Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Klem – van serie naar speelfilm in het schitterende decor van Toscane

Vanaf vandaag, 2 februari, in de bioscoop: Klem, een speelfilm van regisseur Frank Ketelaar, met in de hoofdrollen onder anderen Jacob Derwig als Marius Milner, Georgina Verbaan als Kitty van Mook, Barry Atsma als Hugo Warmond, Ellen Parren als Sophie Winter én het prachtige Toscane.

De Italiaanse actrice Claudia Vismara (die je wellicht kent van Nero a metà en Rocco Schiavone) maakt haar debuut in een Nederlandse film, in de rol van Isabella Garboni.

Criminele draaikolk in Toscane

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed samen met Sophie en zijn dochter Suus naar Italië.

Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood.

Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor grof geschut.

Bekijk de trailer van Klem

 

Van serie naar speelfilm

Regisseur Frank Ketelaar: ‘De laatste aflevering van de derde serie van Klem werd op 3 december 2020 uitgezonden. Toen ik van diverse kanten werd benaderd of er misschien nog een vierde serie kon komen, had ik daar weinig oren naar. Wat mij betreft was de koek op en het boek uit.

Maar niet lang daarna fluisterde het in mijn omgeving: een speelfilm… zou dat er nog inzitten? Ineens zag ik toch weer mogelijkheden. Immers, aan het eind van de laatste serie emigreren Kitty en Marius naar Italië om een nieuw leven te beginnen.

Een compleet andere wereld, waar de Milners hun weg in zouden moeten vinden, met alle dramatische gevolgen van dien. Waarbij Chrissie natuurlijk dolgraag zou willen dat haar hartsvriendin Suus een keertje zou komen logeren. Het begon te kriebelen…

Uiteindelijk was ik overtuigd. Ook en vooral omdat het toch heerlijk was om nog geen afscheid te hoeven nemen van de mij zeer dierbaar geworden personages – en niet in de laatste plaats de acteurs die ze vertolken. De Milners en de Warmondjes een avontuur te laten beleven tegen het decor van een prachtig Italiaans landschap kon de kers worden op de Klem-taart.

Nu is die kers er. Je ziet hoe Hugo, als altijd de goedwillendheid zelve, op reis gaat om Suus af te zetten voor een logeerpartijtje bij Chrissie. Om daarna zijn vriendin Sophie romantisch ten huwelijk te vragen in Siena.

Hij gaat er daarbij vanuit dat het criminele stof dat altijd rond de Milners dwarrelde inmiddels is neergedaald, nu ze wijnboeren zijn geworden op het rustige platteland. De vraag is of hij daar gelijk in krijgt…’

stills: Jurre Rompa

De opnames van Klem in Toscane

De opnames vonden in het voorjaar van 2022 plaats, met name in en om Figline Valdarno, Greve in Chianti, Radda in Chianti, Bucine, Cavriglia, San Gimignano en Viareggio. Herken jij al deze plekken straks op het witte doek?

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Wordt de film ‘Klem’ ook uitgebracht in Belgie

  2. Geen idee, we krijgen helaas zelden of nooit informatie over releases van Belgische filmmaatschappijen.

  3. Hallo, ik ben zo ontzettend benieuwd waar ik de wijngaard van ‘Garboni’ kan vinden? Waar kan ik het adres vinden?

  4. Helaas kunnen we je daar niet bij helpen Mirthe, er zijn er zoveel in Toscane en ik (her)ken deze niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *