Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Flytographer: fantastische foto’s van het fijnste stukje Florence

Flytographer-Saskia-Florence (17)

Als bloggers maken we dagelijks tientallen foto’s, wandelend door steden als Rome en Florence of op avontuur op het platteland, tussen wijnranken en bijzondere varkentjes, langs de kust of hoog in de bergen.

Het gebeurt regelmatig dat een collegablogger dan een mooie foto van ons schiet, maar meestal is dat bijzaak. Het gaat immers niet om ons, maar om de plek waar we zijn en die we graag met jullie willen delen.

Begin deze maand was dat voor een paar uurtjes echter even anders. Dit keer vormde Saskia zelf het middelpunt van de lens. Met een fotograaf van Flytographer, een bijzondere fotoservice voor op reis, struinde ze door de wijk Santo Spirito, voor een origineel en persoonlijk aandenken aan een heerlijk verblijf in deze stad.

Flytographer-Saskia-Florence (18)

Saskia: ‘Ik ontmoette fotograaf Alberto Sarrantonio op het Piazza della Passera, samen met het Piazza Santo Spirito het kloppend hart van dit creatieve stukje Florence. Samen liepen we door de straatjes, waar de foto’s bijna voor het oprapen lagen.

Van street art tot een oude Vespa, van wapperende was tot mijn favoriete theewinkel – overal schoot Alberto de mooiste plaatjes. Het enige wat ik zelf moest doen was af en toe even poseren, zwaaien of lachen – maar de meeste foto’s ontstonden spontaan. We namen een kijkje in het atelier van Renato, dronken een espresso bij Volume en belden even aan bij Palazzo Belfiore. Het was een heerlijke middag, alsof ik met een Florentijnse vriend op pad was in plaats van met een fotograaf die ik nog nooit eerder had ontmoet. Heerlijk!’

Het resultaat is echter niet alleen een heerlijke middag met veel oude bekenden en nieuwe ontdekkingen, maar ook een prachtig fotoverslag van ruim honderd foto’s. De mooiste delen we vandaag met jullie:

Flytographer-Saskia-Florence (19)Flytographer-Saskia-Florence (22) Flytographer-Saskia-Florence (23) Flytographer-Saskia-Florence (24)we starten met een ijsje op het Piazza della Passera Flytographer-Saskia-Florence (1) Flytographer-Saskia-Florence (11) Flytographer-Saskia-Florence (12) Flytographer-Saskia-Florence (13) Flytographer-Saskia-Florence (25)op zoek naar straatkunstFlytographer-Saskia-Florence (14) Flytographer-Saskia-Florence (15)op bezoek bij Renato, een van de vele artigiani in de buurt
(lees meer over Renato en andere kunstenaars in deze blog over Oltrarno)Flytographer-Saskia-Florence (16)even gedag zeggen bij Palazzo Belfiore, ons favoriete logeeradres in Florence
(lees ook onze blog over Palazzo Belfiore)Flytographer-Saskia-Florence (8) Flytographer-Saskia-Florence (9)thee proeven bij Oro Nero (Piazza Pitti)
een zakje From Florence with Love gaat mee naar huis!Flytographer-Saskia-Florence (7)all time favourite: de fontein op het Piazza Santo SpiritoFlytographer-Saskia-Florence (3) Flytographer-Saskia-Florence (4) Flytographer-Saskia-Florence (5)even pauze bij Volume aan het Piazza Santo Spirito,
een huiselijke, gezellige bar in een voormalig houtatelierFlytographer-Saskia-Florence (6)ciao tutti!Flytographer-Saskia-Florence (2)een slokje water bij Buontalenti’s fonteinFlytographer-Saskia-Florence (20) en een glas wijn bij terugkomst op het Piazza della Passera, bij Caffè degli Artigiani,
waar Alberto en Saskia nog lang bleven napratenFlytographer-Saskia-Florence (21)foto’s: Alberto Sarrantonio | Flytographer

Ook op pad met Flytographer?
Wil ook zo’n mooi aandenken aan je vakantie, huwelijksreis of stedentrip? Flytographer werkt in meer dan 120 steden in bijna de hele wereld samen met plaatselijke fotografen, die de stad waar ze werken als geen ander kennen. Ook leuk als cadeau voor vrienden op huwelijksreis!

Elke Flytographer-fotograaf gaat, net als Alberto met Saskia, even mee op reis om een mooie fotoreportage te maken. Dat kan al vanaf een half uurtje, maar uiteraard gaat een fotograaf desgewenst ook langer met je op pad voor een origineel en persoonlijk souvenir.

Boeken kan via de website van Flytographer. Als lezer van Ciao tutti krijg je 25 dollar korting op een shoot als je de code #FLYFAN gebruikt.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *