Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het licht van de nacht – Emanuele Altissimo

Leestip: Het licht van de nacht, een intense, autobiografische roman over broederliefde, rouw, verbondenheid en familie, die na het lezen nog dagenlang in je gedachten blijft.

Na de dood van hun ouders brengen de broers Olmo en Diego de zomer door met hun opa. Ze trekken naar de bergen van de regio Valle d’Aosta, in het noorden van Italië. Het is een zomer die hun leven altijd zal tekenen.

In de stilte van de bergen en het bos hopen ze rust te vinden, maar in Diego blijven de emoties schreeuwen. Alleen Olmo heeft door dat Diego wegglijdt in een universum waar niemand anders kan komen. Hij is vastbesloten zijn broer te helpen, maar hoe ver is hij daarbij bereid te gaan?

Deze debuutroman van Emanuele Altissimo werd genomineerd voor de Premio Strega, de belangrijkste prijs in Italië. Hij won niet – die eer was weggelegd voor M. De zoon van de eeuw van Antonio Scurati – maar zijn verhaal wist duizenden Italianen te raken.

Benieuwd naar Het licht van de nacht? Via deze link lees je alvast een fragment.

Het licht van de nacht | Emanuele Altissimo | vertaald door Saskia Peterzon-Kotte | ISBN 9789056726416 | € 20,99 | uitgeverij Signatuur | bestel Het licht van de nacht via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat een prachtig boek lijkt me dit, ik zet hem op mijn leeslijst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *