Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Summertime – tweede seizoen van zomerse Italiaanse serie op Netflix

[update 30 mei 2021]

It’s summertime! Ook op Netflix, want daar geniet je vanaf donderdag 3 juni 2021 van het tweede seizoen van de zomerse Italiaanse serie Summertime, gebaseerd op een boek van de populaire schrijver Federico Moccia.

Hieronder lees je onze aankondiging van het eerste seizoen, dat op 29 april 2020 in première ging:

De achtdelige serie neemt je mee naar de Adriatische Kust, waar Ale, Blue, Dario, Edio, Sofia en Summer vakantie vieren. Tijdens heerlijk zinderende zomerdagen worden Ale (vertolkt door Ludovico Tersigni) en Summer (Coco Rebecca Edogamhe), twee jongeren uit heel verschillende werelden, verliefd op elkaar.

Een zinderende zomer aan de Adriatische kust
Ale is een ex-motorrijder die vaak in de prijzen is gevallen, een beetje rebels maar tegelijkertijd vastbesloten om zijn leven in goede banen te leiden. Summer is een excentriek en eigenzinnig meisje, die zich niet wil conformeren aan de massa. Het liefst zou ze verre bestemmingen ontdekken, weg van haar familie, maar ze weet ook dat zij de lijm is die haar familieleden bij elkaar houdt.

Hun liefde ontluikt zodra de parasols op het strand worden opengeklapt. Hoe langer de zomer duurt, hoe sterker deze liefde wordt. De lange zomer voert hen allebei weg van wie ze ooit waren en wat ze kenden.

De serie is losjes gebaseerd op het boek Tre metri sopra il cielo van Federico Moccia (dat in 2004 al werd verfilmd, met onder meer de slotjesrage op de Ponte Milvio en andere bruggen tot gevolg) en geregisseerd door Lorenzo Sportiello en Francesco Lagi.

Swingen met Summertime
Extra leuk: de serie bevat speciale gastoptredens van singer-songwriter en pianist Raphael Gualazzi, die in 2011 met Follia d’Amore deelnam aan het Eurovisiesongfestival. Hij geeft de titelsong (naar het origineel van Gershwin) een Italiaans tintje.

Ook het duo Coma_Cose is van de partij, met Mancarsi:

Andere liedjes waarop je kunt swingen zijn:

*Estate dimmerda van Salmo
*Il cielo in una stanza
*Leoni van Francesca Michielin
*Missili van Frah Quintale
*San Siro van Franco 126
*Stanza singola van Franco126
*Thoiry van Achille Lauro feat. Gemitaiz

Het decor van Summertime
Summertime heeft als decor – hoe kan het ook anders met zo’n titel? – de populaire stranden aan de Adriatische kust, met onder meer de populaire badplaatsen Rimini (de geboorteplaats van de bekende Italiaanse filmregisseur Federico Fellini) en Marina di Ravenna.

Vooral in dit laatste kustplaatsje zijn veel scènes geschoten, maar je ziet ook beelden van Cesena, Cesenatico en Ravenna voorbijkomen. Herken jij deze prachtige plaatsen in Emilia-Romagna?

foto’s: stills uit de Netflix-serie Summertime

Zin in nog meer Italiaanse beelden op je eigen scherm? In deze blog tippen we meer dan 25 Italiaanse films en series voor thuis. Veel kijkplezier!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *