Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Tutta Lingua lanceert tweede deel online cursus Italiaans voor beginners

Na de succesvolle lancering van de cursus Italiaans voor beginners kreeg Fiona Stramigioli van Tutta Lingua al vrij snel de vraag of er een vervolg zou komen. Wanneer je eenmaal begonnen bent met het leren van de eerste basisbeginselen van het Italiaans en je de smaak te pakken hebt, wil je natuurlijk graag verder kunnen.

Fiona kwam natuurlijk graag tegemoet aan deze wens. Inmiddels staat de online cursus Italiaans voor beginners deel 2 klaar (A1). In deze blog vertelt Fiona er meer over.

Fiona: ‘Ik hoop met deze praktische online cursus een methode te hebben ontwikkeld die de cursisten aanspoort om de opgedane kennis zelf in de praktijk te gaan brengen in Italië, waar je dankzij alles wat je hebt geleerd een stuk zekerder in je schoenen zult staan.

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in Italië in de supermarkt staat en eigenlijk in een mooie volzin wilt vragen waar de eieren liggen, maar dat je nog net het woord weet voor ‘waar’ (dove) en dan twijfelt of ‘een ei’ un uovo of un’uva was.

Of dat je in het Italiaans wilt uitleggen welke geweldige steden je bezocht hebt, maar niet verder komt dan de tegenwoordige tijd en je dus moet volstaan met een zin als: ‘Gisteren, ga ik naar Rome’.

Herkenbaar? Dan is het tweede deel van mijn online cursus Italiaans voor beginners echt iets voor jou. Je breidt dan je woordenschat enorm uit en je gaat de passato prossimo leren, zodat je iets kunt vertellen in de verleden tijd en goede zinnen kunt maken.’

Voor wie is deze cursus geschikt?
Als je het eerste deel van de beginnerscursus hebt gevolgd of je bent bekend met de regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tijd, de lidwoorden, de bijvoeglijke naamwoorden en de modale hulpwerkwoorden (dovere, volere, sapere, potere), ben je toe aan de rest van het A1-niveau.

Je kunt de online cursus ook gebruiken als aanvulling op een groepsles Italiaans, aangezien je met de cursus elke dag kort oefent met de Italiaanse taal, dankzij de MemoTrainer. Dat is vele malen effectiever dan één keer in de week tijd maken voor je huiswerk.

Wat leer je in deze cursus?
In deze vervolgcursus Italiaans voor beginners komen verschillende thema’s aan bod. Allereerst leer je hoe je bij een arts of apotheek vertelt van welk lichaamsdeel je last hebt, maar ook hoe je bij de kapper of de schoonheidsspecialiste uitlegt wat je graag wil. Om dit te kunnen verduidelijken, komen de voorzetsels en het werkwoord andare aan bod.

Je leert hoe je inkopen kunt doen in de winkel of op de markt en hoe je iemand vertelt wat je graag doet in je vrije tijd. Je leert hoe je terugblikt op een reis, met de juiste vorm van de verleden tijd.

Er zijn veel geluidsopdrachten toegevoegd, waardoor je nog beter kunt oefenen met de uitspraak. Een aantal oefeningen stuur je naar Fiona voor feedback. Want ook al is het een online cursus, persoonlijk contact met cursisten blijft een essentieel onderdeel.

Je kunt tijdens je cursus ook altijd extra hulp inschakelen, bijvoorbeeld door een Skype-gesprek met Fiona, waarin je een aantal problemen waar je tegenaan loopt kunt bespreken of een lastige kwestie nog eens extra onder de loep kunt nemen.

Een paar voorbeelden uit de cursus:

De cursus Italiaans voor beginners deel 2 kost € 225,- (incl. btw). Wil je de online cursus Italiaans gratis uitproberen? Bekijk dan hier de demo. Zo krijg je een goed beeld van hoe de cursus eruitziet.

Meteen starten met deze tweede cursus? Meld je dan aan via deze link en begin vandaag nog met het oefenen van je Italiaans!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

209 reacties

 1. Italiaans is een prachtige taal maar o wat moeilijk om te leren! Al een paar jaar bezig met een vriend wekelijks Italiaanse les maar zelf spreken en de woorden zelf verzinnen blijft ontzettend lastig Dus blijft het bij gestuntel en veel Engels en Duits als we in Italië (piemonte) op vakantie zijn! Cursus bekeken en lijkt me een prima methode om beter Italiaans te leren! Dus kom maar op met die cursus!

 2. Zeer mooie taal. Zou het zoooooo graag kunnen spreken.
  Ik loot mee!!!

 3. Italiaans is een mooie taal. Ik kom graag in Italië. De Italiaanse taal zou ik daarom heel graag beter willen leren daarom maak ik heel graag kans. Het zou ook super handig zijn voor mijn werk want ik werk op Schiphol dus dat zou super zijn.

 4. Rozemarijn van der Knaap

  Ik zou zooooo graag deze online taalcursus (beginniveau) winnen! Ik heb net 4 maanden in Rome gewoond en door alle drukte is het mij niet gelukt om aan mijn doel te beginnen: Italiaans leren. Ik wil het nog zoo graag leren, zeker omdat ik eind januari weer voor een halfjaar naar Rome vertrek! Ik zou er superveel aan hebben en het zou echt mijn ervaring in mijn leven in Italië een toevoeging geven. Ik blijf hopen!!!!

 5. Hilde Nikkel-Mohnen

  Imparare l’italiano è come un regalo per me perché posso parlare con i miei cari amici di Monteroni e di Lecce♥️

 6. Het lijkt me geweldig een nieuwe taal te leren. Italiaans is een prachtige, romantische taal die ik zeker zou willen kunnen spreken en verstaan.

 7. Zoals zovele heb ik mijn hart verloren aan het prachtige Italië, en ben dan ook al op vele plekken geweest elk jaar gaan wij dan ook weer naar ons geliefde land. Enkele jaren geleden heb ik een opleiding italiaans gevolgd op de volksuniversiteit en deze ook netjes afgerond, helaas was dit toch te weinig en zou ik dolgraag dit programma willen volgen om ook zeker te kijken of ik daardoor de taal wel beter ga leren ben er ontzettend nieuwsgierig naar en vind het een prachtige taal om te leren. Dus fingers grossed…!! En hopen dat ik de lucky one ben.. Ciao

 8. Italiaans super mooie taal, door de mooie taal zou ik graag italiaans willen leren. Kom al heel wat jaren in italie en wat zou het toch makkelijk en leuk zijn als ik de taal zou kunnen spreken en verstaan! Maar wat is die taal moeilijk aantal keren al geprobeerd, maar door deze methode van de curus zou het moeten lukken!

 9. Caubergh Marie-Josée

  Ik hou van het land Italië-:de cultuur, haar rijkdom aan oude gebouwen, fresco’s, fonteinen, landerijen..al vanuit mijn jeugd toen ik er met de Belgische Spoorwegen(vader hier werkzaam)jaarlijks 3 weken op vakantie ging. Ik hou van mijn Italiaans-Nederlands sprekende vrienden: hun luidruchtigheid, spontaniteit, theatraal gedoe en gebaren ,goedlachs, zonnig…MAAR ik ben kwaad op mezelf dat ik hun wijze van doen ,de toespelingen en zegswijzen niet helemaal versta- hun taal zo moeilijk versta en dan moeten ze overschakelen naar het Vlaams dat helemaal niet meer zo levendig klinkt als ik in die groep kom. Momenteel zijn er zelfs lesgevers die kleinkinderen Italiaanse les geven omdat hun ouders-grootouders soms nog uitsluitend Nederlands spreken en dit jaar sprak le Befana ook Nederlands tot ongenoegen van vele grootouders-dus zo’n online cursus zou voor mij en velen onder ons zeer welkom zijn! Ik heb 1jaar CVO-Italiaanse les achter de rug en doe verder als 68jarige!-ook om het door te geven.

 10. Ik zit op cursus bij fiona, wat zou het super zijn deze online cursus te winnen als aanvulling hierop!

 11. Al jaren probeer ik Italiaans te leren maar kom niet verder dan de basis. Daarom lijkt mij dit de kans om een stapje verder te komen.Het zou geweldig zijn om de cursus te winnen zodat ik mij van de zomer in Italie beter verstaanbaar kan maken.

 12. Getrouwd met een Italiaanse man, twee Italiaanse bezorgrestaurantjes en nog komt mijn Italiaans niet verder dan het jargon dat we in de keuken gebruiken! Al jaren wil ik er wat aan doen en al jaren komt het er niet van. Het winnen van deze cursus lijkt me een fantastische stok achter de deur om nu eindelijk eens een stap verder te komen!

 13. Een cursus winnen! Zou dat nu eens eindelijk het begin zijn van een serieuze studie Italiaans?
  Als reisleidster ( met regelmatig italiaanse chauffeurs) blijft het behelpen en dan neem ik me voor nu eens serieus aan de slag te gaan. Maar toch is het er nog niet van gekomen .
  Nu ik over wat meer tijd beschik zou dat een fantastische kans zijn .!!

 14. Gewoon omdat het een prachtige taal is!

 15. Dit zou ik graag willen winnen voor mijn moeder! Zij komt jaarlijks in Italië en vindt het heel leuk om ook te oefenen met de taal!
  Zou leuk zijn haar te kunnen verrassen!
  Succes met de actie

 16. Omdat ik het al zolang beloofd heb aan mijn vrouw om samen deze mooie taal te leren,
  en elk jaar opnieuw stel ik het uit en loop ik daar rond met mijn ihone en google translate….
  Nu of nooit!!!!

 17. Een prachtige taal, wij gaan graag naar Italië en het is altijd handen en voeten werk! Ik wil me hier graag in verdiepen, een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging!

 18. afgelopen juni in de prachtige stad Bologna geweest en sindsdien helemaal gek op italie, ik wil nog heel veel van italie ontdekken en heb gemerkt dat de italianen nauwellijks engels spreken, het zou zo fijn zijn als ik itaiaans kan en verder genieten van itallie.

 19. Lijkt me zo interessant om de begincursus te gaan volgen ; na al zo’n 17 jaar in dit “levendïge” land op vakantie te gaan, ieder jaar zo’n 12 nieuwe uitdrukkingen of nieuwe woorden erbij te leren, blijkt het voor mij toch lastiger als de spaanse of de franse taal te leren.
  Maar ik weet inmiddels dat de Italianen het erg waarderen als je hen tegemoet komt en moeite doet voor een gesprek, en al snel betrekken ze jou dan bij hun familie. Zo veel warmte en spontaniteit stralen zij uit!

 20. Italiaans leren? Ja, met mijn Engels kom ik niet ver in Italië!

 21. lijkt me een hele gangbare cursus… ik vind Talen echt prachtig en zou me graag willen uitbreiden qua kennis

 22. Ik ben al 10 jaar bezig om italiaans te leren, Allegro 1 en Allegro 2 geleerd en toch……….
  ik spreek het nog steeds niet……..ach 1 uurtje les in de week en 10 lessen in het jaar is natuurlijk niet veel.
  Misschien is deze cursus iets voor mij en laat 2020 goed beginnen door deze cursus te winnen:-) Mi piace molto!

 23. om me beter verstaanbaar te maken in de agriturismo waar we deze zomer heen gaan

 24. De allereerste keer dat ik naar Italië reisde was een citytrip naar Rome.
  Sinds die eerste trip werd ik verliefd op de stad, de taal, de bevolking en het lekker eten, kortom ik had de Italië microbe te pakken. intussen ga ik jaarlijks een drietal keer per jaar naar mijn geliefd vakantieland, dat intussen meer geworden is dan enkel vakantie.
  Van de Ligurische kust over Toscane en Umbrië tot Zuid Italië en Sicilië zijn we gereisd.
  Enkel de taal blijkt nog regelmatig een obstakel. Een cursus kunnen volgen om de spreektaal onder de knie te krijgen zou fantastisch zijn.

 25. Nikolien Martina

  Ik ben getrouwd met een Italiaanse man en ik heb onze dochter Emilia (8 jaar) sinds haar geboorte beloofd dat wij met z’n tweetjes op Italiaanse les zouden gaan. Het wordt echt de hoogste tijd dat ik deze belofte ga nakomen

 26. Anne-Mieke van Strien-Naerebout

  Ik ga in maart vliegen als stewardess en zou het leuk vinden om Italiaanse passagiers in het italiaans aan te spreken. Daarnaast is italie mn favorite vakantie land.

 27. Ines Van den Wyngaert

  Een deel van onze familie is verhuisd naar Piemonte, Noord-Italië; bijgevolg gaan we er zeer regelmatig op bezoek en is het fijn om een gesprek te kunnen voeren met de plaatselijke bevolking! Laat de cursus (en daarna de Italianen) maar komen!

 28. We zijn elk jaar 5 weken in Italië en elke keer denk ik, “ ik moet nu echt eens Italiaans gaan leren”! Dit is een hele leuke kans! Kan ik in mei meteen gaan proberen wat ik heb geleerd als ik in Piemonte ben.

 29. Ronald van der Ark

  Perched vorrei parlare Italiano bene deze zomer!

 30. Afgelopen jaar ben ik als reisbegeleider begonnen en mijn eerste reis was een spoedvacature in Puglia. Waar daar nog nooit geweest maar was na de 1e keer al direct verliefd op Italië! Dit jaar staat ook Chinque Terre, Sicilië en weer Puglia op de planning ….. het zou goed zijn om de taal machtig te zijn om nog meer enthousiasme over te kunnen brengen aan de reizigers 8)

 31. Zou graag de cursus winnen, kan dan verder de italiaanse taal onderhouden daar ik ieder jaar naar Italië op reis ga. Prachtig land . Mi piace molto

 32. Lijkt me superleuk om italiaans te leren, vind het een erg mooie taal en zou het leuk vinden om in de toekomst daar op vakantie te gaan en dan ook te verstaan wat er gezegt wordt 😉

 33. engelien Bruijnes

  Italië is mijn vakantieland op nummer 1! of dit nu in de winter is of in de rest van het jaar; prachtig.
  Afgelopen jaar ook voor het eerst naar Elba geweest, geweldig om daar ook te zijn.
  Lieve mensen ontmoet van het hotel.
  Zou een uitdaging zijn om de taal te gaan leren en daarom doe ik mee voor de gratis beginnerscursus.

 34. Met een spaanse ervaringen als achtergrond wil ik heel graag kennis maken met Italiaans. Wel handig als we op vakantie gaan naar italie.

 35. Sinds 2014 verslaafd aan Italië en zijn nu het mooie Italië aan het verkennen in onze vakanties. Het lijkt me zo gaaf om de taal te leren zodat ik nog beter in contact kan komen met de bevolking.

 36. Het lijkt mij heerlijk om op te kunnen gaan in het echte Italiaanse…met bruine lokken, bruine ogen en olijfkleurige huid wordt er al zo vaak automatisch Italiaans gesproken tegen mij en het lijkt mij fantastico om dan ook een beetje terug te kunnen praten! Fingers crossed! En door ons jaarlijks terugkeren naar het mooiste land ter wereld, is het ook wel zo gezellig dat ik er niet meer uitgekletst wordt door onze kids 🙂

 37. Net als iedereen,zou ik het super graag echt willen leren,ik kan me redden met de standaard dingen,maar wat vind ik het moeilijk inderdaad om complete zinnen te praten,ga daar altijd de mist mee in.
  Ik kom er regelmatig en hoe leuk zou het zijn,als.ik nu.eens eindelijk me ze mee kan praten.
  Vind de keuken makkelijker als de taal!
  Nu maar heel hard duimen!

 38. Ik ben nu al een paar keer in Italië geweest, omdat dit mijn favoriete vakantieland is. De sfeer, de natuur, de mensen en het eten zijn er zo geweldig! Ik mis het alleen heel erg om af en toe met iemand daar een praatje te kunnen maken zodat ik kan vragen hoe het gaat, of misschien zelfs van locals een leuke tip te krijgen! Dat zal natuurlijk niet heel snel gaan, maar je moet ergens beginnen en deze cursus lijkt me een mooi begin!

 39. Frederieke Brands

  Mijn ouders hebben een huisje gekocht in italie maar spreken eigenlijk helemaal geen Italiaans. Deze cursus kunnen wij als familie dus wel gebruiken. Want in het visserdorpje spreken ze ook niet echt Engels. Dus als ik deze cursus win kunnen we misschien wat meer met de locals gezellig praten!

 40. Al vele jaren ga ik naar italie op vakantie en elk jaar merk in dan weer hoe graat het gemis is dat ik de taal niet spreek. Nu ik met pensioen ben krijg ik voldoende tijd om een cursus te aan volgen.Het aanbod van ciao tutti is geweldig en ik kom graag in aanmerking hiervoor

 41. O, zo romantisch, die Italiaanse taal, dat wil ik leren!!!!

 42. Mijn dochter woont al 13 jaar in heerlijk Italië, is in Rome getrouwd en heeft inmiddels 2 kleine jongens van 3 en 5 jaar. Ik kom er dus al vele jaren, kan mij een beetje verstaanbaar maken, maar ik wil natuurlijk heel graag met die lieve kleine mannetjes en mijn schoonzoon kunnen praten. Om die redenen zou ik dolgraag de online cursus willen winnen.

  Saluti e spero di essere fortunato

 43. Marleen Bekaert

  De cursus is op een heel aangename en leuke manier gemaakt.
  Ik volg italiaanse les en zou deze cursus als een leuke aanvulling beschouwen. Het dagelijks bezig zijn met de cursus stimuleert de opname van de taal, oefening baart kunst!
  Omdat een cursus volgen bij Cervo en een cursus volgen op internet te veel kost zou ik het heel fijn vinden om deze te winnen. Ik zou vast en zeker reclame maken

 44. Verliefd tot over mijn oren op het mooie Italie. Al ruim 20 jaar komen we minimaal 1 keer per jaar ergens in Italie, het hele land en eilanden gezien, maar nog steeds zijn we de taal niet echt machtig. Vorug jaar ben ik zelfs twee naar school in Lucca geweest en zou het italiaans leren graag doorzetten.

 45. Al 30 jaar bezoeken mijn man en ik Italië met veel plezier. Met wat opgepikte zinnetjes kunnen we ons verstaanbaar maken. Na een DNA-test bleek mijn man voor dertig procent Italiaan te zijn én vonden we niet-bekende familie!

  In februari gaan we voor een maand in Rome wonen, nu ik ook met pensioen ben. Tijd om een echte start met de taal te maken! Wat zou het heerlijk zijn om nu elke dag te kunnen oefenen

 46. Graag wil ik de cursus winnen omdat Italiaans toch wel de mooiste taal van de wereld is.

 47. Dorien Woudenberg

  Ik heb in het verleden 2 keer 4 jaar Italiaanse les gevolgd.
  Nu al een paar jaar niks meer mee gedaan.
  Ik kan niet overal een cursus volgen omdat ik slecht ter been ben, dus een online cursus zou erg fijn zijn om weer met iets leuks te beginnen.

 48. Debby Herbschleb

  caro a tutti,

  Ik zou het fantastisch vinden deze cursus te winnen. ik kan het ook zeker gebruiken na een vreselijke moeilijke en vervelende tijd achter de rug te hebben. Ik had een eigen zaak in Amsterdam dat liep niet helemaal volgens plan door allerlei nare en vervelende tegenslagen. Ik zei een jaar of 6 geleden binnen nu en 10 jaar woon ik in Iatlie. een eigen huis en de zaak was daar onderdeel van. Na een van de vele plannen uit te werken de boel verkopen en in Italie een ander leven beginnen. Een van de naarste ervaringen van alle ellende was het verlies van mijn moeder. Ze is vorig jaar maart overleden. En in 2015 heb ik met haar, toen was zij 75 jaar, nog een prachtige reis gemaakt van 3 weken. Gevlogen op Napels daar auto gehuurd en naar beneden gereisd van o.a. Tropea tot siracusa waar wij ook verbleven. Dit was een prachtige een mooie reis en herinnering. Helemaal omdat mijn moeder op haar 54e al een beroerte heeft gehad en nog zolang met de gevolgen daarvan, een half zijige verlamming en afasie, super sterk door het leven ging en toen ook nog zelfstandig woonde op 3 hoog. Ik zou zo graag mijn droom nog willen vervullen om een hele dubbele redenen..ik hoef nu niet meer hier te blijven voor mijn moeder. Maar kan juist daar, in Italie, nog meer herinneringen van haar koesteren omdat wij samen zo een mooie reis en prachtige gezellige, lollige en liefdevolle tijd hebben beleefd! en zij heet Mia! ti amo mama!

 49. Ik zou graag deze cursus willen winnen, want vorig jaar stond ik in een supermarkt met een body crème bij de kassa waar de streepjescode van ontbrak. Daar stond ik dus en begreep niets van wat de caissière tegen mij zei.
  Dat voelt heel ongelukkig. Ik wil graag mij verstaanbaar willen maken in dit heerlijke, zonnige en prachtige land.

 50. 4 jaar geleden kwam ik naar Rome, voor een artist in recidence, nadat die was afgelopen wou ik nog wat langer blijven.
  Daar kunstenaars weinig inkomen hebben meestal in elk geval ik wel, zoek je naar andere opties dan een bnb of hotel.
  Couchsurfen, verblijven bij locals en daardoor de stad ervaren niet als tourist.
  Bij mijn derde couchsurfadres ben ik nooit meer weggegaan (naast reizen voor kunstprojecten) en woon nu 4 jaar samen in Rome met een Italiaan.
  Maar we zijn begonnen in het Engels en ook in het atelier waar ik werk zijn kunstenaars overal vandaan dus we spreken daar ook Engels.

  Natuurlijk heb ik de basis al wat meegekregen maar het is hoofnodig tijd voor een cursus.
  Maar heb niet het vermogen dit te betalen, vandaar dat ik zoek naar alternatieven.
  In ruil voor een werk, of wanneer er een wordt aangeboden.

  Daarom zou ik zeer dankbaar zijn met de gelukkige winnaar te zijn van de gratis cursus

  Ciao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *