met het Ciao tutti-team in elf jaar heb verzameld.

Terwijl we alle blogs doornamen voor het invoeren van tips in de app, ontdekte ik hoeveel we in die jaren hebben gezien, beleefd, geproefd. Ik was echt verrast over alle heerlijke herinneringen die meteen weer opborrelden en die me weer even terugbrachten naar al die fijne plekken die ik mocht ontdekken.

Hopelijk ben jij net zo verrast over het aantal tips én de veelzijdigheid ervan, nu alle tips makkelijk zijn terug te vinden in een handzame app in plaats van in verschillende artikelen.

Het is echt ideaal als je op de plek van bestemming wil weten wat er allemaal te zien, te doen en te proeven valt. Maar ook als je je reis aan het uitstippelen bent, is de Ciao tutti app je beste metgezel. Zo mis je geen enkele bijzondere plek op én onderweg naar je bestemming.’

Hoe werkt de Ciao tutti app?

De Ciao tutti app is via deze link gratis te downloaden op elke smartphone. Je kunt ook Ciao tutti opzoeken in de AppStore, de Google Play Store of de App Gallery.

In de app vind je onze reviews van de plekken die wij graag met je willen delen. De reviews die je nu ziet, zijn onze tips, maar je kunt ook je vrienden en andere Italiëliefhebbers volgen zodat je nóg meer relevante en betrouwbare tips vindt.

Je vindt alle tips terug op de kaart van Italië (eerste tabje in het menu onder in je scherm). Als je al in Italië bent, herkent de app je positie en vind je alle dichtstbijzijnde tips. Om jou de beste tips te geven in de buurt van waar je op dat moment bent, is het daarom handig om de app toestemming te geven je locatie te gebruiken. Je kunt dit altijd weer ontkoppelen via de instellingen van je telefoon (net als bij alle andere apps).

Je kunt er ook voor kiezen de tips te zien in een lijstje. Hiervoor tik je rechts boven bij de kaart op ‘lijst’ (je kunt daarna weer makkelijk terug naar de kaart door op dezelfde plek op ‘kaart’ te tikken).

Je kunt de tips ook raadplegen door te zoeken op plaatsnaam of via een algemeen overzicht van tips in lijstvorm (tweede tabje in het menu onder in je scherm).

Door de icoontjes bovenaan (overnachten, ervaringen, horeca, bezienswaardigheden, strand, theater) aan of uit te vinken, kun je de resultaten desgewenst filteren.

Ben je nog niet in Italië of heb je je locatievoorziening niet ingesteld, dan kun je zelf inzoomen op de gewenste bestemming, waarbij je de tips op de kaart ziet verschijnen.

Wil je tips bewaren, dan kun je op het hartje drukken. Deze tips worden opgeslagen als jouw favorieten, die je terugvindt onder het vierde tabje onder in je scherm (de drie puntjes). Hier vind je een overzicht van jouw favoriete plekken én van jouw reviews.

Je kunt bij elke review die wij in de app hebben gedeeld namelijk ook je eigen review plaatsen. Zo krijgen andere Italiëliefhebbers een breder beeld van de door ons ingevoerde reviews.

Deel ook jouw tips in Italië!

Nóg leuker is het om ook je eigen tips in Italië te delen! Als je op het plusje in het menu onder in het scherm klikt, kun je zelf een nieuwe plek toevoegen. Zoek de plek die je wil toevoegen, geef een cijfer en een korte review en voeg eventueel een foto toe.

Je kunt allerlei locaties toevoegen die je voorheen op een andere manier bewaarde of deelde met je vrienden. Bijvoorbeeld je favoriete restaurant of wijnbar, die heerlijke bed & breakfast, een bijzonder museum, een winkel, een fijn strand of een uitkijkpunt.

Om dit te kunnen doen, moet je eerst een profiel aanmaken. Dat kan het beste door in te loggen met je telefoonnummer, maar je kunt ook inloggen via Facebook.

Je telefoonnummer gebruiken is het veiligst. We gebruiken dit telefoonnummer uiteraard alleen om de toegang tot de app veilig te houden (we willen geen fake tips) én om jou te koppelen aan vrienden die de app ook gebruiken én die jouw telefoonnummer in de contactlijst van hun telefoon hebben staan. We gebruiken je telefoonnummer dus nooit voor andere doeleinden.

Je kunt je vrienden vinden via het tabje vrienden (derde tab in het menu onder in je scherm). Via het zoekveld bovenin kun je op naam zoeken. Vervolgens klik je op de volg-button achter de naam, waarna je in de app ook de tips van de vrienden die je volgt kunt zien.

Alleen andere gebruikers van de app kunnen jou vinden en eventueel volgen. Je kunt ervoor kiezen om je profiel op privé te zetten. Dit betekent dat jij eerst toestemming moet geven voordat iemand jou kan volgen.

Wil je dit instellen of andere gegevens wijzigen, dan kan dat via ‘Mijn profiel’ (vierde tab in het menu onder in je scherm). Tik vanuit je profiel op de drie puntjes rechtsboven in je scherm en kies voor de optie ‘Profiel wijzigen’.

We zijn heel benieuwd naar jullie tips. Wanneer we enthousiast zijn over je tip, kunnen we deze ook zelf testen en met álle gebruikers delen (uiteraard zonder jouw account te delen). Zo ontstaat er een uniek overzicht van de beste tips van én voor liefhebbers van Italië.

Ciao tutti als beste reisgezelschap

Uiteraard blijven we ook zelf reviews toevoegen. Niet alleen uit de dagelijks artikelen die we op Ciao tutti delen, maar ook tijdens onze reizen. De app is dus geen statisch gegeven maar zal wekelijks groeien, met dank aan onze input én dankzij jullie tips.

Zo wordt Ciao tutti ook echt een interactief platform en gaan we als het ware samen op reis. Saskia: ‘De afgelopen jaren vroegen veel lezers of ze niet mee op reis konden, om de koffers te dragen. Nu is het andersom en neem je mij en het Ciao tutti-team altijd mee op jóúw reis. Virtueel weliswaar, maar we nemen je graag digitaal bij de hand om te vertellen waar je moet zijn. Buon viaggio!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

9 reacties

 1. Yolande Jacobs

  Leuk een ciao tutti app,
  Maar wat is het traag allemaal.
  En direct een vriend terwijl niets toegevoegd.

  Jammer

 2. Ciao Yolande,
  het is nu inderdaad traag omdat de app ontzettend vaak gedownload wordt. Dat zal straks beter zijn.
  Onze experts ter plekke zijn automatisch je vrienden, zodat ook zij hun tips kunnen delen.
  Als je goed kijkt, herken je de eerste wel van hier op Ciao tutti 🙂

 3. Wat een fantastisch initiatief. Nu hoef ik niet per se al die leuke mails meer te bewaren! Dank je wel!

 4. Geweldig initiatief. Alle info bij de hand. Echter…de app gedownload maar opent niet. Ik krijg een foutmelding. Misschien teveel downloads vandaag???!!! Ik probeer het later nog eens.

 5. Grazie Joke! En si, er wordt massaal gedownload vanochtend.
  Als het goed is, moet het later wel lukken, als de rust iets is weergekeerd…

 6. Toffe app!
  Ga ik zeker ook in Italië gebruiken om tips
  In de buurt van onze verblijfplaats te gebruiken

 7. Hallo Saskia, super app zover. Heb al veel teru kunnen vinden. Hij gaat zeker van de zomer mee!
  Zag trouwens dat je in het voowoord van ‘de donkere eeuwen’ werd genoemd….cool

 8. Grazie!

  En si, ik lees mee als eindredacteur. Nu bezig met het vervolg van de donkere eeuwen…

 9. De Bruyn genevieve

  Super ontdekking, ciao tutti !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *