Inspiratie voor een Italiaanse kerst - cadeaus, delicatessen & wijn

Wereldeters – eten met een paspoort

Kinderen zijn de beste eters die er zijn. In principe lusten ze alles; het zijn wereldeters. Zit jouw kind echter vaak met lange tanden aan tafel of mondt het eten steeds uit in een strijd? Het geheim is kinderlijk eenvoudig: serveer smakelijke gerechten en vertel leuke verhalen en weetjes over het land waar deze gerechten vandaan komen.

In het boek Wereldeters vind je een heleboel van die wereldgerechten en –verhalen, uit tien verschillende landen van over de hele wereld, geïllustreerd met veel vrolijke foto’s en tekeningen. Samen met je (klein)kinderen reis je door Zuid-Afrika, Marokko, India, Japan, Spanje, Mexico, Suriname, Hawaï, Indonesië en – natuurlijk – Italië. De Italiaanse keuken is immers ook onder kinderen erg populair. Door te vertellen over de landen, culturen en eetgewoonten heb je de aandacht van je kinderen en wordt de avondmaaltijd een groot succes.

Wereldeters omvat 30 gezonde en gevarieerde recepten, drie per land. De gerechten zijn aangepast aan de smaak van kinderen, en zijn eenvoudig en snel te bereiden en met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Om ervoor te zorgen dat je zelf kunt koken terwijl de kinderen op onderzoek uit gaan in het land waar het recept van die dag vandaan komt, zit er bij het kookboek een los kookschrift met de recepten uit de verschillende landen. Daarnaast bevat Wereldeters als extraatje twee paspoortjes en een vel met landenstickers. Ieder land heeft zijn eigen logo, een soort zegel. Als je kind goed heeft gegeten kan hij als beloning de sticker van het land in het paspoort plakken. Na 10 maaltijden zijn alle landen ‘bezocht’ veel gerechten geproefd en zitten de paspoorten vol mooie stickers.

Vanmiddag een voorproefje, met het recept voor een heerlijke torta verde! Wil je alle wereldgerechten uitproberen, bestel dan het boek, inclusief alle extra’s!

Wereldeters | Marjolein de Vlaam | ISBN 9789081774208 | € 19,95 | bestel Wereldeters via deze link bij bol.com

Geniet van onze puzzelboekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *