Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Astolfo – de nieuwe film van Gianni di Gregorio

Vanaf 13 juli geniet je in de bioscoop van Astolfo, de nieuwe film van regisseur Gianni di Gregorio, die eerder ons hart veroverde met de film Pranzo di Ferragosto.

Astolfo is een zomerse komedie vol romance, waarvoor Di Gregorio niet alleen het scenario schreef en de regie deed, maar ook – net als in Pranzo di Ferragosto – de hoofdrol speelt, geflankeerd door Stefania Sandrelli.

Een zwerver, kok en klusjesman als huisgenoten

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen palazzo, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp, waarvoor Artena (niet ver van de Castelli Romani) het decor vormt.

Hij is er al tientallen jaren niet meer geweest en bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen. Astolfo besluit dat hij er kan blijven wonen. Maar het blijft niet bij deze ene huisgenoot, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman.

Met z’n vieren spelen ze spelletjes en koken ze. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn leeftijd, is Astolfo al snel verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. Aangemoedigd door zijn huisgenoten zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde…

Bekijk de trailer van de film Astolfo

Geniet alvast van een voorproefje van Astolfo:

Via deze link geniet je ook van de soundtrack van de film. Heerlijk om alvast in de stemming te komen voor 13 juli!

Het decor van Astolfo: Artena, Rome en Vasto

Naast het dorpje Artena, op het platteland van Lazio, en Rome zijn er ook opnames gemaakt in Vasto, aan de kust van de regio Abruzzo.

Het is niet verwonderlijk dat Di Gregorio voor deze regio kiest, want zijn vader komt uit Abruzzo. Van hem erfde Gianni di Gregorio een prachtig huis in Penne Sant’Andrea, waar hij helaas te weinig komt. Het zorgde gelukkig wel voor inspiratie voor deze fijne zomerse film!

Gianni di Gregorio’s favoriete plekken in Rome

Ongeveer tien jaar geleden interviewde Saskia Gianni di Gregorio in Rome. Hij nam haar mee naar zijn favoriete plekken in Rome, die we ter ere van zijn nieuwe film graag met jullie delen.

Gianni di Gregorio: ‘Als ik tijd heb om uitgebreid boodschappen te doen, ga ik naar de markt op het Campo de’ Fiori. Ik vind het elke keer nog mooi om te zien, die kraampjes met de lekkerste dingen en de marktlui die enthousiast hun waren presenteren.

Voor een goed glas wijn met vrienden ga ik naar Da Biagio, een oude wijnbar aan de Via della Scala. Volgens mij heet het althans Da Biagio, want buiten hangt alleen een groot bord met VINO. Ik kom er al zo ongeveer mijn hele leven. Je drinkt je wijn hier staand, buiten staan wel een paar stoeltjes maar die zijn voor de echte stamgasten.

De traditionele Romeinse keuken is subliem, ik eet niets liever dan een simpel pastagerecht, zoals bucatini all’amatriciana of tonnarelli cacio e pepe. In de wijk Trastevere, waar ik woon, kun je op veel plekken eten, maar ik ga het liefst naar Da Augusto, aan het Piazza de’ Renzi, vlak bij het Piazza Santa Maria in Trastevere.

Voor een pizza ga ik het liefst naar Ai Marmi, voor pizza’s met een knapperige dunne bodem. Ook de supplì en de baccalà in pastella zijn aanraders!’

Gianni di Gregorio in Pranzo di Ferragosto

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *