Home » Italiaans eten » Recepten » Reishonger – Spaghetti alla carbonara
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Reishonger – Spaghetti alla carbonara

In Reishonger neemt Sabine Koning van OhMyfoodness.nl je aan de hand van haar favoriete internationale recepten mee op een culinaire wereldreis. Ook Italië ontbreekt natuurlijk niet, want de Italiaanse keuken is Sabines favoriete Europese keuken.

Sabine: ‘Staat er een reis naar Italië op de planning? Dan stuiter ik al weken van tevoren rond. Deels vanwege het mooie weer en de cultuur, maar stiekem vooral vanwege het eten. Pasta’s, risotto’s, pizza’s – ik kan er geen genoeg van krijgen.’

Sabine deelt onder andere het recept voor focaccia met rozemarijn en tomaatjes, voor arancini met mozzarella, voor verschillende bruschette, voor gnocchi alla bolognese én voor spaghetti alla carbonara, haar favoriete pasta.

Sabine: ‘De meningen over de juiste uitvoering van pasta alla carbonara zijn nogal verdeeld. Waar de één er een soort roomsaus van maakt, mikt de ander er champignons en andere groenten doorheen. Maar wee je gebeente als je de pasta op deze manier voorschotelt aan een échte Italiaan, zeker als hij uit Lazio komt, de streek waar de carbonara oorspronkelijk vandaag komt. Dan zul je de wind van voren krijgen.’

Sabine deelt daarom het originele recept, zónder room maar mét pancetta (buikspek). Buonissima!

Voor 2 tot 3 personen heb je nodig: 300 gram spaghetti | 3 eieren + 1 eidooier | 30 gram geraspte pecorino | 2 eetlepels olijfolie | 150 gram pancetta, in blokjes | peper en zout | 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de drie eieren en de eidooier samen met de geraspte pecorino, peper en zout in een kommetje los.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta knapperig. Schep de spaghetti, zodra deze gaar is, bij de knapperige pancetta in de pan. Haal de pan van het vuur en roer de opgeklopte eieren door de warme pasta. Serveer de pasta alla carbonara direct en garneer met de Parmezaanse kaas (en nog wat extra peper).

Nog meer recepten waarvan je reislust wordt aangewakkerd, vind je in

Reishonger – een reis rond de wereld in 65 recepten | Sabine Koning | ISBN 9789046822067 | € 22,50 | uitgeverij Nieuw Amsterdam | bestel Reishonger via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

2 reacties

  1. Voor zover mij bekend is in ‘het originele recept’ de juiste speksoort guanciale (wangspek) en niet pancetta (buikspek). En dat smaakt echt anders.

  2. Dat gebruiken wij ook inderdaad, maar dat is in Nederland helaas niet overal goed verkrijgbaar (in tegenstelling tot pancetta, dat inmiddels goed is ingeburgerd). Waarschijnlijk heeft Sabine daarom gekozen voor pancetta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *