Even ten noorden van Treviso schuif je bij Caffè in Cucina aan voor een lunch, een aperitivo of een diner. Deze botanische osteria combineert heerlijke gerechten uit de traditionele keuken van de regio Veneto met de sfeer van een moderne cocktailbar.
Heerlijk huiselijk
Caffè in Cucina weerspiegelt de visie op wijn en gastronomie van eigenaar Michele Mion, die een plek wilde creëren waar je heerlijk kunt eten in een huiselijke sfeer, zoals in de tavernes van vroeger, maar waar je ook kunt genieten van een goed glas wijn.
De osteria opende de deuren in 2017. Het is een perfecte combinatie van de botanische sfeer van moderne loungeplekken en zorgvuldig geselecteerde authentieke meubels, die dankzij het ontwerp dat samen met designstudio La Centrale Interni is gemaakt mooi tot hun recht komen.
Als eerbetoon aan de rustieke keukens van vroeger heeft interieurontwerper Alberto Colbertaldo unieke meubels en industriële voorwerpen uit het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd. Zo stap je even terug in de tijd van de antieke villa’s op het platteland van de regio Veneto.
Het grote ijzeren raam bij de ingang, dat de bar van het restaurantgedeelte scheidt, is bijvoorbeeld afkomstig van een spinnerij uit Vittorio Veneto. De stoelen komen uit een oude school en de houten tafels van oude boerderijen.
Aan de muren en aan het plafond hangen zelfgemaakte voorwerpen, zoals oude gekleurde borden en houten snijplanken. De attributen zorgen samen met de vele verse planten en bloemen voor de unieke sfeer die de osteria zo gezellig maakt.
Traditionele gerechten met een eigen touch
De gerechten op de menukaart zijn geïnspireerd op de traditionele keuken van de regio Veneto: van huisgemaakte primi zoals gnocchi met ragù of tagliatelle met verse tomaten en een crème van burrata tot buikspek, op lage temperatuur gegaarde vitello tonnato, varkensribbetjes en zomerse gerechten zoals garnalen of in limoen gemarineerde zeebaarscarpaccio.
Ook de perfecte plek voor een aperitivo
Caffè in Cucina is naast een osteria ook een enoteca. Ze bieden een selectie van ongeveer tweehonderd verschillende soorten wijn aan, met een voorkeur voor natuurlijke lokale bubbels zoals prosecco.
De aperitivo bij Caffè in Cucina is uitstekend verzorgd. Je drankje wordt vergezeld door heerlijke cicchetti, Venetiaanse hapjes, met ingrediënten als Pata Negra-ham, ambachtelijke porchetta, ansjovis, huisgemaakte visballetjes of een selectie van Italiaanse en Franse kazen.
Voor een optimale ervaring kun je de tafel in de hoek van de enoteca reserveren voor een aperitivo van eigen gin of vermout, waarna Michele, de attente gastheer, je enkele speciale wijnen aanbeveelt.
Inspiratie vanuit Florence
Een leuk feitje: de originele muur aan de achterkant van de osteria, bestaande uit oude houten deuren en ramen, werd ontworpen door Alberto Colbertaldo na een bezoek aan de zestiende-eeuwse abdij waar Florentijnse antiquairs meubels hadden opgeslagen die door de overstroming van de Arno beschadigd waren geraakt.
Caffè in Cucina
Je vindt Caffè in Cucina aan de Viale Gian Giacomo Felissent 41-42 in Villorba, net ten noorden van Treviso. Via hun Facebookpagina of Instagramaccount kun je alvast sfeer proeven.
Je kunt er doordeweeks terecht van 10.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Op vrijdagavond blijven de deuren tot 23.00 uur open.
Op zaterdag kun je er terecht van 11.00 tot 14.00 en van 18.30 tot 23.00 uur. Je kunt op zaterdag aanschuiven voor de beroemde à la carte brunch met onder meer avocadotoast en Eggs Benedict.
foto’s: Caffè in Cucina