We tellen langzaam af naar Kerstmis. Het is de tijd van het jaar om samen te komen, mooie momenten te delen en te genieten van heerlijk eten.
Om jullie met dat laatste een beetje op weg te helpen, hebben we samen met Jumbo een verrukkelijk Italiaans gekleurd menu samengesteld voor de kerstdagen. Maak indruk op je gasten met een combinatie van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht die de smaken van Italië omarmen!
Carpaccio-bonbon met crema di balsamico
Begin je feestelijke Italiaanse diner met een twist op de klassieke carpaccio: de carpaccio-bonbon! Dit is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor de smaakpapillen.
Stel je voor: flinterdunne plakjes ossenhaas, prachtig opgerold en gevuld met een frisse mix van gemengde sla, Parmezaanse kaas en knapperige pijnboompitten.
Serveer het gerecht af met een heerlijke pesto en crema di balsamico. Dit voorgerecht is perfect voor de feestdagen en zal zeker indruk maken op je gasten.
Bekijk hier hoe je dit kerstgerecht in slechts vijf stappen maakt. Serveer er een mooi glas prosecco bij, net als de oorspronkelijke carpaccio afkomstig uit de regio Veneto. Salute!
Roodbaarsfilet met parmezaan-citroenkrokant
Italianen eten volgens traditie op kerstavond zeven gangen met vis. Dat is wellicht een beetje veel van het goede tijdens de toch al goed gevulde feestdagen, maar een gerecht met vis mag natuurlijk niet ontbreken.
Als hoofdgerecht is een lekker stukje roodbaarsfilet iets dat bij veel tafelgenoten in de smaak zal vallen. Dit gerecht zorgt voor een echte smaakexplosie, perfect voor de kersttafel.
De krokante korst van parmezaan en citroen geeft de roodbaars een unieke en verfijnde smaak. Serveer de vis op een bedje van gestoofde venkel, met een mooi glas witte wijn erbij. Alle ingrediënten en de bereidingswijze vind je hier.
Tiramisù als toetje
Een Italiaans diner is natuurlijk niet compleet zonder een zoete afsluiter. Tiramisù is een klassieker die perfect is aan te kleden in kerststijl, met wat extra chocolaatjes als decoratie bijvoorbeeld.
Met zachte lagen van mascarpone en in espresso gedoopte savoiardi, verrijkt met een vleugje cacao, is dit dessert een waar genot. Het is gemakkelijk van tevoren te maken, zodat je op de avond zelf niet lang de keuken in hoeft.
We deelden eerder al het perfecte recept voor tiramisù, gegarandeerd een succes!
Buon appetito!
Met dit kerstdiner maak je van de feestdagen een onvergetelijke ervaring. Geniet van het samenzijn, het lekkere eten en de mooie momenten met je dierbaren. Buon Natale!