Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wonderbaarlijk mooi: de film Le Meraviglie

Le-Meraviglie

Een nieuwe Italiaanse filmtip vandaag: Le Meraviglie (‘De Wonderen’). Het is volop zomer, op het platteland in de Maremma, in het diepe zuiden van Toscane. De veertienjarige Gelsomina woont samen met haar ouders en drie jongere zussen in een vervallen boerderij, waar ze honing produceren. De meisjes groeien op aan de rand van de maatschappij, bewust van de buitenwereld afgeschermd door hun vader die voorstander is van een leven dat in harmonie is met de natuur.

Le-Meraviglie (1) Le-Meraviglie (2) Le-Meraviglie (4) Le-Meraviglie (6) Le-Meraviglie (7)

Hun kleine wereld wordt echter verstoord door de komst van Martin, een jonge Duitse misdadiger die een ontwenningskuur volgt én door de opnames van de show Il Paese delle Meraviglie, die op zoek is naar degene die de beste streekproducten maakt. Een soort talentenjacht voor kleine ondernemers uit de streek, gepresenteerd door niemand minder dan Monica Bellucci, die Gelsomina doet dromen van een wonder…

Bestel de dvd van Le Meraviglie via deze link bij bol.com en bekijk hier alvast een voorproefje:

Le Meraviglie is de tweede film van de Italiaanse Alice Rohrwacher, geboren en getogen in Fiesole (Florence). Ze is de jongste Italiaan ooit die een Palme d’Or won, een bijzondere prestatie. Ze filmde onder andere in Sorano, Sovana en Bagni San Filippo (allemaal in de provincie Grosseto). In deze blog bezoeken we deze filmsets.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *