Home » Reizen door Italië » Toscane » Film onder de sterrenhemel en dakterrassen met een droompanorama
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Film onder de sterrenhemel en dakterrassen met een droompanorama

Het is zomer in Italië en dat betekent dat er van alles wordt georganiseerd voor zowel locals als toeristen. In Siena werd Saskia vrijdag al verwelkomd door een gratis concert van Antonello Venditti, de opening van de concertreeks Siena and Stars. De komende concerten en voorstellingen (op 22 juli is er bijvoorbeeld ballet) vinden allemaal plaats op het Piazza Duomo (en zijn dan niet meer gratis).

Duomo-Siena

Film in het Fortezza
Na dit daverende welkom genoot Saskia ook al twee keer van een film onder de sterrenhemel. Tijdens Cinema al Fortezza geniet je in de zomer (dit jaar van eind juni tot 6 augustus) elke avond van een film in de openlucht, in het enorme Fortezza van Siena.

Cinema-Fortezza-Siena

Zondag werd de heerlijk romantische Italiaanse film Una Donna per Amica vertoond, gisteren schitterde Storia di una ladra dei libri (‘De Boekendief’) op het scherm en morgenavond wacht La Grande Bellezza. Al zag Saskia de film al een paar keer eerder, nog nooit was het decor zo groots en bijzonder…

Siena by night
Gisteren was het in Siena ook genieten van I Notturni dell’Opera, een bijzondere ontmoeting van kunst en muziek in het Museo dell’Opera del Duomo. Het museum is tussen 21.00 uur en middernacht open, waarbij vooral het bezoeken van de nooit voltooide façade een must is. De stad schittert aan je voeten, vol met twinkelende lichtjes. Wie dit met eigen ogen wil zien: dat kan nog op 19, en 29 juli en op 6 augustus. Een kaartje reserveren kan via de website van het Duomo-complex.

Siena-donker-night-nacht

Film in Florence
Ook in Florence is er deze zomer een openluchtbioscoop. Op het Piazza Santissima Annunziata vindt Apriti Cinema plaats, een openluchtbioscoop waar tot en met 31 juli elke avond om half tien een film wordt vertoond. De toegang is gratis, het decor is – met de loggia’s van het piazza – uniek!

Apriti-Cinema-Florence-zomer

Florence with a view
Wil je Florence eens op een heel andere manier bekijken? Dat kan tijdens het zomerse evenement Terrazza con Vista, dat dit jaar tot begin oktober doorloopt. De mooiste dakterrassen van de stad, die vaak deel uitmaken van bijzondere hotels, zijn tijdens dit evenement voor iedereen toegankelijk.

beautiful tuscan balcony with flowers and pigeons, Florence dakterras-Florence-2

Deze zomer kun je Florence vanaf 18 verschillende dakterrassen bewonderen. Bij sommige hotels moet je wel even reserveren. Je leest alle details in de brochure die je o.a. bij de lokale VVV kunt krijgen, maar die via deze link ook beschikbaar is als pdf. Hierin vind je ook de openingstijden; sommige terrassen zijn de hele dag open, andere alleen ’s avonds.

Het complete overzicht van de deelnemende terrazze:
Antica Torre di Via Tornabuoni 1 – Via Tornabuoni 1
Grand Hotel Baglioni – Piazza Unità d’Italia 6
Grand Hotel Minerva – Piazza Santa Maria Novella 16
Hotel Boscolo Astoria – Via del Giglio 9
Hotel Kraft – Via Solferino 2
Hotel La Scaletta – Via Guicciardini 13
Hotel Laurus al Duomo – Via Cerretani 54r
Hotel Medici – Via dei Medici 6
Hotel Villa La Vedetta – Viale Michelangelo 78
Hotel Silla – Via dei Renai 5
Best Western Hotel River – Lungarno della Zecca Vecchia 18
Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio – Borgo San Jacopo 3
The Westin Excelsior – Piazza Ognissanti 3
Hotel Continentale – Vicolo del’Oro 6r
Grand Hotel Cavour – Via del Proconsolo 3
Plazza Hotel Lucchesi – Lungarno della Zecca Vecchia 38
Hotel Kraft – Via del Solferino 2
Hotel Il Salviatino – Via del Salviatino 21, Fiesole
Pensione Bencista – Via Benedetto da Maiano 4, Fiesole

Grand-Hotel-Cavour-FlorenceGrand Hotel Cavour | foto: Tuscany Trends

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *