Home » Italiaanse taal » Thuis Italiaans leren – online & offline tips
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Thuis Italiaans leren – online & offline tips

Wil je Italiaans leren, dan kan dat ook vanuit je eigen huis. In dit artikel delen we een aantal handige tips voor online cursussen Italiaans én online & offline oefenmateriaal.

Online cursus Italiaans bij Scuola Leonardo da Vinci
Nu Scuola Leonardo da Vinci de scholen in Rome, Florence, Siena en Milaan heeft moeten sluiten, geven de docenten online les. Er zijn online klassen op elk niveau, individueel of met internationale studenten.

Je kunt elke week starten, met verschillende pakketten. Zo volg je twintig online lesuren per week (maandag tot en met vrijdag) voor € 150,- per week. Voor vier lessen per week betaal je € 290,- voor een periode van acht weken. Meer informatie vind je op deze pagina van Italstudio, die je graag helpt bij je aanmelding bij Scuola Leonardo da Vinci.

Online Italiaans leren bij het Istituto Venezia
Deze taalschool in Venetië biedt diverse online groepscursussen Italiaans aan, met vier tot acht internationale studenten per cursus. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur. Je betaalt hiervoor € 60,- per week en kunt elke week starten.

Naast taallessen zijn er ook conversatiecursussen. Op maandag en woensdag is er van 17.00 tot 18.30 uur een literair café voor studenten die al beschikken over basiskennis van het Italiaans. Meer informatie vind je wederom op deze pagina van Italstudio, die je graag helpt bij je aanmelding.

Nog meer Italiaans leren via Italstudio
Ook deze scholen uit het portfolio van Italstudio bieden online lessen aan:
*Italiano Porticando in Turijn
*Tiberius International in Rimini
*Comitato Linguistico in Perugia
*Centro Italiano in Napels
Meer details vind je via deze link.

Individuele Skype lessen Italiaans
In het netwerk van Italstudio vind je ook een aantal docenten Italiaans die vanuit huis graag Italiaanse les geven via Skype.

Zo leert Paola uit Rocca Priora in de Castelli Romani (die ook vloeiend Engels spreekt) je graag meer – op jouw niveau. Je bestelt bij haar een online lespakket van tien uur à € 25,- per uur.

Paola (links) & Ingrid van Italstudio

Andrea uit Bologna (die ook Frans en Engels spreekt) biedt eveneens een online lespakket aan van tien uur à € 25 per uur. Bij Monica in Belvedere Ostrense (zij spreekt ook Nederlands) boek je een losse individuele les voor € 30,- per uur of een online lespakket van tien uur à € 27,- per uur.

Italstudio kent alle leraren goed, dus neem voor advies gerust contact met hen op (via info@italstudio.nl of via 0031-345520152). Zo weet je zeker dat er een goede match is tussen jou en je docent op afstand.

Online cursus Italiaans van TuttaLingua
Fiona Stramigioli van Tutta Lingua bedacht een fijne online cursus, waarmee je in eigen tempo, waar en wanneer je maar wil, Italiaans leert. In dit artikel lees je meer over deze online cursus Italiaans, waarvan inmiddels ook een vervolgcursus verkrijgbaar is.

Italiaans leren met Ciao tutti
Allereerst publiceren we elke vrijdagmiddag nieuwe Italiaanse woorden in onze eigen rubriek Italiaans in Beeld. Zo breid je elke week je woordenschat uit, op basis van Italiaanse muziek, gedichten en recepten.

Ciao tutti’s digitale taalspecial In Italiano staat ook helemaal in het teken van la lingua italiana. Niet alleen hebben we heel veel woorden opgenomen, ook delen we bijzondere wetenswaardigheden over de Italiaanse taal. Zo maak je kennis met veelgebruikte slakkenhuisjes en de hond met de zes poten. Ook hebben we fijn oefenmateriaal verzameld, met een keur aan heerlijke Italiaanse liedjes.

In zo’n 250 pagina’s maken we je wegwijs in de Italiaanse taal, van uitspraakregels en een spelalfabet tot de dierenwereld, van je huis en huisraad tot alle onmisbare woorden voor een vakantie in Italië en een etentje in een Italiaans restaurant.

Ciao-tutti-Special-In-Italiano-taal-woordenboek-wetenswaardigheden

Bestel Ciao tutti Special In Italiano voor € 6,95

Apps en websites om Italiaans te leren
Meer online inspiratie vind je via de volgende apps en websites:
*100 canzoni per imparare l’italiano
*Babbel
*Duolingo
*Falo’s Italiaanse school
*Impariamo Italiano
*Memrise
*Mondly

Ciao-tutti-Special-In-Italiano-taal-woordenboek-wetenswaardigheden-25

Italiaans leren met Van Dale
Liever een boek op schoot dan online leren? Check dan de Taalcursus Italiaans van Van Dale. Nog meer fijn oefenmateriaal biedt het volgende lijstje:
*Van Dale Grammatica Italiaans
*Van Dale Oefenboek Grammatica Italiaans
*Van Dale Beeldwoordenboek

Heb je nog tips voor fijne boeken, apps of websites om Italiaans te leren? Laat het ons gerust weten, dan zetten we ze erbij!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Een reactie

  1. Tip voor on line cursus : Treccani.it. Tik op de tab scuola en al portale. Je moet je wel eerst registreren.Tientallen gratis lessen in de niveau’s A1,A2, B1, en B2 Erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *