Ga op pad met onze City Walks!

Pizza rossa uit De Zilveren Lepel Kookschool Pizza

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s, calzone, focaccia en hartige taarten. Je vindt er het recept voor de ultieme pizza margherita en een klassieke quattro stagioni maar ook voor een focaccia met salie en pecorino of een crostata met courgette en prosciutto.

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-Pizza (2)

Wij maken een pizza rossa, een rode pizza, die haar kleur dankt aan heerlijk sappige tomaten. Hiervoor heb je nodig: voor 500 gram brooddeeg 10 gram verse of een halve theelepel actieve droge gist | 500 gram broodbloem type 0 | 1 theelepel suiker | 2 eetlepels extra vergine olijfolie | zout

En verder: 1 kilo heel rijpe pruimtomaten, fijngesneden | 4 tot 5 eetlepels olijfolie, plus iets voor het bakblik | 2 tot 3 eetlepels verse basilicum, in kleine stukjes gescheurd | 2 tenen knoflook, fijngehakt | 2 eetlepels verse blaadjes oregano of 1 royale mespunt gedroogde oregano | zout

pizza-rossa-De-Zilveren-Lepel-Kookschool

Verkruimel de gist in een kom en voeg 40 gram bloem, de suiker en 4 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar, leg een schone doek op de kom en laat de gist 20 minuten staan; het moet een schuimig mengsel worden.

Zeef de rest van de bloem boven een schoon aanrecht, maak een kuiltje in het midden, giet er het gistmengsel en de olie in en strooi een theelepel zout op de zijkanten. Voeg 175 ml lauw water toe en maak er een deeg van. Haal alles met je handen naar het midden en kneed minstens 10 minuten; houd je vingers als een spatel tegen elkaar en gebruik je duimen om het deeg in elkaar te drukken en uit te rekken. Sla af en toe met het deeg op het aanrecht om het gluten te activeren.

Maak er een bal van, leg hem in een licht ingevette kom, snijd er een kruis in en leg er een schone theedoek op. Zet het minstens twee uur op een warme plaats.

Verhit de oven tot 230 °C. Doe de tomaten in een kom en voeg olijfolie, zout, basilicum, knoflook en oregano toe. Laat alles minstens 30 minuten staan.

Vet een bakblik van 25 bij 45 cm in. Giet het vocht van de tomaten en bevochtig er je handpalmen mee. Spreid het deeg met je handen in het bakblik uit. Bestrooi het met de stukjes tomaat en bedruppel het met olie. Zet de pizza 30 minuten in de oven; het deeg moet goudbruin zijn.

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-Pizza

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza | ISBN 9789000347292 | € 15,- | Uitgeverij Unieboek Het Spectrum | bestel De Zilveren Lepel Kookschool Pizza via deze link bij bol.com

De-Zilveren-Lepel-Kookschool-serie

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza maakt deel uit van de nieuwe, budgetvriendelijke serie De Zilveren Lepel Kookschool: basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen zestig jaar.

Per boek haal je de smaak van Italië in huis met ruim 75 nieuwe basisrecepten, inclusief stap-voor-stapfoto’s, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto.

Uit De Zilveren Lepel Kookschool Dolci maakten we heerlijke amaretti; uit De Zilveren Lepel Kookschool Pasta kozen we een heerlijk romige lasagne met paddenstoelen. Buonissimo!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *