Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Vanavond koken de kinderen!

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken met (klein)kinderen! Dankzij de spiksplinternieuwe uitgave De Zilveren Lepel voor kinderen toveren de kleine koks (bijna) helemaal alleen de lekkerste recepten uit De Zilveren Lepel op tafel.

De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza en ijs? De Zilveren Lepel voor kinderen staat boordevol heerlijke recepten uit het beroemde kookboek De Zilveren Lepel. Alle recepten zijn natuurlijk speciaal aangepast voor kinderen, zowel qua smaak als qua kooktechnieken. Bovendien wordt in het begin van het boek veel uitleg gegeven over verschillende technieken, benodigdheden en werkwijzen.

Elke stap in de recepten is afzonderlijk beschreven en geïllustreerd, en daarom heel makkelijk te volgen. Alle gerechten zijn gefotografeerd, zodat het eindresultaat duidelijk is. Het boek bevat broodjes, salades, snacks, pasta, pizza, vlees & vis, toetjes en zoetigheid. Dat wordt smullen dus!

Als voorproefje vandaag op Ciao tutti de vrolijke pizzaiola-toastjes, in de kleuren van de Italiaanse vlag:

Ingrediënten
(voor 4 personen)

2 stevige rijpe tomaten
2 lente-uitjes
6 groene olijven
2 takjes verse bladpeterselie
een paar blaadjes verse oregano
1 eetlepel extra vergine olijfolie
ongeveer 8 sneetjes witbrood
125 g mozzarella

Snij de tomaten in tweeen en gebruik een theelepel om het zaad eruit te scheppen. Snij de tomaat in dunne reepjes en deze reepjes weer in dobbelsteentjes. Doe ze in een schaal.

Snij de onderkant en het donkergroene deel van de lente-uitjes af. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de tomaten.

Kneus met een deegroller voorzichtig een olijf zodat je de pit eruit kunt halen. Doe dit met alle olijven.

Snij de olijven in vieren en doe ze bij de tomaten. Trek de kruidenblaadjes van de steeltjes en knip deze met een schaar in kleine stukjes. Voeg de helft van de kruiden en de olie toe aan de tomaten en meng alles met een lepel door elkaar.

Rooster het brood in een broodrooster en steek er met een koekjessteker (ongeveer 6 cm in doorsnee) rondjes uit. Hoeveel rondjes je uit een sneetje haalt, is afhankelijk van hoe groot het brood is.

Haal de mozzarella uit het vocht en scheur de bol in kleine stukjes. Verdeel het tomatenmengsel over de rondjes brood en leg de mozzarella erbovenop. Strooi de rest van de kruiden erover en smullen maar!

De smaak te pakken? In De Zilveren Lepel voor kinderen vind je nog veel meer lekkers! Wat dacht je van een ravioli napoletana, polentagnocchi, kipfilet met mascarpone of een sinaasappeltaart? De kinderen mogen vast elke dag de keuken induiken met dit vrolijke boek vol Italiaanse inspiratie!

De Zilveren Lepel voor kinderen
ISBN 9789000301508
€ 19,99
uitgeverij Van Dishoeck

Steun Ciao tutti & onze Italiaanse partners

Een reactie

  1. Wat leuk een Zilveren Lepel voor de kleine keuken prinsessen!
    Mooi kado voor de december maand, de meeste van de kinder kookboekem vind ik nogal “echt” kinderlijk” er uitzien. Voor de wat grotere is dit een pracht boek om te zien. Grazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *