Download gratis de Ciao tutti app!

Gnocchetti van ricotta gevuld met pesto

Met dit recept uit het kookboek Heerlijk. Puur. Italië. serveer je gnocchi een keer anders dan anders; gemaakt van ricotta in plaats van met aardappel. Deze ricottagnocchi zijn iets zachter van structuur dan aardappelgnocchi en delicater van smaak. Het proberen waard – en dankzij de kortere bereidingstijd ook een recept dat doordeweeks kan worden gemaakt!

foto: Nuno Correia

Ingrediënten
(voor 4 personen)

40 gram grana padano
400 gram ricotta
120 gram zachte tarwebloem ‘00’
2 eieren
nootmuskaat
1 potje Saclà Pesto alla genovese
1 potje Saclà Pomodori al forno
verse basilicumblaadjes
extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

Rasp de grana padano en giet (indien nodig) het vocht van de ricotta af. Meng beide kazen met de bloem, de eieren en een snufje nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Kneed tot een egale massa.

Rol het deeg uit en snijd repen van 2 cm bij 3 cm. Besmeer de reepjes met pesto en rol ze tot kleine balletjes. Kook de gnocchi in gezouten water totdat ze gaan drijven.

Laat intussen de pomodori uitlekken en snijd ze fijn. Verwarm de stukjes tomaat in een pan en voeg de gnocchi toe. Serveer met basilicumblaadjes en druppel er een beetje olijfolie over. Een heerlijk gerecht bij zalm!

Nog meer recepten uit Heerlijk. Puur. Italië. maken?
Namens Saclà mag ik drie lezers van Ciao tutti blij maken met het kookboek Heerlijk. Puur. Italië. Kans maken? Laat me dan voor 1 december 2012 per e-mail weten aan wie je dit boek cadeau zou willen doen. Mail dit samen met je eigen naam en adresgegevens naar winnen[at]ciaotutti[punt]nl o.v.v. Heerlijk. Puur. Italië. De winnaars krijgen 1 december bericht – het cadeau ligt dan nog op tijd voor pakjesavond in de bus.

Behoor je niet tot de winnaars? Saclà geeft het boek bovendien tot en met 31 december 2012 cadeau bij aankoop van drie Saclà-producten naar keuze. Op www.sacla.nl lees je precies hoe dit in zijn werk gaat.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.