Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vliegen naar Italië? Ga met het eigen vervoer naar de luchthaven

Als je op vakantie naar Italië gaat, dan wil je alle details voor je vertrekt uiteraard zo goed mogelijk geregeld hebben. Je boekt de reis, het verblijf en misschien ook nog wel wat leuke activiteiten ter plaatse.

Ook ga je op zoek naar de leukste winkeltjes en de fijnste restaurantjes op de plaats van bestemming. Je wil tenslotte niets missen tijdens jouw stedentrip naar Rome, Florence of Venetië of jouw rondreis door Toscane of Campanië.

Vluchten naar Italië vertrekken vanaf diverse luchthavens in Nederland. Als je jouw reis voorbereidt, vergeet dan ook vooral niet om een parkeerplek bij de luchthaven te reserveren. Met het eigen vervoer naar de luchthaven heeft namelijk ontzettend veel voordelen!

Parkeren bij de luchthaven is voordelig

We horen vaak dat mensen denken dat het duur is om met het eigen vervoer naar de luchthaven te gaan. Ze verwachten dat parkeren bij Schiphol onbetaalbaar is, vooral voor meerdere dagen.

Niets is echter minder waar. Via Parkos kun je voordelig op Schiphol parkeren, zelfs als je de auto bij de luchthaven laat staan tijdens de vakantie. Het scheelt bovendien kosten voor een taxi of het openbaar vervoer.

Parkeren ter plaatse is makkelijk

Bij de luchthaven parkeren is uiteraard ook lekker makkelijk. Je hoeft niet over te stappen, niet met koffers te zeulen en niet veel te regelen voor vertrek.

Bovendien hoef je geen gebruik te maken van jouw netwerk om een lift te regelen wanneer de vlucht midden in de nacht vertrekt of onverhoopt wordt gewijzigd. Je parkeert simpelweg de auto bij de luchthaven en wandelt op je gemak naar de terminal voor jouw welverdiende trip naar Italië.

Bij de luchthaven parkeren is veilig

Als je als vrouw op reis gaat, zul je altijd bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Een van de meest bekende voorzorgsmaatregelen is dat je niet alleen over straat gaat ‘s nachts. Als jouw vlucht ‘s avonds of ‘s nachts vertrekt, heb je echter weinig keuze.

Als je ervoor kiest om bij de luchthaven te parkeren, hoef jij je geen zorgen te maken over het reizen met het openbaar vervoer ‘s nachts. Je parkeert bij de luchthaven en in een mum van tijd sta je aan de vertrekbalie.

Met het eigen vervoer reizen is coronaproof

Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn. Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk niet dat corona roet in het eten gooit. Door met het eigen vervoer naar de luchthaven te reizen, voorkom je contact met andere mensen aan het begin van jouw reis.

Je hoeft niet met het openbaar vervoer te reizen en een coupé te delen met heel veel anderen. Zo weet je zeker dat je gezond en wel in het vliegtuig stapt.

Check voor vertrek nog wel de huidige coronaregels in Italië. We hebben ze op onze speciale coronapagina voor je op een rijtje gezet, maar ook de Rijksoverheid deelt tips voor reizen in coronatijd.

Het is ideaal voor mindervaliden

Als je minder goed ter been bent, niet in staat bent om lange afstanden te lopen of om een andere reden moeite hebt met lopen, is parkeren bij de luchthaven eveneens een uitkomst. Je hoeft je geen zorgen te maken om het in- en uitstappen van treinen en bussen en je parkeert dicht bij de ingang van de luchthaven. Zo minimaliseer je de afstand die moet worden afgelegd.

Bovendien kun je op Schiphol allerlei maatregelen treffen om snel en zonder moeite op de luchthaven zelf te navigeren. Je kunt extra assistentie aanvragen of een rolstoel lenen om niet te hoeven lopen naar de terminal. Hetzelfde geldt voor aankomst in Italië. Check vooraf bij de aankomstluchthaven of je deze voorzieningen daar ook kunt regelen.

Het is snel geregeld

Als je een rit naar de luchthaven via familieleden of vrienden regelt, is er veel over en weer geregel. Je houdt ze op de hoogte van jouw reisschema en moet veel details kortsluiten, zeker als je vlucht wordt gewijzigd of vertraagd is.

Reizen met het openbaar vervoer is overdag wel makkelijk, maar ’s avonds en ’s nachts vaak geen optie. Bovendien moet je veel extra tijd inplannen voor eventuele vertraging.

Met eigen vervoer naar de luchthaven is ontspannen en snel geregeld. Je boekt makkelijk een parkeerplaats, stapt in de auto, navigeert naar de luchthaven en je bent klaar voor vertrek naar Italië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Mandy Meijers

  Hallo wat een geweldige site heb je. Vanavond ga ik ook wat naar je over maken omdat je altijd voor alle vragen klaar staat.

  Voor naar Italië te vliegen moet ik een qr code hebben, kun je me antwoord geven of dat ook nodig is voor de terug reis? Ik kan het nergens duidelijk vinden.

  Hopelijk kan je me antwoord geven.

  Lieve groetjes Mandy

 2. Ciao Mandy,
  voor de terugreis naar Nederland is dat niet meer nodig, zie https://ciaotutti.nl/coronavirus-de-gevolgen-voor-je-vakantie-in-italie/ voor alle actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *