Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse kunst in New York

Op een mistige zondagochtend in september, met de wolkenkrabbers gehuld in een dichte nevel, togen we naar het Metropolitan Museum of Art. Paul ontdekte vooral de schitterende Egyptische collectie van dit enorme museum, terwijl Saskia een bezoek bracht aan Italiaanse meesters en Romeinse beelden. Het museum is de trotse eigenaar van een schitterende Annunciatie van Botticelli:

Annunciatie-Botticelli-Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-2Annunciatie-Botticelli-Metropolitan-Museum-of-Art-New-York

Ook een van Bellini’s mooie Madonna’s ontbreekt niet:

Madonna-Bellini-Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-2

Verder zijn er werken van Mantegna, Parmigianino, Duccio di Buoninsegna, Giotto, Luca Giordano, Filippino Lippi, Simone Martini, Pietro Lorenzetti en Rafaël.

Rafael-Metropolitan-Museum-of-Art-New-York

Madonna en kind – Rafaël

Mooier nog dan de afdeling Italiaanse schilderkunst zijn de zalen vol Romeinse beelden, fresco’s en mozaïeken. Een kleine compilatie van al het Romeinse moois dat er in het Metropolitan Museum of Art te zien is:

Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (2) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (3) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (5) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (8) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (9) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (10) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (11) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (12) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (13) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (13a) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (14) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (15) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (16) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (17) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (18) Metropolitan-Museum-of-Art-New-York-Romeinse-kunst (20)

The Cloisters
Een aanrader voor wie houdt van middeleeuwse Europese kunst is The Cloisters, een dependance van het Metropolitan. Dit schitterende museum is gevestigd in een samengesteld Frans klooster in het noorden van New York, in Fort Tryon Park. Voor dit klooster werden in Frankrijk vijf verschillende kloosters gedemonteerd en in een unieke samenstelling hier weer opgebouwd, op een heuvel die prachtig uitzicht over de Hudson biedt.

The-Cloisters-New-York (1) The-Cloisters-New-York (2) The-Cloisters-New-York (3) The-Cloisters-New-York (4)

Op deze magische plek, die aan niets doet denken aan downtown New York, vind je nu een uitgebreide collectie kunst, grotendeels uit de collectie van John D. Rockefeller Jr. Met bijzonder mooie Vlaamse wandtapijten, Mariabeelden uit verschillende Europese landen, altaarstukken en andere religieuze schilderingen en een uitgebreide collectie manuscripten en miniaturen waan je je hier echt even terug in de middeleeuwen…

The-Cloisters-New-York The-Cloisters-New-York-1

Minstens zo mooi als de kunstwerken zijn de groene kloostertuinen, vol bomen, bloemen en kruiden. Hier kun je alle indrukken fijn op je in laten werken, met de zon op je gezicht en de geur van rozemarijn, salie en tijm die je even doen geloven in Italië te zijn…

The-Cloisters-New-York (5) The-Cloisters-New-York (6) The-Cloisters-New-York (7) The-Cloisters-New-York (8) The-Cloisters-New-York (9) The-Cloisters-New-York (11) The-Cloisters-New-York (12)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *