Home » Italië dichtbij » Hebben! » Lindustry-theedoeken van echt Italiaans katoen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Lindustry-theedoeken van echt Italiaans katoen

We reizen wat af, zowel tussen Italië en Nederland als in de laars zelf. Altijd op zoek naar Italiaanse inspiratie – die zich soms echter verrassend dicht bij huis blijkt te bevinden…

Tijdens een korte pit stop in Amsterdam, tussen twee reizen door, bleek een van de vriendinnen van een van Saskia’s beste vriendinnen het mooiste tafel- en keukenlinnen te ontwerpen – gemaakt in Italië, van 100% Italiaans linnen.

Lindustry_Sfeer_3_RGB_HR_72dpi

Daar wilden we natuurlijk meer van weten en we namen meteen contact op met deze ‘vriendin van een vriendin’. Elske Bogaerts, zoals de dame in kwestie heet, is 33 jaar. Hoewel ze is geboren en getogen in Groningen woont ze sinds 1999 in Amsterdam. Ze begint meteen enthousiast te vertellen als we haar vragen naar Lindustry, zoals het merk heet:

‘Nadat ik al een tijdje rondliep met het idee om voor mezelf te beginnen, kreeg ik vorig jaar midden in de nacht een heus Eureka-moment! Dit ga ik doen, een eigen lijn opzetten in huislinnen! In eerste instantie te koop via het web, zodat iedereen kan komen shoppen, of je nu in Groningen woont of in Maastricht.

In mijn enthousiasme ben ik meteen alles wat in me opkwam op papier gaan zetten. Ineens werd mijn Eureka-moment een heel serieus plan. In goed overleg met mijn man heb ik mijn baan opgezegd en ben ik aan mijn avontuur begonnen.’

Dat klinkt ambitieus – en dat is het ook – maar als je de collectie van Lindustry ziet, snap je Elske meteen helemaal. Want hoewel we ons eerst even afvroegen waarom ze nu voor theedoeken, servetten, tafellakens, handdoeken en beddengoed had gekozen, maakt een blik in de webshop ons meteen hebberig. Die theedoeken, die willen we! Zo wordt afwassen weer helemaal fashionable!

Lindustry_Theedoek_Roze

Elske: ‘We zijn er allemaal mee opgegroeid, maar linnen is door de jaren heen wat naar de achtergrond verdreven. De laatste tijd zie je het weer steeds meer terugkomen. Maar tussen de grote warenhuizen en exclusieve linnenproducenten gaapt een groot gat, in ontwerp, kwaliteit en in prijs – maar vooral ook online, zo ontdekte ik.

Ik had meteen al kleurstellingen, en een algeheel gevoel van hoe het linnen eruit moest gaan zien: fris, klassiek met een ‘hippe/moderne/kleurrijke’ twist. Dat is waar Lindustry voor staat. Lindustry gelooft in de terugkeer van huislinnen in ons huishouden. Net als mijn doelgroep, vrouwen die midden in het leven staan, vaak met een (jong) gezin, die zich graag willen onderscheiden. Want zeg nou zelf, bij een gezellige en mooi gedekte tafel hoort toch een tafellaken en servetten?!

Lindustry (1)

Een familielid heeft een geweldig grafisch ontwerpbureau: Studio Kluif, met ervaring in onder andere het ontwerpen van textieldessins, en ik heb hem gevraagd of hij mijn eerste lijn wilde gaan ontwerpen. Ook heeft Studio Kluif de hele huisstijl en het webdesign voor haar rekening genomen, en met succes!’

Maar Elske was er nog niet…
‘Toen het ontwerp af was, had ik natuurlijk nog een adres nodig waar ik mijn linnen kon laten maken. Via Studio Kluif ben ik in contact gekomen met een agent die over de hele wereld contacten en samenwerkingen heeft met textielfabrieken. Omdat de Lindustry-productie in eerste instantie op kleinschalige basis wordt geweven en omdat de producten op ambachtelijke wijze zijn ontworpen, hebben we ervoor gekozen om de producten in Italië te laten vervaardigen, in een plaatsje vlak bij Milaan. Italië is immers het land van de textiel – en van het ambachtelijk en authentiek design!’

Lindustry (2)

Kijk voor alle producten en informatie op de webshop Lindustry.nl. Je kunt Lindustry ook volgen via Twitter, Facebook en Pinterest!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

28 reacties

 1. Kijk wij hebben een Knapvilla waar we veel teams ontvangen en na de italiaanse lunch nog zelf met elkaar afwassen, dat wordt een nog groter feest met Lindusrty theedoeken:)

  Hanneke Lokhoff
  Directeur Knapvilla
  Meervoudig intelligentiehuis

 2. Regelmatig struin ik hier in Italie over antiekmarkten op zoek naar antiek linnengoed. Waarom? Omdat het materiaal na decennia lang gebruik nog altijd aanvoelt als nieuw. Wat een feestje om nu de prachtige theedoeken van Elska aan de lijn te laten wapperen. Theedoeken van dezelfde kwaliteit als de antieke…maar dan met een kleurtje….. Hoe leuk is dat? Leuk om te winnen!!!

 3. Mijn tante spaart handdoeken. Wat zou ik haar blij maken als ik win!

 4. Een oude houten tafel,
  Vrienden en familie,
  Kaarslicht,
  Een goed glas wijn
  Italiaans eten,
  Lindustry !!!

  Italian food is een passie,
  Liinnen doe je in een wassie
  Beide onmisbaar in de keuken
  Het geeft niet als het gaat kreuken,
  Authentiek , smaakvol en puur,
  Dat is wat we willen op den duur!

 5. Dit ontbreekt nog in mijn keuken vol Italiaanse spullen. Dan ben ik echt in Italië. Ciao!

 6. Als student die een keuken deelt met 10 anderen is het soms lastig om een gezellige sfeer te creëren in een keuken, waarin er vooral voor gezorgd moet worden dat alles goed opgeruimd blijft. Deze handdoeken zijn echter precies wat we nodig hebben om die leuke sfeer te maken én alles goed schoon te houden. Ik denk dat zelfs de die-hard studenten, die uit magnetronbakjes eten met plastic vorken, het dan niet erg vinden om eens een keer echt bestek aan te schaffen en mee af te wassen en drogen.

  Groetjes, Saartje

 7. Vliegensvlug wordt de vaat afgedroogd met de mooie handdoeken van Lindustry..!

 8. Alles wat uit Italië komt wil ik hebben…. We zijn net de keuken aan het restylen, we hebben een paar Italiaanse schetsen hangen in dezelfde kleuren als de theedoeken. Het zou helemaal passen in onze gerestylde keuken.. Ciao

 9. Questi belli canovacci di Lindustry, sono solo fabricato in Italia!!!

  Deze mooie theedoeken van Lindustry, zijn alleen gemaakt in Italië!!!

 10. de afwas doe ik nog steeds met de hand dus mooie goede theedoeken is een must om goed mee af te drogen dus met een theedoek van Linductry maak ik het helemaal af!

 11. Ik zou deze prachtige theedoeken overdag op mijn kussenslopen leggen,
  dan kan ik eindelijk eens “ik heb een Italiaan in mijn bed “zeggen.

 12. Wat mooi linnengoed! Ik doe graag mee, alleen om persoonlijke redenen (privacy) heb ik geen FaceBook.
  Wel Twitter! @stregakarin

 13. ..sinds ik (man 72 jr) alleenstaand woon (2002) heb ik met tegenzin afgewassen.. en dat met theedoeken die uit allerlei boedelscheidingen waren overgebleven. Als ik de Lindustry theedoeken ga winnen.. worden sommige theedoeken stofdoeken.. sommige theedoeken gaan naar de textiel-container en… ik ga een glimlach op mijn gezicht toveren cq. forceren bij de afwas… Ben benieuwd.

 14. Wilma Van 't Hof

  Omdat de Sint bijna in Nederland is aangemeerd.
  Vind ik het voor 1 keer niet verkeerd.
  Om mijn reactie in dicht-vorm hier neer te “knallen”.
  En ga duimen dat ik daardoor op zal vallen.

  Ik ben al een hele tijd aan het zoeken.
  Naar een paar mooie theedoeken.
  Het liefst natuurlijk in een vrolijke kleur.
  Want dat doorbreekt de sleur.
  Het zal de sfeer beslist verhogen
  Bij het afwassen en drogen.
  Mijn zoektocht is ineens gedaan.
  Zie namelijk bij toeval deze actie staan.
  Ik doe graag mee, en ook al is de winkans klein.
  Je zal ze maar winnen deze doeken met zo’n uniek design.

  Liefs, Wilma.

 15. Na de hutspot terug denken aan Italie…………. Lyndustry!

 16. Na een uitgebreide Italiaanse maaltijd
  ben ik veel tijd
  aan de afwas kwijt.
  Met dit prachtige handdoekenset
  weet ik dat ik het werk snel verzet
  en doe ik mijn afwas met veel pret!

 17. Lindustry, het meest opmerkelijke linnengoed voor en door het hele huis!
  (Heb geen facebook)

 18. Geen facebook, geen vaatwasser, wel gelukkig: mijn man wast af, ik droog. Een kort geluksmomentje ’s avonds. Niemand die het snapt, wij wel. Wie weet binnenkort met Lindustry als getuige?

 19. Op een dag als vandaag, de verjaardag van mijn zoon,
  was je veel af, en met Lindustry schoon en droog
  (geen Facebook).

 20. Wat zal dit mooi passen bij onze nieuwe keuken die eind november geplaatst gaat worden. Ik zie mezelf al blij staan afdrogen met deze mooie theedoeken. En wat zullen ze vrolijk wapperen in de wind 😉

 21. Met zulke mooie theedoeken Moet mijn dochter van 15 het wel leuk gaan vinden om af te drogen 🙂

 22. Deze theedoeken zijn eigenlijk te mooi om de afwas mee af te drogen. En toch zou ik het met plezier doen en ze heel graag willen hebben 🙂

 23. Ik heb een hekel aan afdrogen, maar met deze mooie set zou ik met plezier gaan afdrogen.
  Nee wij hebben geen vaatwasser, wij zijn nog ouderwets 😉

 24. met zulke mooie theedoeken hoop ik dat ik spontaan hulp krijg bij het afwassen. Dat kan haast niet anders

 25. Wat zal mijn schoonmoeder trots op me zijn als ze de Lindustry-theedoeken in mijn keukentje ontdekt! Eindelijk…

 26. Ik ga helemaal uit mijn dak met een theedoek van grote klasse, leuk om zowel anderen als mezelf mee te verrassen. De prijs, theedoeken van Lindustry, die kans is helaas super klein, maar met dagelijks ciaotutti op mijn beeldscherm, heb ik toch ook al het gevoel een winnaar te zijn

 27. Marijke Tieleman

  Echt supermooie theedoeken! Ook de tafellakens en servetten vind ik helemaal te gek. Zelf verkoop en verhuur ik servies voor High Tea’s e.d.(Stapelopservies) dus zulke prachtige tafellakens maken de aankleding dan af. Heel mooi allemaal en veel succes!!

 28. Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii what a bellissimo theekdoeken !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *