Download gratis de Ciao tutti app!

Thuis Italiaans leren – online & offline tips

Wil je Italiaans leren, dan kan dat ook vanuit je eigen huis. In dit artikel delen we een aantal handige tips voor online cursussen Italiaans én online & offline oefenmateriaal.

Italiaans leren van een native speaker?
Vanilla van ItaliaansLeren.nl heeft dé ideale cursus Italiaans bedacht voor iedereen die de taal wil leren zonder de deur uit te moeten gaan. De cursus is interactief. Zo zijn de lessen voorzien van audiofragmenten, kun je jezelf testen aan het einde van elke les én zit de cursus bomvol leuke weetjes over Italië.

Classe Italiana – taalschool in Rome
Op dit moment geeft Classe Italiana alle lessen online via Zoom, maar de docenten staan te popelen om hun studenten te mogen ontvangen in Rome zodra het weer kan. Alle leraren zijn gespecialiseerd in het lesgeven van Italiaans als vreemde taal en hebben een uitgebreide praktijkervaring van meer dan twintig jaar. Met Nederlandse administratie en Italiaanse leraren is er gegarandeerd kwaliteit op alle terreinen van het uitgebreide cursusaanbod.

Er zijn cursuspakketten vanaf vijf lessen. Privéles is mogelijk voor € 25 per uur; met zijn tweeën betaal je € 20 per persoon per uur. Om een idee te krijgen wie de docenten zijn en hoe ze werken, bekijk je de gratis lessen op YouTube. Voor meer informatie kun je ook mailen naar info@classe-italiana.com.

Online cursus Italiaans van TuttaLingua
Fiona Stramigioli van Tutta Lingua bedacht een fijne online cursus, waarmee je in eigen tempo, waar en wanneer je maar wil, Italiaans leert. In dit artikel lees je meer over deze online cursus Italiaans, waarvan inmiddels ook een vervolgcursus verkrijgbaar is.

Individuele Skype lessen Italiaans
In het netwerk van Italstudio vind je een aantal docenten Italiaans die vanuit huis graag Italiaanse les geven via Skype. Zo leert Paola uit Rocca Priora in de Castelli Romani (die ook vloeiend Engels spreekt) je graag meer – op jouw niveau. Je bestelt bij haar een online lespakket van tien uur à € 25,- per uur.

Andrea uit Bologna (die ook Frans en Engels spreekt) biedt eveneens een online lespakket aan van tien uur à € 25 per uur. Bij Monica in Belvedere Ostrense (zij spreekt ook Nederlands) boek je een losse individuele les voor € 30,- per uur of een online lespakket van tien uur à € 27,- per uur.

Italstudio kent alle leraren goed, dus neem voor advies gerust contact met hen op (via info@italstudio.nl of via 0031-345520152). Zo weet je zeker dat er een goede match is tussen jou en je docent op afstand.

Ciao-tutti-Special-In-Italiano-taal-woordenboek-wetenswaardigheden-25

Italiaans leren met Ciao tutti
Allereerst publiceren we elke vrijdagmiddag nieuwe Italiaanse woorden in onze eigen rubriek Italiaans in Beeld. Zo breid je elke week je woordenschat uit, op basis van Italiaanse muziek, gedichten en recepten.

Ciao tutti’s digitale taalspecial In Italiano staat ook helemaal in het teken van la lingua italiana. Niet alleen hebben we heel veel woorden opgenomen, ook delen we bijzondere wetenswaardigheden over de Italiaanse taal. Zo maak je kennis met veelgebruikte slakkenhuisjes en de hond met de zes poten. Ook hebben we fijn oefenmateriaal verzameld, met een keur aan heerlijke Italiaanse liedjes.

In zo’n 250 pagina’s maken we je wegwijs in de Italiaanse taal, van uitspraakregels en een spelalfabet tot de dierenwereld, van je huis en huisraad tot alle onmisbare woorden voor een vakantie in Italië en een etentje in een Italiaans restaurant.

Ciao-tutti-Special-In-Italiano-taal-woordenboek-wetenswaardigheden

Bestel de Special In Italiano

Apps en websites om Italiaans te leren
Meer online inspiratie vind je via de volgende apps en websites:
*100 canzoni per imparare l’italiano
*Babbel
*Duolingo
*Falo’s Italiaanse school
*Impariamo Italiano
*Memrise
*Mondly

Italiaans leren met Van Dale
Liever een boek op schoot dan online leren? Check dan de Taalcursus Italiaans van Van Dale. Nog meer fijn oefenmateriaal biedt het volgende lijstje:
*Van Dale Grammatica Italiaans
*Van Dale Oefenboek Grammatica Italiaans
*Van Dale Beeldwoordenboek

Heb je nog tips voor fijne boeken, apps of websites om Italiaans te leren? Laat het ons gerust weten, dan zetten we ze erbij!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Tip voor on line cursus : Treccani.it. Tik op de tab scuola en al portale. Je moet je wel eerst registreren.Tientallen gratis lessen in de niveau’s A1,A2, B1, en B2 Erg goed.

  2. De podcast van ‘Coffee break Italian’ is super goed! Heeft inmiddels 5 seizoenen en meer lesmateriaal online via de website en op Youtube. Absoluut aanrader.

    https://radiolingua.com/coffeebreakitalian/
    https://coffeebreakacademy.com/p/coffee-break-italian-season-1/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.