Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

20x Sardijnen in beeld

Tijdens een vakantie op Sardinië maakt je camera overuren. Niet alleen het mooie landschap en de azuurblauwe zee leveren de mooiste plaatjes op, ook de bewoners van dit mooie eiland zijn fotogeniek. Vandaag delen we daarom twintig foto’s van Sardijnen: van jong tot oud, van druk aan het werk tot chillend op een bankje…

SAMSUNG CSC

Vrolijke vecchietti

Sardijnen staan erom bekend dat ze zeer oud worden. Dankzij het eilandleven behoren veel Sardijnen tot de oudste wereldburgers. Honderd jaar worden is dan ook geen uitzondering op het eiland.

Het grote geheim is nog niet ontrafeld. De een denkt dat het door sterke genen komt, de ander wijdt het aan de positieve, dankbare en relaxte leefwijze. De ouderen op het eiland zitten dan ook vaak rustig op een bankje met elkaar te keuvelen. Haast hebben ze niet meer, maar een grote glimlach en een compliment kunnen er altijd af…

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSardijnen-voor-de-camera-vecchietti (2a) SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

De jeugd van tegenwoordig

Op Sardinië wonen hele families samen. Kinderen worden, naast hun ouders, opgevoed door opa en oma. Als ze ouder zijn, zijn die rollen omgedraaid. Dit zorgt voor een sterke familieband. Sommige jongeren moeten het nest echter verlaten, omdat er weinig werk te vinden is in de eilanddorpjes. Zij trekken naar de grotere steden of het vasteland.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Eilandmentaliteit

Er heerst geen 24/7-mentaliteit op Sardinië. Tussen 13.00 en 17.00 uur werken de meeste Sardijnen niet en als je tussendoor even weg moet, ach, dan sluit je de winkel toch even. Torno subito – en zo niet, dan is er morgen weer een dag. Alles gaat rustig aan, er is geen stress en altijd tijd voor een praatje.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Van wie zijn deze foto’s? Alleraardigst, maar de fotograaf (v/m) verdient een vermelding. Of zie ik iets over het hoofd?

  2. We doen al de hele week verslag van de roadtrip die Felice maakte op Sardinië, dus ook vandaag zijn zowel de foto’s als de tekst van haar hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *