Download gratis de Ciao tutti app!

Sbrisolona – kruimeltaart met grappa

Tijdens ons laatste bezoek aan het Gardameer en omgeving proefden we talloze malen een stukje sbrisolona, kruimeltaart. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord voor kruimels, briciole.

Het is niet moeilijk om te maken, dus naast een paar sbrisolone voor de thuisblijvers namen we voor jullie ook het recept mee. Heerlijk als je er een beetje grappa over giet voor je het serveert!

Voor een sbrisolona (voor circa 12 personen) heb je nodig: 750 gram bloem | 600 gram boter | 450 gram poedersuiker | 6 eieren | 15 gram bakpoeder | geraspte schil van 1 citroen | 375 gram maïsmeel | 50 gram amandelen

Kneed alle ingrediënten, behalve de amandelen, goed door elkaar, tot er een stevig kruimeldeeg ontstaat. De ingrediënten moeten niet teveel aan elkaar kleven; voeg in dat geval nog wat bloem toe zodat je echte deegkruimels krijgt. Verdeel de deegkruimels over een ingevette ronde bakvorm. Verdeel de amandelen over de bovenzijde en bak de sbrisolona circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ºC, tot de sbrisolona mooi gaar en goudbruin is.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *