Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ferrari – flitsende film van Michael Mann over Enzo Ferrari en de Mille Miglia

Vanaf 25 januari 2024 geniet je in de bioscoop van de film Ferrari, waarin regisseur Michael Mann je meeneemt in de wereld van Enzo Ferrari.

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (gespeeld door Adam Driver). Zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino.

Enzo heeft zijn laatste hoop gevestigd op de Mille Miglia, een unieke race van duizend mijlen door Italië.

Bekijk de trailer van Ferrari

De trailer van Ferrari ziet er alvast veelbelovend uit:

Ferrari – het paradepaardje van Italië

Tien jaar voor die zomer van 1957 opent Enzo Ferrari in Maranello zijn tweede fabriek. De eerste, in Enzo’s geboortestad Modena, is namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt. Er kunnen geen auto’s meer geproduceerd worden en dus wijkt Ferrari uit naar een plek net buiten de stad.

In Maranello vindt hij de perfecte plek voor zijn Ferrari-fabriek. De auto’s met het steigerende paard maken hier inmiddels onderdeel uit van het landschap en Maranello staat zowat synoniem voor Ferrari.

Het F550-model is zelfs naar Maranello vernoemd en als een van de snelheidsduivels in een Ferrari een Formule 1-race op zijn naam weet te zetten, luiden alle kerkklokken van het dorp.

Ferrari’s musea in Maranello en Modena

Ferrari zorgt voor een gestage stroom bezoekers, die Maranello en Modena zonder Ferrari niet eens bij naam zouden kennen. Ze bezoeken bijvoorbeeld het Museo Ferrari, met een grote collectie historische auto’s, waaronder de Formule 1-auto’s van Schumacher en Raikkonen. Ook zijn er regelmatig exposities.

Bijzonder is ook de replica van het kantoor van Enzo Ferrari, waar de oprichter van Ferrari zijn ideeën optekende. Tegen betaling kun je hier zelfs in een racesimulator stappen of een rondrit over het fabrieksterrein van Ferrari en het testcircuit maken.

Iets verderop is ook het Museo Enzo Ferrari een bezoek waard, zelfs voor wie niet zo dol op auto’s is. In het voormalige huis van Enzo Ferrari krijg je een kijkje in het leven en werk van de oprichter van dit beroemde automerk.

Ook de werkplaats van Enzo’s vader Alfredo, die smid was, is schitterend gerestaureerd, al komen de meeste bezoekers natuurlijk voor de meest elegante auto’s uit de geschiedenis van Ferrari.

De architectuur van het gebouw dat rondom het huis en de werkplaats is gesitueerd, is ook bijzonder. Het is een bijna futuristisch paviljoen waarvan het dak de vorm heeft van een gele motorkap, als verwijzing naar de Ferrari.

foto’s: Musei Ferrari

Ferrari’s deelname aan de Mille Miglia

In de film kijkt Enzo Ferrari reikhalzend uit naar deelname aan de Mille Miglia, een unieke race van duizend mijlen door Italië die van start gaat in Brescia.

In dit artikel lichten we de route van vorig jaar in detail uit. Via deze link bekijk je de mooiste foto’s van de Mille Miglia en in dit artikel duik je in de geschiedenis van de Mille Miglia, met een bezoek aan het Museo Mille Moglia.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *