Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Che vuoi? Italiaans handgebaar krijgt eigen emoji

Dit najaar komen er ruim honderd nieuwe emoji’s bij. Een van deze emoji’s is het Italiaanse handgebaar voor che vuoi?, wat wil je?, aldus Emojipedia. Voor Italianen vast een uitkomst om dit veelgemaakte gebaar straks ook in een appje te kunnen gebruiken…

In het boekje Supplemento al dizionario italiano (aanvulling op het Italiaanse woordenboek) verzamelde Bruno Munari een aantal Italiaanse gebaren, die vaak de plek innemen van een woord, uitdrukking of volzin.

Over dit gebaar schrijft hij: ‘Le estremità delle cinque dita si riuniscono rapidamente e formano un cono col vertice in alto. La mano può restare ferma o essere scossa più o meno velocemente, secondo che la domanda è fatta con gentilezza o con impazienza. Molto usato a Napoli.

Oftewel: De uiteinden van de vijf vingers komen snel bij elkaar en vormen een hoorntje met de punt omhoog. De hand kan stil worden gehouden of al dan niet snel heen en weer worden bewogen – dat hangt af of de vraag aardig of ongeduldig wordt gesteld. Veel gebruikt in Napels.

In het Supplemento al dizionario italiano vind je nog veel meer Italiaanse gebaren. Het boekje is o.a. te koop bij Feltrinelli.

Nog meer Italiaanse emoji’s
Naast het treffende handgebaar kun in je vakantie-appjes nog meer woorden vervangen door een emoji. Zo worden een olijf, een tandenborstel, een groene paprika en een slipper toegevoegd.

De emoji die wij graag terug zouden zien, met tricolore hartjes op de plek van de ogen, staat helaas nog niet op de planning.

Populairste emoji’s
We zijn benieuwd: welke bestaande Italiaanse emoji’s gebruik jij het vaakst? De Italiaanse vlag? Of toch de pizzapunt, het bord spaghetti of de twee glazen prosecco?

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hoe kan ik als digibeet deze emoji’s toevoegen aan mijn Iphone 6S

  2. Ciao Marion,
    die komen vanzelf mee bij een update, maar zoals ook in het artikel staat, komt deze emoji pas in het najaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *