Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Chocolade van Mencarelli uit Le Marche

We hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, van het Italiaanse dorpje Castelplanio, in de provincie Ancona (in de regio Le Marche). Het dorp is dan ook niet beroemd vanwege een bijzonder palazzo of een vrolijk klaterende fontein, maar vanwege de chocolade die er wordt gemaakt.

mencarelli-chocolade-maricase-17mencarelli-chocolade-maricase-20

De naam en faam van Paolo Mencarelli zijn inmiddels over heel Italië uitgewaaierd. Mencarelli haalt namelijk de beste ingrediënten van over de hele wereld naar Castelplanio, waar hij chocolade van uitzonderlijke kwaliteit maakt. Hij maakt een unieke mix van vruchten en andere ingrediënten die perfect passen bij de mediterrane smaken van zijn thuisland. Elk stukje chocolade combineert het beste van Zuid-Amerika, Madagaskar en Italië.

Paolo Mencarelli is een ambachtsman in de ware zin van het woord: met kundig handwerk vormt hij rauwe grondstoffen om tot chocolade van hoge kwaliteit. Wij ontdekten deze wereldse chocolade dankzij MariCase, die de chocolade van Mencarelli ook in Nederland aanbiedt.

mencarelli-chocolade-maricase-10 mencarelli-chocolade-maricase-16

Mencarelli maakt onder meer uit bijzondere chocoladerepen, mini-chocolaatjes (waarvan je blijft snoepen), bonbons, dragees, noga omhuld met chocolade en smeuïge chocoladepasta. Met Pasen en Kerstmis zijn er enorme chocolade paaseieren en kerststerren, kerstbomen en sneeuwvlokken van chocolade.

mencarelli-chocolade-maricase-7 mencarelli-chocolade-maricase-11

Maar de specialiteit waar we van blijven snoepen is de lonzino di fico. Deze Slow Food-lekkernij wordt vooral in Le Marche gemaakt. Het is een zoete delicatesse, met onder meer stukjes vijg, amandelen, walnoten, rum en anijs. Al dit lekkers wordt tot de vorm van een soort worst gerold en vervolgens omhuld met vijgenbladeren. Heerlijk met een stukje kaas of een glaasje dessertwijn!

mencarelli-chocolade-maricase-3 mencarelli-chocolade-maricase-4met dank aan Sjoerd Banga voor de foto’s

Proeven van Paolo’s chocolade? Via deze link vind je alle Italiaanse delicatessenzaken, wijn-, lifestyle- en andere winkels in Nederland waar je de chocolade van Mencarelli kunt kopen of die de chocolade voor je kunnen bestellen.

mencarelli-chocolade-maricase-15

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. mmm wat een lekkere winactie ! Deze chocolade liefhebster doet heel graag mee voor dit heerlijke chocoladepakket van Mencarelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *