Download gratis de Ciao tutti app

Italiaans bier proeven bij Eataly in New York

Op het dak van de New Yorkse vestiging van Eataly, hoog boven Madison Square Park, vind je Eataly’s Birreria, een restaurant en brouwerij met op de kaart zo’n tien bieren van de tap en meer dan twintig soorten Italiaans bier in mooi ontworpen flesjes. Voor liefhebbers van Italiaans bier de hemel op aarde!

Ook Saskia en broer Paul gingen er tijdens hun bezoek aan New York proeven. Maar niet voordat ze zich op de benedenverdieping een weg hadden gelekkerbekt langs alle delicatessen en hadden geproefd van de heerlijke gevulde pasta.

Eataly-New-York (1a)Eataly-New-York (1) Eataly-New-York (2) Eataly-New-York (3) Eataly-New-York (5) Eataly-New-York (6) Eataly-New-York (7) Eataly-New-York (9)Eataly-New-York (8) Eataly-New-York (11)

Saskia: ‘We hadden ons beneden in de winkel al verlekkerd aan de enorme biercollectie die er te koop was. Veel nieuwe ontdekkingen, in mooie flesjes met creatieve etiketten.

Italiaans-bier-Eataly (1) Italiaans-bier-Eataly (2) Italiaans-bier-Eataly (4) Italiaans-bier-Eataly (5) Italiaans-bier-Eataly (6) Italiaans-bier-Eataly (7)

Terwijl ik allerlei soorten bier fotografeerde om met jullie te kunnen delen, wees Paul me op de borden die verwezen naar de Birreria, op het dak van het gebouw.

We waren wel nieuwsgierig en meldden ons bij de balie, achter in het ‘biersegment’ van Eataly. De dame wees ons de lift, die ons in een mum van tijd naar het dak bracht. ’s Winters is het geheel overdekt, maar wij betraden het terras onder een strakblauwe hemel. Er waren nog precies twee plekken aan de bar vrij (er zijn ook tafeltjes voor wie uitgebreid wil lunchen of dineren) en dus schoven we ons aan voor een kleine bierproeverij.

Birreria-Eataly-New-York (1) Birreria-Eataly-New-York (1a) Birreria-Eataly-New-York (5a) Birreria-Eataly-New-York (7) Birreria-Eataly-New-York (8) Birreria-Eataly-New-York (9)

We proefden allereerst van Sofia (van de tap), vervolgens van Gina (met tijm) en later van Isaac. Allemaal even smaakvol in de New Yorkse septemberzon!

Birreria-Eataly-New-York (3) Birreria-Eataly-New-York (10) Birreria-Eataly-New-York (11) Birreria-Eataly-New-York (12) Birreria-Eataly-New-York (13) Birreria-Eataly-New-York (14) Birreria-Eataly-New-York (15) Birreria-Eataly-New-York (16)

Voor bij het bier is er een kaart vol perfect bij bier passend Italian food, van cotechino (varkensworst) tot borden vol vleeswaren, van gefrituurde paddenstoelen met salie tot in bier gebraden varkensschouder.’

Een ideale plek om in New York van de Italiaanse keuken te genieten en te proosten op la dolce vita, dat je hier, hoog boven de drukke straten van New York, de hectiek van de stad even laat vergeten. Cin cin!

Birreria-Eataly-New-York (6)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *