Naar hoofdinhoud Naar navigatie
18 april 2025

Balù – de eerste biologische bistro in Lecce waar je ook kookworkshops kunt volgen

In het hart van het historisch centrum van Lecce, op een steenworp afstand van de barokke pracht van de Basilica di Santa Croce, stap je binnen bij Balù, een gezellige biologische bistro waar ook kooklessen worden gegeven. Een unieke plek waar je proeft van het pure Puglia!

Biologisch genieten bij Balù

Balù biedt een echte farm to table-ervaring, waarbij je lokale gerechten proeft, bereid volgens traditionele recepten en hedendaagse passie, met zorgvuldig geselecteerde, verser dan verse ingrediënten van biologische leveranciers uit Lecce en de nabije omgeving. Alles is gezond, biologisch, uit het seizoen en waar gewenst ook vegetarisch, veganistisch en/of glutenvrij.

De gerechten van Balù weerspiegelen de seizoenen. De koks maken een mooie mix van Italiaanse smaken en Zuid-Italiaanse keukengeheimen om de lekkerste maaltijden te creëren, die de essentie van het pure Puglia weten te vangen.

Balù’s brunch is een bijzondere ervaring die je eigenlijk niet mag missen als je in Lecce bent, al kun je er ook terecht voor een heerlijke lunch en een vroeg diner. Laat je adviseren over de lokale gerechten bereid van uitgebalanceerde, smakelijke ingrediënten en de ruime keuze aan bijpassende Pugliese wijnen per glas of fles.

Balù biedt ook een kleine selectie Pugliese souvenirs om thuis lekker na te genieten van de smaak van Puglia, zoals olijfolie, taralli en wijn.

Je vindt Balù aan de Via Matteotti 29 in Lecce. Voor informatie kun je een e-mail sturen naar balubistrotshop@gmail.com of info@cookinpuglia.com of bellen naar 0039-3284372422.

Leer pasta, focaccia of parmigiana maken

Balù is tevens het nieuwe thuis van Cook in Puglia, waar we al regelmatig een kookworkshop volgden. Onder leiding van de Pugliese Ylenia – en soms ook met extra hulp van enthousiaste medewerkers van Balù – leer je onder het genot van een glas wijn hoe je bijvoorbeeld orecchiette (de typische pasta uit Puglia in de vorm van oortjes), focaccia, polpette en parmigiana maakt.

Op verzoek staan er net als in de bistro ook hier lactose- of glutenvrije, veganistische en/of vegetarische gerechten op het menu, stuk voor stuk bereid met seizoensproducten. De kooklessen zijn geschikt voor iedereen die gezond en evenwichtig Italiaans wil genieten.

Maak je liever iets zoets? Ook dat kan: er staat uiteraard ook tiramisù op het kooklesmenu, met een kleine selectie lichtere desserts. Alles wordt met liefde bereid, zonder ingewikkelde technieken maar met tijd en aandacht voor alle afzonderlijke ingrediënten die samen de show stelen.

Een kookworkshop duurt ongeveer twee uur en vindt ’s ochtends of ’s middags plaats, afhankelijk van de beschikbaarheid. Er kunnen maximaal twintig personen per workshop deelnemen. Extra leuk door het contact met de lokale bevolking én andere reizigers van over de hele wereld!

Wil je liever met je eigen groep koken? Dat is op aanvraag ook mogelijk, waarbij je al je wensen kunt doorgeven. Het team van Balù en Cook in Puglia denkt graag met je mee.

Ook zijn Ylenia en haar team beschikbaar voor het organiseren van dagtochten in de Salento en andere streken in Puglia, zowel als teambuilding voor bedrijven als voor individuele vakantiegangers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen