Ga op pad met onze City Walks!

‘Het Heelal volgens Dante’

In het kader van 750 jaar Dante organiseert Il Sogno gedurende heel 2015 verschillende Dante-activiteiten. Er wordt gestart met een lezing in twee delen: ‘Het Heelal volgens Dante’.

Dante-Florence

De Italiaanse dichter Dante (1265 – 1321) is vooral beroemd vanwege zijn Divina Commedia, Goddelijke Komedie, een denkbeeldige reis door de hel, het vagevuur en de hemel.

Marco Silvani, docent Italiaans aan de Hanzehogeshool Groningen, kan bevlogen over Dante en zijn Divina Commedia vertellen. Jaren geleden heeft hij dat al eens bij Il Sogno gedaan. Dat was toen een groot success, met veel enthousiaste bezoekers. Nu is Marco opnieuw te gast en zal de aandacht liggen bij het heelal volgens Dante.

Tijdens elke bijeenkomst wordt een honderdtal afbeeldingen getoond. Deze laten het werk van beeldende kunstenaars zien die zich door Dantes reis hebben laten inspireren. Belangrijke stukken uit de Divina Commedia worden voorgelezen en nader toegelicht. Tevens is er veel aandacht voor de actualiteit van het werk. Wist je bijvoorbeeld dat Dante al met grote nauwkeurigheid de snelheid van het licht kon weergeven en dat hij een beschrijving gaf van wat astrofysici nu ‘donkere materie’ noemen?

De lezingen vinden plaats op vrijdagavond 13 en 27 maart, op Landgoed Zuylestein (tussen Leersum en Amerongen). De lezingen beginnen om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en duren tot circa 22.00 uur. De kosten bedragen € 15,- p.p. – inclusief koffie/thee en een glas wijn in de pauze. Inschrijven kan via ilsogno.eu. Bij inschrijving voor beide lezingen tegelijk krijg je € 2,50 korting.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *