Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Suppen op het Gardameer

Het noorden van het Gardameer kent een microklimaat. In de ochtend is het water bij Riva del Garda een rustige wereld, met een spiegelglad wateroppervlak dat de zonsopkomst oogverblindend reflecteert.

In de loop van de ochtend komt vanuit de bergen de noordenwind Balinot richting het meer, die rond het middaguur Ora, de wind uit het zuiden ontmoet. Vanaf dan krijgt het meer een onstuimiger karakter.

Nog voor dat omslagpunt stapte Elena op een SUP-board voor een van de meest ontspannende bezigheden tijdens je vakantie.

SUP staat voor Stand Up Paddling en is simpelweg het staand voortbewegen op een groot surfboard door middel van een peddel. In surfregio’s is het vooral ook voor de oudere generaties een prima alternatief voor surfen, maar ook Polynesische vissers bewegen zich graag op deze manier voort. Het Gardameer is een perfect decor voor deze sport, zoals onderstaande plaatjes laten zien.

Na een korte instructie vertrekken we vanuit watersportschool Sailing du Lac. Wie wel eens heeft gesurft en/of gekajakt behoeft nauwelijks instructie. De opblaasbare SUP-boards zijn erg groot en daardoor stabiel. Zodra je jezelf in beweging hebt gebracht met de peddel, gaat het bijna als vanzelf!

Riva del Garda is de perfecte plaats om vanaf het water te ontdekken. Daarom gaan we op onze boards langs de kades voor een ander perspectief op deze badplaats.

Onderweg meren we aan bij Spiaggia degli Olivi, een geweldige plek voor een cappuccino (en brioche) in de zon. Onze weg vervolgt door de haven van Riva, en dan op naar de Madonna in de kliffen iets verderop.

Ver verwijderd van de bedrijvigheid aan de waterkant is dit een prima plek voor een pauze. Al liggend op de plank, even de ogen sluiten en om je heen alleen het ruisen van het water…

Je kunt van een SUP-beleving een stevige full body workout maken, als je zou willen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heel rustig te varen: het leuke aan SUP is dat je zelf de intensiteit kunt bepalen. Wat ons betreft is deze watersport een absolute aanrader tijdens een vakantie aan het Gardameer!

Elena ging suppen bij Sailing du Lac in Riva del Garda. Op hun website vind je meer informatie over tarieven en mogelijkheden.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *