Home » Kunst uit Italië » Het mooiste Nederlandse meisje in Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het mooiste Nederlandse meisje in Italië

We bevinden ons dit keer in goed gezelschap op Italiaanse bodem. Vermeers Meisje met de parel reisde namelijk ook onlangs af naar de laars, om vanaf 8 februari de harten van de bolognesi – en van andere bezoekers – te betoveren. Want geliefd is ze, ‘ons’ meisje. Nog voor de opening van de tentoonstelling hebben ruim 100.000 mensen uit heel Europa een kaartje gereserveerd om haar te mogen zien.

Bologna-Meisje-met-de-parel Bologna-Meisje-met-de-parel-2

Vermeers meisje is te zien in het Palazzo Fava. Hier schitteren drie maanden lang een aantal hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Naast Het meisje met de parel is ook Vermeers Diana en haar nimfen te zien, evenals Het puttertje van Carel Fabritius, vier werken van Rembrandt en doeken van Frans Hals, Van Honthorst en Jan Steen. In totaal hangen er 37 Nederlandse meesters in het palazzo in Bologna.

Bologna-Meisje-met-de-parel-3 Bologna-Meisje-met-de-parel-4Bologna-Het-puttertje

Vermeers meisje en de andere Nederlandse meesterwerken zijn nog tot 25 mei te zien in Bologna. Daarna wacht de terugkeer naar het Mauritshuis, waar ze eind juni 2014 weer te zien zijn in hun prachtig gerestaureerde onderkomen. Of blijft Vermeers meisje met de parel straks misschien liever in Bologna? Na al die bewonderende blikken van de Italianen zou ons dat niet verbazen…

foto’s: Mauritshuis

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *