Download gratis de Ciao tutti app!

Volg een online cursus Italiaans van Tutta Lingua

Wil je graag Italiaans leren maar kun je – om welke reden dan ook – niet elke week aanschuiven bij een klassikale cursus Italiaans? Fiona Stramigioli van Tutta Lingua bedacht een gloednieuwe online cursus, waarmee je in eigen tempo, waar en wanneer je maar wil, Italiaans leert.

Fiona vertelt je in dit artikel alles over deze nieuwe online cursus Italiaans, voor als je op een innovatieve manier Italiaans wil leren.

Een nieuwe, praktische manier om Italiaans te leren
Fiona: ‘Vorig jaar voelde ik de wens om mijn eigen lesmethode te gaan ontwikkelen, op basis van mijn jarenlange ervaring in het lesgeven. Ik ben dankzij mijn lange ervaring met Italiaanse les geven bekend met veel lesmethodes, maar elke methode riep bij mij wel vragen op.

Waarom worden de vraagwoorden bijvoorbeeld niet meteen in het eerste hoofdstuk behandeld, zodat je in combinatie met werkwoorden meteen vragen leert stellen, zoals Dov’è la stazione? Als je dingen kunt vragen, kom je op reis in Italië toch ook meteen een heel eind verder.

Daarnaast beginnen sommige methodes meteen met mi chiamo, terwijl het wederkerend werkwoord verder nog helemaal niet aan bod komt in de eerste hoofdstukken. Je kunt jezelf bovendien ook prima voorstellen met het werkwoord essere.

Een ander aandachtspunt is dat ik cursisten graag leer hoe je zinnen moet maken. Je kunt niet letterlijk vanuit het Nederlands naar het Italiaans vertalen. De tips en tricks voor het maken van kleine zinnen bestaande uit niet meer dan vijf woorden loopt als een rode draad door de hele cursus heen.

Waarom heb ik een online lesmethode gemaakt en niet een nieuw boek?
Veel cursisten hebben door hun drukke leven niet meer de mogelijkheid om wekelijks op een vast tijdstip naar Italiaanse les te gaan. Het is veel meer van deze tijd om zelf Italiaans te leren, op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien heb je zo de tijd aan jezelf: als jij die dialoog nog tien keer wil horen, dan kan dat. Zo leer je in je eigen tempo, op een fijne eigen plek.

Mijn online cursus Italiaans is op meerdere manieren inzetbaar. Zo kun je volledig zelfstandig de taal leren – en dan naar Italië om het geleerde toe te passen! Je kunt ook kiezen voor de online cursus in combinatie met een aantal Skype-lessen. Na elk blok (maar vaker mag natuurlijk) plan je een Skype-les met me in om de spreekvaardigheid en de uitspraak te oefenen.

Als je in Twente of omstreken woont, kun je ook om de week naar de zogenaamde flipped classroom komen, waar je in kleine groepjes je gaat verdiepen in de materie en conversatie oefent met je mede cursisten.

Kan een online cursus een docent vervangen?
In principe wel, zeker omdat ik als docent goed heb nagedacht over de opbouw en de opzet van deze cursus. Soms kan het voor een cursist niet voldoende zijn, maar dan is er altijd de mogelijkheid om een aantal Skype-lessen te boeken.

Bovendien krijg je bij aanmelding voor de online cursus meteen een persoonlijke welkomstmail van mij, zodat je weet waar je terecht kunt als je iets niet snapt. Ik vind het belangrijk om alle cursisten persoonlijk te volgen.

Voor veel mensen zal een online cursus Italiaans een verademing zijn, omdat je zo snel kunt gaan als je zelf wil. Je kunt een dialoog slechts één keer luisteren, maar als je dat tien, twintig keer wil doen, houd je je medecursisten niet op. Je doet echt alles in eigen tempo. Zo levert deze methode maatwerk voor elke cursist.

Wat zijn de voordelen van online Italiaans leren?
Het grootste voordeel zit hem in een innovatieve combinatie die ik heb bedacht. Tijdens de cursus volg je regelmatig een les op de computer, terwijl je elke dag je Italiaans bijhoudt door middel van de app MemoTrainer die hoort bij de online cursus.

Deze MemoTrainer frist elke dag je geheugen op. Je merkt dat je daardoor de stof beter en langer onthoudt. Heb je moeite met grammatica of met sommige woordjes? De app signaleert waar jij blijft steken en biedt steeds weer oefeningen aan die helemaal op jouw voortgang en struikelblokken zijn afgestemd.

Ik zet de voordelen van online Italiaans leren nog even voor je op een rijtje:
*je volgt Italiaanse lessen waar en wanneer je maar wil
*je bepaalt zelf het tempo
*je houdt je eigen voortgang live in beeld
*je krijgt feedback op de voortgang die je maakt
*je oefent dagelijks, al is het maar vijf minuten, waardoor je snel vooruitgang boekt
*er is altijd een hulplijn paraat voor antwoorden op eventuele vragen

Het succes van online Italiaans leren via Tutta Lingua zit ‘m in het combineren van een juiste opbouw van de lesstof, de praktische oefeningen en de MemoTrainer die dagelijks even je geheugen opfrist, als stok achter de deur. Natuurlijk gaat een nieuwe taal leren niet vanzelf, maar met deze online cursus wordt het leren van Italiaans écht leuk.

Gratis uitproberen?
Wil je de online cursus Italiaans gratis uitproberen? Bekijk dan de demo, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de cursus eruitziet.

Aanmelden online cursus Italiaans voor beginners
De online cursus Italiaans voor beginners bestaat uit zes blokken van elk vier lessen. De blokken zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk qua opbouw. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Deze online cursus kost € 249,-. Wil je meteen starten, dan kun je je hier aanmelden.

Is een online cursus niet heel onpersoonlijk?
Deze online cursus biedt je op allerlei manieren direct contact met Fiona. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je meteen een leuke welkomstmail waarin Fiona je wat tips en tricks geef over hoe je het meest uit de cursus kunt halen. Je kunt dan altijd makkelijk terugmailen, met vragen.

Ook in het programma zelf zit de mogelijkheid om Fiona direct een vraag te stellen, via de knop ‘vraag de begeleider’. Je krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Fiona kan meteen zien over welke vraag het gaat en welke fout je hebt gemaakt. Je medecursisten zien deze vraag ook en je kunt dus ook leren van eerder gestelde vragen. Ook kun je altijd een extra privéles via Zoom of Skype met Fiona inplannen.

Er is ten slotte ook een gratis extra mogelijkheid om contact op te nemen met Fiona, tijdens een vragenuurtje via Zoom, elke vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. De Zoomlink krijg je na aanschaf van de cursus.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

96 reacties

 1. Op ijn 17de maakte ik de keuze om Spaans te gaan studeren. Nu, véle jaren later, is heel duidelijk geworden dat in mijn levnesloop Italië een grotere rol is gaan spelen dan Spanj. Mijn God, wat ben ik gek op dit land. Het goed leren van de taal is, door lastige combinatie (verschillen) van Spaans en Italiaans, steeds op lange termijn geschoven. Dit zou een keerpunt kunnen zijn….lijkt me geweldig!

 2. Ik zou graag Tobias (Op……) de online cursus willen laten winnen omdat hij op zoek is naar een appartement in Caprarola en als je langere tijd in Italië verblijft is het wel handig dat je kan communiceren met plaatselijke bevolking.

 3. Diederik de Groot

  Al jaren gaat een hele goede vriendin met haar oude Vader elk haar naar Lucca. Het enige wat nog steeds lastig is, is het spontaan een gesprek aanknopen met de locale bevolking. Ik vind dat het tijd wordt dat naast cultuur snuiven en lekker eten, om verder te integreren door de taal te beheersen. Hoe gaaf is het als ze haar vader kan verrassen met een door haar zelf georganiseerd feestje op het Piazza Anfiteatro!
  Per favore…???!

 4. Nu ik alleen verder moet in het leven en in ‘t voorjaar weer graag naar Italië wil zou het handig zijn dat ik mezelf verstaanbaar kan maken in dit prachtige land en dat ik ook de taal leer begrijpen.

 5. Tutta Lingua is echt iets voor onze dochters: allebei knettergek op Italie: het is hun met de paplepel ingegeven. Zo’n cursus zou een groot succes zijn, al was het maar om over een reis naar het geliefde land te dromen!

 6. We brengen zowel onze zomervakantie als de eindejaarsfeesten (dit eindejaar spijtig genoeg niet, omwille van corona) steevast door in ons geliefde Verbania (VCO), en proberen tussendoor ook nog enkele keren naar daar te gaan in de loop van het jaar. We zijn ook van plan om definitief naar Verbania te verhuizen zodra we allebei op pensioen zijn (= eind 2023). Dit zou de perfecte tool zijn voor mijn man Yvo om de taal goed onder de knie te krijgen. Hij heeft al een klassikale opleiding proberen te volgen, maar wekelijks bijwonen van lessen was moeilijk haalbaar, en zeker nu alle lesjaren van de cursus niet meer in onze eigen stad wordt gegeven.
  Hoewel we al redelijk goed ‘ingeburgerd’ zijn tijdens onze tijdelijke verblijven, is het spreken van de taal een absolute vereiste om ons helemaal te integreren (ik kan mijn plan trekken, maar voor Yvo is alle hulp zeker welkom). Ik duim voor mijn schatje!!!!

 7. Een fantastisch voorstel voor mijn echtgenote. Een vlotte manier om het Italiaans te vervolmaken en te onderhouden. De versie voor “gevorderden” zou schitterend zijn want daar worden minder mogelijkheden voor geboden. Een mooi initiatief.

 8. Onze zoon woont al jaren in Canada, maar komt jaarlijks (helaas nu even niet ivm corona) over naar ons en zijn tweede thuis in Italie. Op zijn manier (met handen en voeten en losse woordjes) heeft hij, tot wederzijds genoegen, contact met onze buren en dorpsgenoten. Met een beetje meer kennis van de Italiaanse taal zou er nog meer (wederzijds) plezier kunnen zijn. Vandaar dat wij hem de beginnerscursus van harte gunnen. Deze coronatijd geeft hem mooi de gelegenheid om vanuit zijn Canadese stek te oefenen. En wij hopen hem dan volgend jaar “vloeiend” te horen converseren in en rond het dorp.

 9. Ik wil graag mijn lieve moeder, Franka een cursus Italiaans laten winnen. Ze heeft het afgelopen jaar eindelijk de droom van haar leven gevolgd en is vertrokken naar Sardinië. Omdat Italië in haar bloed zit en ze nergens op aarde liever is, de mensen, het eten, de cultuur maar vooral de taal klinkt als muziek in haar oren. Echter komt ze nog niet heel veer verder als de geijkte cappuccino’s, pizza’s en ciao’s en ik gun haar deze nieuwe stap in het leven zonder Google translate maar met de mooiste taal ter wereld. En dat gun ik de Italianen ook die dagelijks naar dat hakke takke Italiaans moeten luisteren! She deserves it, new jaar new her!

 10. Omdat de taalcursus in Italie niet meer doorgaat. Mijn dochter wilde dit jaar 3 maanden naar Italie, helaas alweer thuis.

 11. Ik heb totaal geen talenknobbel. Het lijkt mij super als ik wat italiaans kan spreken als ik in maart of oktober volgend jaar met een vriendin naar Umbrië ga. Het lijkt me geweldig haar verbaasde gezicht te zien.

 12. Ik heb niet echt een goede reden, het lijkt me leuk om straks na corona lekker te gaan reizen en hoe leuk is het dan om een nieuwe taal te leren en mezelf verstaanbaar te maken op zoveel mooie plaatsen

 13. mijn man wil alleen op vakantie naar landen waar we de taal een beetje spreken. Dus kom maar door met de cursus voor manlief. Eindelijk keer verlost van de france vacances

 14. Ik zal graag mijn moeder Willeke deze Italiaanse cursus gunnen omdat zij samen met mijn vader regelmatig heel Europa door trekt met de camper waaronder naar Italië. Ik weet dat het al jaren een wens is om Italiaans te leren. Dit is een mooie kans.

 15. Cadeautje voor mezelf. Na een banaal ongeval en een heel zware ziekenhuisbacterie twee jaar geleden ga ik door het leven met een blijvende beperking aan beide benen en handen. Ik ben keihard gegaan voor mijn revalidatie en stap nu met twee protheses en een beperkte handfunctie. Elke dag nog is het hard werken, maar ik ga ervoor om terug zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en mijn motto “Yes I can” te kunnen waarmaken . En vermits ik dol ben op Italië en Italiaans leren, waag ik graag mijn kans voor deze wedstrijd.

 16. Ben momenteel herstellende van twee zware operaties om kanker weg te halen. Ben 46 jaar en kan de komende 6-9 maanden niet werken. Verveel me en zat al te denken een cursus te volgen. Kom al jaren in diverse gebieden van Italie en hou van de mensen, het eten en de koffie! Het irriteerde mij altijd al om als toerist maar direct in het engels iets te bestellen van eten of drinken. Lompe toerist 😉 Lijkt mij geweldig dit in het Italiaaans te kunnen en…. het helpt mij door een diep daal te komen. Tenslotte zal mijn gezin ook blij zijn als ik wat afleiding heb hahaha. Ciao!

 17. ik zou het helemaal te gek vinden om het zelf te leren eigenlijk

 18. Eveline Beckers

  Ik gun deze handige cursus aan mijn lieve ouders. Zij hebben al de leeftijd van 70 en 71 jaar bereikt maar dat weerhoudt ze niet om iedere dag trouw iets van italiaans te leren. Een aantal jaar geleden gingen ze trouw wekelijks naar Franse les maar sinds ik 2 jaar geleden voor de liefde naar IT ben verhuisd wilden ze natuurlijk italiaans leren. Ze zoeken overal verschillend materiaal, op internet en zelfs Facebook, kijken Mediaset, volgen Italiaanse series en films en proberen raten met mij en mijn vriend als we elkaar zien of tijdens videobellen. Een gestructureerde cursus zoals deze zou ze zoveel verder helpen en dat zou mijn tijd hier in IT zoveel makkelijker maken, qant ik heb het er zwaar mee dat ik ze niet altijd even kan helpen (niet alleen met IT) leren. Mijn allerliefste twee ‘oudjes’ verdienen deze cursus gewoon omdat ze de allerbeste zijn, vooral met italiaans leren. ❤️ Li voglio bene

 19. Wij! We willen al jaren eens door Italië trekken en ook meteen op familiebezoek! Met een beetje taalkennis zal dat allemaal een stuk beter gaan!!

 20. Op mijn 15e had ik een italiaans (correspondentie)vriendje…
  Hij leerde mij een paar italiaanse woorden., ik wilde na school dolgraag italiaans gaan studeren.
  Nu is het bijna tijd voor mijn pensioen, NU ga ik het doen, ik ga italiaans leren!!

 21. Ik gun deze cursus aan mijn vriend Bram, die getrouwd is met een Italiaanse schone en net vader is geworden van een half-Italiaanse zoon. Hij worstelt met het leren van de taal, en omdat ikzelf Italiaanse les heb gehad van Fiona, weet ik zeker dat deze cursus bij hem zou passen, omdat Fiona een uitstekende docente is. Wat is er mooier dan de taal leren spreken en bekender raken met de cultuur van je geliefde en je kind!

 22. Pieter Snijders

  Tja, enige jaren terug Italiaans geprobeerd onder de knie te krijgen. Kan me nu wel verstaanbaar maken, maar het is toch een soort koeterwaals. Nu Corona mogelijk gevaccineerd wordt, en we daardoor weer eens richting Bella Italia kunnen plannen, is het tijd om weer eens heerlijk volop Italiaans te kunnen “parlare”. Ik zou deze cursus dan ook natuurlijk aanwenden om mijn vrouw natuurlijk nog eens uit te nodigen om in het Italiaans mee te gaan !! Bravo!

 23. Leuk voor mijn dochter, die regelmatig in Italie moet zijn voor haar werk.

 24. Ik doe graag mee voor mijn zus, ze heeft weinig talen gehad op school en heeft het er altijd over dat ze zo graag Italiaans zou willen leren. Dit lijkt me een geweldig kerstcadeau waarmee ze eindelijk de kans heeft

 25. prachtige taal die ik dolgraag wil leren, heb gemerkt tijdens stedentrips in italie dat ze weinig tot geen engels spreken, hoe fijn zou het zijn dat ik als gast in het mooie italie hun taal spreek

 26. Wat een leuke cursus. Ik zou graag voor me zelf meedoen. Ik volg de laatste paar jaar weer italiaanse lessen (vorig jaar nog in Italië zelf, in Tropea) en zou het heel prettig vinden om hier mee door te gaan

 27. Leuk voor mijn vader die helaas werkloos is geraakt en al lange tijd op zoek is naar een nieuwe baan. Over anderhalve maand gaat hij naar Italië voor een sollicitatiegesprek met een bedrijf daar. Hoe leuk zou het zijn als hij dan al een beetje Italiaans spreekt! Daar scoort hij vast een puntje mee:)

 28. Ik doe mee voor mezelf, ik ben gek van Italië en vooral het eten. Ik had er geboren moeten zijn

 29. Josien Hillebrands

  Cadeautje voor mezelf want ik heb een Italiaanse geliefde sinds kort ! 🙂

 30. Sien van Biessum

  Verras graag mijn lieve net gescheiden dochter,zij kan wel wat vrolijks gebruiken en ze houdt van alles wat met Italie te maken heeft ♥

 31. Johannes Henderikus

  Voor mijn lieve vrouw. Zonder haar aan mijn zijde had ik niet voor de tweede keer kanker kunnen verslaan.
  Ze is gek op de taal en wil het graag leren!

 32. een paar jaar geleden heb ik met school in een gastgezin gezeten bij een italiaanse dame en ik zou het leuk vinden om een beter gesprek met haar te kunnen voeren dan we nu doen, want we hebben nog steeds contact

 33. Ik heet Mario en spreek bijna geen woord Italiaans. Dat kan natuurlijk absoluut niet. Bovendien heb ik grote plannen voor volgend jaar waarbij een beetje beheersing van de Italiaanse taal me enorm zou helpen. En last but not least, het is natuurlijk gewoon een prachtige taal. Ik snap niet waarom ik niet eerder al zo’n cursus heb gedaan. Che vinca il migliore!

 34. Monique Stoppels

  O, lijkt mij fantastisch het is zo’n prachtige en romantische taal!!

 35. Ik doe mee voor mijn moeder Carrine. Ze is helemaal verliefd op Italië en probeert er elk jaar weer heen te gaan. Als we in Italië zijn vind ze het fantastisch om een klein babbeltje te maken met locale bewoners. Haar Italiaans is alleen heel gebrekkig. Ze zou graag meer willen leren zodat ze nog meer kan kletsen in deze mooie taal!

 36. Bregje Schreuders

  Het klinkt egoistisch maar ik zou de cursus graag zelf winnen. Sinds een paar jaar ga ik als begeleider mee op de Romereis met de middelbare school, maar ik merk dat het communiceren met de Italianen soms toch wat lastig is.. het lijkt mij zo fijn om eens fatsoenlijk een gesprek te kunnen voeren met de hoteleigenaar (wanneer onze leerlingen bijvoorbeeld iets té luid zijn..)

 37. Doen alsof iemand mij voor deze winactie opgeeft doe ik liever niet. Dus hoop ik dat ú mij een kans geeft. Er zijn meerdere redenen waarom ik graag in aanmerking kom voor deze online cursus Italiaans. Toen ik in de twintig was heb ik me twee keer voor een cursus ingeschreven maar dat bleek niet samen te gaan met een druk gezin en later een baan erbij. Ik ben nu 63 jaar oud en ben enkele jaren geleden opnieuw begonnen, in de hoop deze prachtige taal te verstaan en liefst ook te spreken. Maar wat je je niet realiseert als je jong bent kwam nu heel duidelijk naar voren, je onthoudt de stof veel minder goed. Doorzetten dus! Op locatie oefenen zit er niet in maar dat maakt mij niet uit. Er zijn mogelijkheden genoeg om de taal te horen: films, televisie, muziek. Graag zou ik de vervolgcursus doen maar mijn budget laat het op dit moment nog niet toe. Met alle reacties op deze site is de kans dat ik win niet heel groot. En toch, wie weet.

 38. Ik zou de cursus graag voor mijn zelf winnen, ik kwam heel veel in Italië door mijn werk als touringcar chauffeur, maar door de coronacrisis s dat nu helemaal voorbij. Toen ik nog volop aan het werk was heb ik het wel eens geprobeerd, maar ontbrak mij het aan de tijd. En als je ouder ben dan onthoud je het een stuk minder. Hoop als de reizen weer aantrekt weer volop in Italië te komen. Dit land is zo mooi, zodat ik er bijna wil gaan wonen.

 39. Ik gun het mijzelf eigenlijk fulltime moeder van 3 jonge dochters. Italiaans leren waar en wanneer het mij het beste uitkomt zou super en ideaal voor mij zijn!
  Deze zomer gaan wij op vakantie naar Toscane en we hebben ook een kookles geboekt. Wat zou het tof zijn om dan een woordje Italiaans te kunnen spreken!

 40. Anneliese de Waal

  Ik hou erg van Italië, ik zou graag zelf de cursus willen volgen om Italiaans te kunnen spreken, lijk mecetg leuk.
  Vooral als je op vakantie ben in Italië om je verstaanbaar te maken.

  Groetjes van Anneliese de Waal

 41. Mijn vriend! We gaan in Toscane trouwen, dus zou natuurlijk ideaal zijn als we een klein woordje Italiaans zouden kunnen spreken. Ik probeer wel dingen op te zoeken, maar zonder structuur komt het er toch niet echt van.

 42. Heel graag zou ik mijn moeder willen verrassen met dit mooie cadeau. Met vier kinderen waarvan er twee chronisch ziek zijn komt ze weinig aan zichzelf toe. Al jaren heeft ze een grote liefde voor Italië en de Italiaanse taal en ik hoop dat zij dit pakket mag winnen zodat ze een keer heerlijk iets kan doen voor zichzelf.

 43. Ik zou mijn schoonzus Marie de online cursus willen cadeau doen. Ze is verzot van de Italiaanse taal en cultuur, en vertrok in 2018 op een avontuur naar Perugia om met EF de taal onder de knie te krijgen en eventueel iets op te bouwen. Enkele weken later is Marie bij het plotse overlijden van een goede vriend halsoverkop teruggekeerd om het verlies met familie en vrienden te kunnen verwerken. Die goede vriend had haar ook enorm aangemoedigd om op avontuur te vertrekken. Ondertussen heeft ze al meerdere malen vermeld dat ze haar droom zou willen verderzetten, maar omwille van vast werk is er voorlopig weinig sprake van. Aan de hand van deze cursus zou ze volgens mij wel opnieuw de motivatie vinden om Italiaans te leren en perfectioneren. Het is haar alleszins enorm gegund.

 44. Lijkt me helemaal top voor mijn vriend! Hij heeft vorig jaar een cursus Italiaans van 1week gedaan in Vught. Een opfrisser kan hij ondertussen wel gebruiken! Een taal leren kost tijd, investering en jarenlange motivatie. Hij pakt de taal snel op, het volgen van een cursus vindt hij superleuk en hij is daarna voor een aantal maanden weer lekker gemotiveerd! Om zichzelf op eigen houtje een taal te leren vindt hij lastig en cursussen zijn nu eenmaal niet goedkoop. Ik weet dat hij na deze cursus (de opvolger) weer voor een periode gemotiveerd is en verder komt in zijn ontwikkeling! En natuurlijk handig voor mij als we weer in ons favoriete land zijn! 🙂

 45. Mijn vrouw is dol op Iltalie. Hopelijk kunnen we daar in het komende jaar weer eens naar toe. Een cursus Iltaliaans komt dan goed van pas. Ze heeft tot nu toe nogal pech met de lessen hier in noord Limburg. De ene keer is de docente gestopt en een andere keer waren er te weinig aanmeldingen.

 46. Ik wil deze cursus graag winnen voor mijn zoon Tim. Hij is niet in de financiele situatie om dit zelf te doen online. Hij staat altijd voor iedereen klaar, heeft voor iedereen een goed woord en helpt altijd op iedere moment ieder die erom vraagt, of uit zichzelf. Omdat hij zich altijd wegcijfert, komt er ook weinig van. Italie is wel zijn favoriete vakantieland en iedere keer zegt hij: ‘ik ga Italiaans leren”

  Ik hoop dus dat ik dit hem kan laten winnen, grazie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *