Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tutta Lingua lanceert tweede deel online cursus Italiaans voor beginners

Na de succesvolle lancering van de cursus Italiaans voor beginners kreeg Fiona Stramigioli van Tutta Lingua al vrij snel de vraag of er een vervolg zou komen. Wanneer je eenmaal begonnen bent met het leren van de eerste basisbeginselen van het Italiaans en je de smaak te pakken hebt, wil je natuurlijk graag verder kunnen.

Fiona kwam natuurlijk graag tegemoet aan deze wens. Inmiddels staat de online cursus Italiaans voor beginners deel 2 klaar (A1). In deze blog vertelt Fiona er meer over.

Fiona: ‘Ik hoop met deze praktische online cursus een methode te hebben ontwikkeld die de cursisten aanspoort om de opgedane kennis zelf in de praktijk te gaan brengen in Italië, waar je dankzij alles wat je hebt geleerd een stuk zekerder in je schoenen zult staan.

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in Italië in de supermarkt staat en eigenlijk in een mooie volzin wilt vragen waar de eieren liggen, maar dat je nog net het woord weet voor ‘waar’ (dove) en dan twijfelt of ‘een ei’ un uovo of un’uva was.

Of dat je in het Italiaans wilt uitleggen welke geweldige steden je bezocht hebt, maar niet verder komt dan de tegenwoordige tijd en je dus moet volstaan met een zin als: ‘Gisteren, ga ik naar Rome’.

Herkenbaar? Dan is het tweede deel van mijn online cursus Italiaans voor beginners echt iets voor jou. Je breidt dan je woordenschat enorm uit en je gaat de passato prossimo leren, zodat je iets kunt vertellen in de verleden tijd en goede zinnen kunt maken.’

Voor wie is deze cursus geschikt?
Als je het eerste deel van de beginnerscursus hebt gevolgd of je bent bekend met de regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tijd, de lidwoorden, de bijvoeglijke naamwoorden en de modale hulpwerkwoorden (dovere, volere, sapere, potere), ben je toe aan de rest van het A1-niveau.

Je kunt de online cursus ook gebruiken als aanvulling op een groepsles Italiaans, aangezien je met de cursus elke dag kort oefent met de Italiaanse taal, dankzij de MemoTrainer. Dat is vele malen effectiever dan één keer in de week tijd maken voor je huiswerk.

Wat leer je in deze cursus?
In deze vervolgcursus Italiaans voor beginners komen verschillende thema’s aan bod. Allereerst leer je hoe je bij een arts of apotheek vertelt van welk lichaamsdeel je last hebt, maar ook hoe je bij de kapper of de schoonheidsspecialiste uitlegt wat je graag wil. Om dit te kunnen verduidelijken, komen de voorzetsels en het werkwoord andare aan bod.

Je leert hoe je inkopen kunt doen in de winkel of op de markt en hoe je iemand vertelt wat je graag doet in je vrije tijd. Je leert hoe je terugblikt op een reis, met de juiste vorm van de verleden tijd.

Er zijn veel geluidsopdrachten toegevoegd, waardoor je nog beter kunt oefenen met de uitspraak. Een aantal oefeningen stuur je naar Fiona voor feedback. Want ook al is het een online cursus, persoonlijk contact met cursisten blijft een essentieel onderdeel.

Je kunt tijdens je cursus ook altijd extra hulp inschakelen, bijvoorbeeld door een Skype-gesprek met Fiona, waarin je een aantal problemen waar je tegenaan loopt kunt bespreken of een lastige kwestie nog eens extra onder de loep kunt nemen.

Een paar voorbeelden uit de cursus:

De cursus Italiaans voor beginners deel 2 kost € 225,- (incl. btw). Wil je de online cursus Italiaans gratis uitproberen? Bekijk dan hier de demo. Zo krijg je een goed beeld van hoe de cursus eruitziet.

Meteen starten met deze tweede cursus? Meld je dan aan via deze link en begin vandaag nog met het oefenen van je Italiaans!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

209 reacties

 1. Alessandro Monasso

  Vorrei vincere perché, nonostante il mio nome e cognome, non vado molto oltre l’utilizzo della pizza e della pasta e l’uso di un traduttore automatico. E quello ovviamente sembra niente.

 2. Ik wil heel graag deze cursus winnen omdat ik eind 2020 in Italie ga studeren!
  ik heb er super veel zin in, maar kan geen Italiaans spreken..
  Deze cursus zou mij enorm helpen.
  in bocca al lupo…

 3. Wauw wat een toffe actie! Ik zou heel graag willen winnen omdat ik binnenkort mijn afstudeerstage ga lopen in Milaan. Super spannend natuurlijk, maar het maakt het een stuk leuker als je de taal ook onder de knie hebt. Ik ben dol op het land en ik wil zo graag de volledige experience!!

 4. Super leuke actie. Ik zou graag Italiaans willen keren zodat ik goed kan communiceren met onze Italiaanse wijnboer Andrea. Ik weet zeker dat ik zijn passie voor het vak dan nog beter begrijp.

 5. Als kind ben ik nooit in Italië geweest. Op mijn 24e voor het eerst, een weekje Toscane. Sindsdien zijn wel bijna elke zomer in Italië geweest. Aankomende zomer staat een roadtrip Sicilië op de planning. Het lijkt mij erg leuk dat ik mijzelf dan wat beter verstaanbaar kan maken in het Italiaans!

 6. Wat een leuke win actie! Italië wat is er niet mooi aan………..ik kan vooral genieten van hun passie voor het eten, sport en ook zeker de muziek. Daarnaast zijn de mensen gastvrij en vriendelijkheid. Ik ga er heel graag op vakantie of het nu een lange vakantie of citytrip is, je weet gewoon dat ze altijd geslaagd zijn. En dan het eten……… ik ben dol op de Italiaanse keuken lekker zelf pasta maken is één van onze favoriete bezigheden. Als klein meisje van 10 jaar was ik niet alleen fan van het voetbal (La Squadra Azzurra & nog steeds ben ik een bianconeri oftewel Juventus fan), maar ben ik ook verliefd geworden op de stem en de muziek van Eros. Al vele concerten bezocht, maar het hoogtepunt was toch wel Rome enkele jaren geleden. Ik zou het dan ook erg leuk vinden om te winnen dan kan ik eindelijk eens verstaan wat ik altijd sta te zingen als ik Eros luister én kan ik eindelijk eens dat boek van Alessandro De lPiero gaan lezen.

 7. mijn droom is een een b & b in Italie te beginnen. Voordat ik echt iets ga kopen wil ik uiteraard eerst deze prachtige taal onder de knie hebben.
  Door corona alle tijd om deze cursus online te volgen.

 8. Zuslief woont al jaren in Italië . Ze heeft een lieve Italiaanse partner waarmee ik graag wat meer mee wil communiceren. Het zou mooi zijn als we elkaar weer kunnen weerzien om de taal een beetje machtig te zijn!

 9. Jacqueline van Eekelen

  Wooh wat zou dat fantastisch zijn om Italiaans te kunnen spreken .
  Heerlijk land om op vakantie te mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *