Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De mooiste foto’s van de Mille Miglia

Precies duizend mijlen staan na de finish op de teller van de auto’s die deelnemen aan de beroemde Mille Miglia. Deze race start in Brescia, waar de inwoners volgens een veel aangehaald gezegde benzine in plaats van bloed door hun aderen hebben stromen.

Vandaag delen we de mooiste foto’s van deze bijzondere race – én de precieze route – zodat je eventueel zelf een kijkje kunt nemen en de antieke auto’s kunt fotograferen.

De route van de Mille Miglia

Ben je tussen 18 en 21 mei 2017 in Italië? Wie weet zie je de deelnemende auto’s dan wel voorbijkomen. Met onderstaande route kun je wellicht een ochtend, middag of avond inplannen voor het bekijken van deze unieke race.

Op woensdag 17 mei worden de auto’s die deelnemen aan de 90ste editie van de Mille Miglia tijdens een officiële ceremonie op het Piazza della Vittoria in Brescia gezegend. De dag erna, op donderdag 18 mei, verlaten de auto’s in de middag de stad voor een reis van duizend mijlen. De eerste etappe: van Brescia naar Padova, via Montecchio Maggiore. De aankomst in Padova zal rond 21.30 uur zijn.

Na een korte nacht voor de deelnemers gaat de reis op vrijdagochtend 19 mei verder. De start is om 8.00 uur in Padova, de bestemming is Rome, waar ze vanaf circa 21.30 uur over de Via Veneto (de straat van la dolce vita) paraderen. Onderweg doen de deelnemers Ferrara, San Marino, Gubbio en Terni aan.

Vanuit Rome vertrekken de auto’s zaterdag 20 mei al vroeg naar Parma, via Radicofani, Monteriggioni, Montecatini Terme en Pavullo nel Frignano.

Zondagochtend 21 mei vertrekken de eerste auto’s al vroeg uit Parma, voor de laatste etappe, terug naar Brescia. De route voert via Mantova en Rovato, de laatste pleisterplaatsen voor de finish in Brescia. De eerste auto’s worden hier rond 14.30 uur aan de eindstreep (Viale Venezia) verwacht, met precies duizend mijl op de teller.

Klik hier voor een handige, printbare versie van de route van de Mille Miglia

met dank aan Paolo Bona, Roberto Cerruti,
Alessandro Colle, Ermeszz & Luca85 voor de foto’s

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *