Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Te paard langs de kust van Sardinië

Al de hele dag keek Felice uit naar de zonsondergang. Dat is namelijk het perfecte moment voor een ritje over het Sardijnse strand. Eindelijk was het zover en maakte Felice kennis met Bella.

Een betere naam voor het paard waar Felice op mag rijden hadden we niet kunnen bedenken. De bruin-gekleurde merrie is een echte bella – en hetzelfde kan gezegd worden over de plek, een schitterend strand aan de westkust van Sardinië.

SONY DSC

Felice: ‘Samen met de eigenaar van de paarden ga ik op pad. De paarden staan al opgezadeld naast de camping waar we verblijven, Bella Sardinia in Torre del Pozzo, aan de westkant van het eiland. De stijgbeugels worden op de juiste hoogte geplaatst en de rit kan beginnen.

Ik heb zes jaar paardrij-ervaring, dus er mag gas gegeven worden. Voor minder ervaren ruiters of beginners kan de tocht ook stapvoets gemaakt worden. Alles is mogelijk, al naar gelang je ervaring en voorkeur.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Het beginpunt ligt vlak bij het strand, dus lang wachten op een glimp van de zee hoeft niet. ‘Vuoi accelerare?’ Wil je sneller? SI! En daar gaan we! Galopperend over het verlaten strand met de zeewind door het haar. Wauw, dit is bellissima!

Na een paar honderd meter wordt de tocht op een rustiger tempo door de duinen voortgezet.

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Eenmaal op het pad aangekomen gaat het in draf verder het bos in. Na een warme dag op Sardinië zorgen de pijnbomen voor heerlijke verkoeling.

Na een paar kilometer bereiken we de top die een prachtig uitzicht biedt over het grote pijnbomenbos en het kilometers lange strand. Een uitgelezen moment om het paard even stil te laten staan en te genieten van het uitzicht, dat extra mooi is bij ondergaande zon.

paardrijden-Sardinie (6) DCIM100GOPRO

Voordat de zon helemaal in de zee is gezakt, zetten we de daling in via het brede bospad. Eenmaal op het strand aangekomen, stappen we nog een klein stukje door de zee.

Het uur paardrijden zit er bijna op. Maar niet voordat er nog een laatste keer een stuk over het strand gegaloppeerd wordt. Paardrijden op Sardinië doe je immers niet elke dag…’

DCIM100GOPRO

Ook zin om te galopperen over de Sardijnse stranden?

Een uur paardrijden is te boeken via Camping Bella Sardinia. Het is mogelijk om in de namiddag of avond een rit te maken, alleen of met twee personen. Ervaring is niet vereist; de eigenaar van de paarden houdt namelijk altijd een oogje in het zeil.

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Is dat een manege? Of een pesionstal? En waar ligt het precies ? En hoe kunnen we contact maken zodat ik daar misschien ook een ritje kan maken? (Ligt eraan waar het ligt)

  2. Ciao Alexandra, zoals onder aan de blog staat kun je een ritje alleen boeken via Camping Bella Sardinia. Het is dus geen manege of pensionstal. De camping ligt in Cuglieri, tussen Bosa en Oristano, aan de westkust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *