Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verzamel vijf stempels voor je unieke prosecco-paspoort!

Een vakantie in de proseccoheuvels in de regio Veneto wordt nóg leuker met het speciale paspoort van Visit Prosecco Hills, dat speciaal is ontworpen om je extra te laten genieten van deze wijnstreek.

Je kunt het paspoort ophalen bij alle deelnemende partners van Visit Prosecco Hills. Tijdens elke proeverij, fiets- of Vespatocht of andere activiteit krijg je vervolgens een stempel. Na vijf onvergetelijke ervaringen heb je vijf stempels verzameld en krijg je een prachtig cadeau als aandenken!

Zeven suggesties voor je stempels

We delen alvast zeven suggesties uit het speciaal samengestelde aanbod van Visit Prosecco Hills. Uiteraard kun je zelf je eigen mix van vijf activiteiten kiezen.

Proef kaas en wijn bij Latteria Perenzin

Natuurlijk mag een proseccoproeverij niet ontbreken tijdens je vakantie in de proseccoheuvels. Een bijzondere plek voor een dubbelproeverij is Latteria Perenzin, waar ze ook heerlijke kaas maken.

De kaasmakers van Perenzin zijn al vaak in de prijzen gevallen met hun creaties. Ze vertellen je graag hoe ze te werk gaan, tijdens een bezoek aan het familiemuseum en de plek waar de kazen rijpen.

Vervolgens mag je proeven van hun kazen, waarbij de kaas die ‘verdronken’ wordt in de wijn misschien wel onze favoriet is. Uiteraard schenken ze er een glaasje prosecco bij, maar je kunt ook andere wijn-kaascombinaties proeven.

Canova bij kaarslicht

Volgens de overlevering dwaalde de beroemde beeldhouwer Antonio Canova graag in het donker door zijn atelier, slechts bijgelicht door het licht van een kaars. Zo zou hij zijn kunstwerken uren hebben kunnen bestuderen.

Tijdens Il Canova a Lume di Candela in de Gypsotheca in Possagno kun je in Canova’s voetsporen treden en zijn werk ontdekken bij het licht van een kaars. Het is betoverend om te zien hoe mooi de beelden uitkomen bij dit natuurlijke licht. Zeker in combinatie met de achtergrondverhalen van de gids een unieke ervaring!

Ontdek de natuur van de Altopiano del Cansiglio

Maak een prachtige wandeling over de Altopiano del Cansiglio, een hoogvlakte die wordt omringd door het bos dat vroeger toebehoorde aan de Dogen van de Venetiaanse Republiek.

Wandel langs kuddes schapen, die zorgen voor de lekkerste kaas, en laat je door een lokale gids de mooiste bloemen, planten en dieren wijzen. Misschien zie je zelfs wel een hert of een ree!

Na een heerlijke wandeling schuif je aan bij Bar Bianco voor een proeverij van lokale producten, met onder meer een lekker stukje schapenkaas!

Maak een Vespa-tour – mét picknick in de wijngaarden

Paolo van Vespa Rent Dolomiti heeft een prachtige Vespa-route uitgestippeld die door de proseccoheuvels voert, waar de druiven zo veel mogelijk zonnestralen meepikken voor ze worden geplukt om omgetoverd te worden tot een bruisende prosecco.

Tussen al dat groen prijken sfeervolle dorpjes, middeleeuwse kerkjes en natuurlijk genoeg adresjes om te proeven van een glas prosecco en lokale lekkernijen. In deze blog geven we alvast een voorproefje.

Op verzoek zorgt Paolo zelfs voor een goed gevulde picknickmand voor onderweg, zodat je tussen de groene wijngaarden kunt genieten van een welverdiende picknickpauze!

Bewonder Villa Barbaro di Maser

Villa Barbaro di Maser is een van de juweeltjes van de hand van de beroemde architect Andrea Palladio. De villa ligt aan de voet van de proseccoheuvels en herbergt schitterende fresco’s van niemand minder dan Paolo Veronese.

Tijdens een bezoek aan Villa Barbaro di Maser word je welkom geheten door rozen, blauweregen en trompetbloemen. Die verbleken echter bij de zes zalen vol adembenemende fresco’s. Je wordt betoverd door de grootste frescocyclus die Veronese voltooide.

In de tuin van de villa kun je even bijkomen van al dat moois, bij de Fontana del Ninfeo of al wandelend over de laan met eeuwenoude lindebomen. Tot slot geniet je van een glas wijn uit de historische wijnkelder (waar al sinds 1570 wijn wordt gemaakt!). Salute!

Maak een bijzondere carpaccio met bubbels

Wil je graag carpaccio van vis leren maken? Ca’ del Poggio nodigt je graag uit voor een kookworkshop, waarbij je onder het genot van een glas prosecco aan de slag gaat met vers gevangen vis.

De chef-kok – die een eervolle vermelding heeft in de Michelingids – onthult al zijn geheimen, zodat ook jij een perfecte viscarpaccio kunt maken, die je onder het genot van een glas wijn uiteraard ook mag proeven.

Bike & Beer – trappen en tappen

Genoeg prosecco geproefd? Neem dan de fiets (een e-bike, een gravel bike of een mountainbike) voor een tocht over de paden van de Monte Grappa en geniet van een bierproeverij tijdens Bike & Beer.

Je kiest zelf een van de fietsroutes uit (met al dan niet geasfalteerde wegen en met of zonder gids) en slingert door de proseccoheuvels óf over de hellingen van de Monte Grappa.

Je eindigt je fietstocht op het terras van Active Hotel & Restaurant Garden Relais voor een proeverij van ambachtelijk gebrouwen biertjes, uiteraard vergezeld van lokale lekkernijen.

Alle verschillende activiteiten vind je via deze link. Heb je vijf stempels verzameld? Maak dan een foto van je paspoort en upload het op deze pagina. Je paspoort is al een mooi souvenir, maar bij vijf stempels krijg je van Visit Prosecco Hills nóg een mooi aandenken!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *