Home » Italiaans eten » Bello Shots – zomers shotje limoncello in een potje
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bello Shots – zomers shotje limoncello in een potje

Processed with VSCOcam with se3 preset

Vorig jaar testte Ciao tutti de lekkerste limoncello. Op nummer 4 eindigde Bello Limoncello. We kozen deze limoncello in eerste instantie vanwege het flesje (om verliefd op te worden zo leuk), maar we waren ook verrast door de unieke smaak van deze ‘mooie’ limoncello. Bello Limoncello is opgericht in 2011. Het is volgens de initiatiefnemers een likeur voor macho’s, met minder suiker en meer alcohol. Daardoor is de smaak krachtiger en minder zoet dan andere limoncello.

Deze limoncello wordt gemaakt van de allerbeste biologische citroenen, die groeien aan de zonnige Amalfikust. Daar worden de citroenen met de hand geplukt en geschild. Bello Limoncello is dus nog écht een ambachtelijk product.

citroenen-limoncello

Op dit moment wordt Bello Limoncello bij circa vijftig horecagelegenheden verkocht, voornamelijk in Amsterdam. Je kunt er bijvoorbeeld van genieten bij de Foodhallen en Waterkant Amsterdam.

Een shotje Bello Limoncello
Onlangs nodigde Bello Limoncello ons uit om te proeven van hun nieuwe product: Bello Shots. Een Bello Shot bestaat uit 25 milliliter Bello Limoncello in een jampotje. Als het shotje op is, kun je door het glaasje heen een tekst lezen van schrijver James Worthy.

Bello-shot-Bello-Limoncello (1) Bello-shot-Bello-Limoncello (2)

Zo’n shotje is heerlijk zomers – je haalt echt een potje zon in huis. Het is de perfecte afsluiting van een lekker lang Italiaans diner thuis, van een zomerse picknick of een barbecue. En door het lage suikergehalte is het ook heel lekker in een witbiertje. Een s(c)hot in de roos!

Bello-shot-Bello-Limoncello (4)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *