Download gratis de Ciao tutti app!

Volg een online cursus Italiaans van Tutta Lingua

Wil je graag Italiaans leren maar kun je – om welke reden dan ook – niet elke week aanschuiven bij een klassikale cursus Italiaans? Fiona Stramigioli van Tutta Lingua bedacht een gloednieuwe online cursus, waarmee je in eigen tempo, waar en wanneer je maar wil, Italiaans leert.

Fiona vertelt je in dit artikel alles over deze nieuwe online cursus Italiaans, voor als je op een innovatieve manier Italiaans wil leren.

Een nieuwe, praktische manier om Italiaans te leren
Fiona: ‘Vorig jaar voelde ik de wens om mijn eigen lesmethode te gaan ontwikkelen, op basis van mijn jarenlange ervaring in het lesgeven. Ik ben dankzij mijn lange ervaring met Italiaanse les geven bekend met veel lesmethodes, maar elke methode riep bij mij wel vragen op.

Waarom worden de vraagwoorden bijvoorbeeld niet meteen in het eerste hoofdstuk behandeld, zodat je in combinatie met werkwoorden meteen vragen leert stellen, zoals Dov’è la stazione? Als je dingen kunt vragen, kom je op reis in Italië toch ook meteen een heel eind verder.

Daarnaast beginnen sommige methodes meteen met mi chiamo, terwijl het wederkerend werkwoord verder nog helemaal niet aan bod komt in de eerste hoofdstukken. Je kunt jezelf bovendien ook prima voorstellen met het werkwoord essere.

Een ander aandachtspunt is dat ik cursisten graag leer hoe je zinnen moet maken. Je kunt niet letterlijk vanuit het Nederlands naar het Italiaans vertalen. De tips en tricks voor het maken van kleine zinnen bestaande uit niet meer dan vijf woorden loopt als een rode draad door de hele cursus heen.

Waarom heb ik een online lesmethode gemaakt en niet een nieuw boek?
Veel cursisten hebben door hun drukke leven niet meer de mogelijkheid om wekelijks op een vast tijdstip naar Italiaanse les te gaan. Het is veel meer van deze tijd om zelf Italiaans te leren, op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien heb je zo de tijd aan jezelf: als jij die dialoog nog tien keer wil horen, dan kan dat. Zo leer je in je eigen tempo, op een fijne eigen plek.

Mijn online cursus Italiaans is op meerdere manieren inzetbaar. Zo kun je volledig zelfstandig de taal leren – en dan naar Italië om het geleerde toe te passen! Je kunt ook kiezen voor de online cursus in combinatie met een aantal Skype-lessen. Na elk blok (maar vaker mag natuurlijk) plan je een Skype-les met me in om de spreekvaardigheid en de uitspraak te oefenen.

Als je in Twente of omstreken woont, kun je ook om de week naar de zogenaamde flipped classroom komen, waar je in kleine groepjes je gaat verdiepen in de materie en conversatie oefent met je mede cursisten.

Kan een online cursus een docent vervangen?
In principe wel, zeker omdat ik als docent goed heb nagedacht over de opbouw en de opzet van deze cursus. Soms kan het voor een cursist niet voldoende zijn, maar dan is er altijd de mogelijkheid om een aantal Skype-lessen te boeken.

Bovendien krijg je bij aanmelding voor de online cursus meteen een persoonlijke welkomstmail van mij, zodat je weet waar je terecht kunt als je iets niet snapt. Ik vind het belangrijk om alle cursisten persoonlijk te volgen.

Voor veel mensen zal een online cursus Italiaans een verademing zijn, omdat je zo snel kunt gaan als je zelf wil. Je kunt een dialoog slechts één keer luisteren, maar als je dat tien, twintig keer wil doen, houd je je medecursisten niet op. Je doet echt alles in eigen tempo. Zo levert deze methode maatwerk voor elke cursist.

Wat zijn de voordelen van online Italiaans leren?
Het grootste voordeel zit hem in een innovatieve combinatie die ik heb bedacht. Tijdens de cursus volg je regelmatig een les op de computer, terwijl je elke dag je Italiaans bijhoudt door middel van de app MemoTrainer die hoort bij de online cursus.

Deze MemoTrainer frist elke dag je geheugen op. Je merkt dat je daardoor de stof beter en langer onthoudt. Heb je moeite met grammatica of met sommige woordjes? De app signaleert waar jij blijft steken en biedt steeds weer oefeningen aan die helemaal op jouw voortgang en struikelblokken zijn afgestemd.

Ik zet de voordelen van online Italiaans leren nog even voor je op een rijtje:
*je volgt Italiaanse lessen waar en wanneer je maar wil
*je bepaalt zelf het tempo
*je houdt je eigen voortgang live in beeld
*je krijgt feedback op de voortgang die je maakt
*je oefent dagelijks, al is het maar vijf minuten, waardoor je snel vooruitgang boekt
*er is altijd een hulplijn paraat voor antwoorden op eventuele vragen

Het succes van online Italiaans leren via Tutta Lingua zit ‘m in het combineren van een juiste opbouw van de lesstof, de praktische oefeningen en de MemoTrainer die dagelijks even je geheugen opfrist, als stok achter de deur. Natuurlijk gaat een nieuwe taal leren niet vanzelf, maar met deze online cursus wordt het leren van Italiaans écht leuk.

Gratis uitproberen?
Wil je de online cursus Italiaans gratis uitproberen? Bekijk dan de demo, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de cursus eruitziet.

Aanmelden online cursus Italiaans voor beginners
De online cursus Italiaans voor beginners bestaat uit zes blokken van elk vier lessen. De blokken zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk qua opbouw. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Deze online cursus kost € 249,-. Wil je meteen starten, dan kun je je hier aanmelden.

Is een online cursus niet heel onpersoonlijk?
Deze online cursus biedt je op allerlei manieren direct contact met Fiona. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je meteen een leuke welkomstmail waarin Fiona je wat tips en tricks geef over hoe je het meest uit de cursus kunt halen. Je kunt dan altijd makkelijk terugmailen, met vragen.

Ook in het programma zelf zit de mogelijkheid om Fiona direct een vraag te stellen, via de knop ‘vraag de begeleider’. Je krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Fiona kan meteen zien over welke vraag het gaat en welke fout je hebt gemaakt. Je medecursisten zien deze vraag ook en je kunt dus ook leren van eerder gestelde vragen. Ook kun je altijd een extra privéles via Zoom of Skype met Fiona inplannen.

Er is ten slotte ook een gratis extra mogelijkheid om contact op te nemen met Fiona, tijdens een vragenuurtje via Zoom, elke vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. De Zoomlink krijg je na aanschaf van de cursus.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

96 reacties

 1. Ciao tutti,
  Mijn kinderen hebben al een keer les van Fiona gehad toen ze een stuk jonger waren (samen met nog 3 andere kinderen) door de leeftijdsverschillen liep dit soms wat moeizaam. Mijn dochter Noa Scarpa is nu 18 en zou heel graag Italiaans willen praten met haar Nonna en andere familieleden die op Sardinië wonen. Ik denk dat de tijd nu rijp is voor haar. Dus….. volentieri
  Saluti Saskia Scarpa

 2. Oooh. Mijn dochter Naomi zou heel graag Italiaans willen leren. En nou ik heb besloten ook nog eens doe kant op te emigreren zal het geen overbodige luxe zijn als ze ook wat kan verstaan

 3. Ik nomineer mijn dochter Naomi. Als ik verhuisd ben naar Italië is het wel handig als ze zich ook verstaanbaar kan maken

 4. Ik zou graag mijn zus Annemiek Elvers met deze cursus blij willen maken. Helemaal gek op Italië.
  Zij is in april hard op haar hoofd gevallen en ondervind nog dagelijks de gevolgen door pcs.
  Stapje voor stapje op weg naar herstel.
  Een beginnerscursus zou een leuke verrassing zijn.

 5. Buona sera a tutti graag zou ik een stap verder willen komen en of uitdagingen aan willen gaan ik heb een Italiaanse vriend ontmoet hij praat beetje NL maar niet veel ik probeer meer Italiaans te spreken maar nu probeer ik via fb en via Whatsapp bellen te begrijpen wat zijn familia zegt tegen mij ik zou heel graag wat meer willen kunnen parlare in Italiano molto speriamo dat su una giorno gaat lukken
  In bocca a lupo o per mia padrè dat hij wat verder kan komen met zijn Italiaans zou gaaf zijn buona serata a tutti

  Saluti José Sacksioni

 6. Ik wil deze cursus graag cadeau geven aan mijn man! Hij woont al ruim een jaar permanent in Italië, maar het lukt hem maar niet om de taal onder de knie te krijgen. Dus ik daag jullie uit! Gaat het lukken om iemand met een “talendeuk” de basisbeginselen van de taal aan te leren, zodanig, dat hij zich verstaanbaar kan maken in een eenvoudige conversatie? Nu doet hij dat met handen, voeten, en Google translate

 7. Mijjn vriendinnetje Katarzyna, of Kate zoals we haar hier in NL noemen, en ik gaan minimaal 1x per jaar naar Italië. Ik gun haar deze winkans zodat we nog beter bespraakt weer op reis kunnen.
  Maken jullie haar (ons) blij? Ciao!

 8. Lenie Jans-Ebbeng

  Ik geef de cursus aan mijzelf cadeau.
  Volgende week wordt ik 60 en Italiaans leren staat op mijn bucket list.
  Als dit geen uitdaging is om aan de 60’s te beginnen…..

 9. Voor mijn lief Marieke.
  Ze is geadopteerd en haar vader is Italiaans. Dat is het enige dat ze van haar vader weet.
  Het beheersen van de taal zou de zoektocht naar haar vader/familie kunnen ondersteunen.

 10. Voor mijn collega Ine die afgelopen februari is begonnen met haar nieuwe functie bij mij op kantoor in Italië. De afgelopen maanden zijn voor haar geen gemakkelijke start geweest en ze heeft eigenlijk nog niet echt kunnen genieten van la dolce vita. Ik gun haar deze cursus van harte.

 11. Mijn vriendin Monique wil al jaren italiaans leren. Ze droomt ervan om ‘later met de camper door Italië te crossen. Nu spreekt ze af en toe wat Italiaanse woordjes bij een flesje Italiaanse wijn. Dat gebrabbel mag van mij wel wat serieuzer worden ingezet.

 12. Voor mijn liefje . Voor mijn werk ben ik recentelijk een aantal jaren werkzaam in Italië en mijn vrouw gaat met me mee. Helaas spreken we beide bijna geen Italiaans en verstaan het ook niet. Helaas heb ik niet zoveel tijd om me intensief in een cursus Italiaans te storten door mijn drukke baan maar mijn vrouw wel. En omdat deze cursus online is is dit ideaal voor haar om te volgen.

 13. Het zou een droom zijn voor onze dochter Magelien , ze heeft zich dzg en nacht ingezet met volle overgave in het ziekenhuis met de covid 1ste golf en nu 2de golf en het gen wat nog volgen gaat , zodat ze haar droom opzij heeft gezet omdat de patienten op de eerste plaats kwamen, zo is onze dochter eerst een ander en dan zij !! Maar deze cursus gaat ze verslinden zoals haar unief boeken want ze wil dood graag gaan werken ineen italiaans ziekenhuis , dat is haar ultieme droom , alvast grazie mille xxx

 14. Ik zou heel graag Ellen van Breda blij willen maken met deze cursus omdat 2020 voor ons beide een jaar is geweest met een verlies maar waarin we elkaar daardoor ook gevonden hebben.
  Al jaren gingen zij en haar man naar het Gardameer waar ze tussen Italianen de taal proberen te leren. Dit jaar heeft ze mijn uitnodiging aangenomen en heeft ze een ander deel van Italië gezien.
  Het zou voor haar zoveel meer deuren openen als ze de taal geheel machtig zou zijn..

 15. Hoi,

  De cursus zou echt ideaal zijn voor mijn man. Hij wil al tijden Italiaans leren en heeft diverse apps etc. Geprobeerd omdat hij vanwege zijn werk geen fysieke lessen kan volgen. Alle apps en andere cursussen waren telkens een teleurstelling waardoor hij Italiaans leren in de “ijskast” heeft gezet en dat is echt jammer. Zo te lezen zou deze cursus echt bij hem passen. Met vriendelijke groet, Yaela Mulder

 16. WIj wonen in Italie sinds maart maar door de Corona komen we niet toe aan het opbouwen van een leven hier en staan we met twee binnen in Italie maar is ons hoofd nog in Nederland. Wordt tijd dat ik Italiaans ga denken.

 17. Priscilla Van Eynde

  Mijn vriend Alain rijdt elk jaar 2 maal met mij naar Italie, om onze vakantie daar door te brengen omdat we allebei verliefd zijn op Italie… om mij vervolgens overal het woord te laten doen . Het zou leuk zijn om hem ook in het Italiaans aan het woord te horen.

 18. dany de schutter

  Ciao,
  quello che fai da solo lo fai meglio, buona fortuna a tutti i partecipanti.

  Saluti,
  Dany

 19. Ik zelf zou graag Beter Italiaans leren,woon nu 13 jaar in Italieen zou graag beter willen schrijven, Als je er zo lang woont,wil je het ook 100 procent begrijpen.

 20. Ik zou graag mijn zoon Daan deze cursus willen geven, omdat hij in zijn eentje een project voorelkaar probeert te krijgen in Collabassa ( liguria) , hij zou dit heel goed kunnen gebruiken om de onderhandelingen en communicatie te perfectioneren.

 21. Heel graag zou ik mijn fidanzato blij willen maken met deze online cursus. Sinds onze eerste vakantie samen heeft Italië ons hart gestolen en gaan ook ieder jaar weer terug. Elk jaar neemt hij zich voor Italiaans te leren, helaas is dat nog steeds bij een voornemen gebleven. Onze geplande bruiloft dit jaar hebben wij door Covid moeten verplaatsen naar 2021 en onze huwelijksreis gaat natuurlijk naar Italië! Met deze cursus zou het geweldig zijn als hij dan ook eindelijk echte gesprekjes met de Italianen aan kan gaan!!

 22. Ik wil de cursus graag aan mezelf cadeau doen. Toen we door corona allemaal thuis moesten blijven was dat heel ongezellig maar dit gaf mij wel een besparing van reistijd. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld: je krijgt een uur per dag cadeau, wat heb je altijd al graag willen doen?

  Het antwoord was simpel: italiaans leren!
  Via DuoLingo leer ik nu al 8 maanden italiaans. Dit kan echter wel een goede impuls gebruiken!!

 23. Linda Verstappen

  Ik zou deze cursus heel graag aan mijn zoon schenken die heel graag Italiaans zou leren maar er door zijn drukke werk niet toe komt om het in klasverband te volgen. Op eigen tempo zou ideaal zijn met deze cursus.

 24. Marialenn Langendoen

  Mijn dochter Solange, voor haar zou het een bijzonder fijne ontspanning zijn om haar geliefde taal te leren. Ontspanning? Ja!

  Een genot om met haar hoofd en hart in Italie te zijn in deze donkere en spannende tijd. Reizen is niet mogelijk nu maar wat zou het fijn zijn om straks als alles weer normaal is in het land van haar dromen de daar eigen taal te kunnen spreken.

 25. Ik nomineer mezelf omdat Italiaans de mooiste taal ter wereld is.

 26. Buongiorno. Ik zou mezelf graag willen opgeven. Ik spreek al wel Italiaans maar niet goed genoeg. Ik ga elk jaar naar de familie toe en doe me best maar merk al gauw dat ik tijdens het gesprek vaak afhaak daar ik het dan niet volg meer. Ik zou zekerder willen worden zodat ik meer mee kan doen met de gezellige praat van de familie bedankt alvast. Groetjes Ina

 27. Angela van Hoogstraten

  Omdat ik heel graag bij en voor Ciao Tutti zou willen werken,
  maar daar beter Italiaans voor moet spreken.

 28. Als verjaardagskadootje voor mijzelf. Ben 24 december jarig.
  En als ik toch iemand anders kiezen moet dan kies ik mn schoonvader. Aangezien mn schoonmoeder al een aardig woordje italiaans kan.
  En mn schoonvader dus nog niet.

 29. Buongiorno, ik ben samen met mijn vriendin naar Italië verhuisd in februari 2019. Omdat ik er al gewoond heb spreek ik vloeiend Italiaans. Voor Kathleen is dat niet het geval, en ook al probeer ik haar iets te leren, dat blijkt niet evident.
  Misschien is deze handige cursus wel helemaal wat ze nodig heeft

  Alvast bedankt! Un abbraccio, An

 30. Ik zou hem zelf wel willen winnen, of voor mijn man. Wij gaan al jaren op vakantie naar Italie en zijn, op een enkele woorden na, de taal nog niet machtig. Zou geweldig zijn om deze te winnen, omdat wij ons over een paar jaar in Italie willen gaan vestigen, en wij vinden als je je daar wilt aanpassen de taal moet moet beheersen. Dus kom maar op met die curcus

 31. Ooh dit zou ik heel graag zelf willen! Italiaans leren staat al jaren op mijn to do lijst. De afgelopen jaren had ik hier echter geen tijd voor. Komend jaar ben ik voor het eerst sinds tijden even vrij van opleidingen iets waar ik zelf wel even aan moet wennen. Het moment dus om mijn vrije tijd goed in te gaan vullen en hoe kan dat nou beter dan met een cursus Itaiaans!

 32. Buongiorno,
  Ik zou heel graag Italiaans spreken. Mijn vriendin is Italiaanse maar ze heeft geen tijd om het me aan te leren. Ik versta wel al veel door haar, ook omdat we jaarlijks in Italië op vakantie gaan. Maar ik wil het beter spreken. Ook met het oog op een eventueel langer verblijf in ons favoriete land.
  Met vriendelijke groet,
  Peter

 33. Lenie van Wijngen

  Wij ( mijn man en ik) gaan ieder jaar naar Italië , zo leren wij het hele land een beetje kenne.
  Mijn man is nu met pensioen en het zou leuk zijn als hij de taal nu ook eens beter zou leren.
  Daarom de cursus voor hem ( en gelijk natuurlijk een beetje voor mij

 34. Buongiorno,
  Ik wil deze onlinecursus graag cadeau doen aan mijn zoon Stef. Als student wordt hij september aanstaande uitgezonden naar Italië. Nu is het met bijbaantjes door Covid moeilijk is. Daarom is zo’n cadeau natuurlijk dubbel welkom, zodat hij deze prachtige taal al spreekt voor hij vertrekt. Hij is uiterst gedreven hierin, dat weet ik, omdat hij zichzelf ook Engels geleerd heeft tot op C2 niveau.
  Hoop dat hij wint!
  Mille grazie
  Chantal

 35. Gina van den berg -Pinna

  ohhh dat zou helemaal geweldig zijn, zo kan ik leren om met mijn familie te kunnen communiceren . Ik ben in Nederland opgegeroeid en mijn familie in Sardinie. Heb gewoon niet de financiele middelen om dit te kunnen doen. dus waag ik graag een kans

 36. Wat een super gave winactie. Ik zou heel erg graag deze cursus willen winnen zodat ik mijn levenslange wens en doel om Italiaans te leren eindelijk eens waar te kunnen maken. Ik heb een paar jaar terug al eens contact gehad met Fiona voor informatie, helaas kon ik toen door div redenen niet starten. Later nog een jaar lang een aantal lessen gehad van juf Maria, die Italiaanse is maar die lesmethode was niet zo eenvoudig dat het is blijven hangen helaas. Dus ja, mijn wens is er nog steeds en ik wil heeeeeel graag Italiaans leren.

 37. Els Van den Eynden

  Ik zou deze cursus graag cadeau aan mijn ventje.
  Wij zijn sinds maart superhard aan ‘t werken in onze zaal en houden ons heel erg aan de Corona-regels. Met als gevolg dat wij amper nog andere mensen zien. We werken al een 20-tal haar samen, dus welzijn het wel gewoon om veel bij elkaar te zijn. Maar dit overtreft toch wel alles. Aangezien hij geen hobby’s heeft, lijkt me dit een uitstekende uitdaging waar hij zich toch enkele momenten mee bezig kan houden. En zo kan hij deze zomer vloeiend pasta en andere heerlijke gerechtjes bestellen, als we op een terrasje zitten in la bella Italia.

 38. Ik wil heel graag de basis cursus winnen, Italiaans komt altijd van pas en helemaal als wij straks weer op vakantie mogen!
  Jij kunnen redden in een ander land is altijd fijn en praten met de locals ook! En een beetje sjansen hoort er ook bij natuurlijk 😉

 39. Graag zou ik deze cursus voor mijzelf winnen. Zodat ik me op vakantie in Italië beter kan redden met mijn Italiaans. En een online cursus is in deze hectische, drukke tijd een heerlijk inspirerend, ontspannen moment in de week. Alvast dromen van de zomervakantie… dus ja, ik zou graag winnen

 40. De Clercq Jessica

  Wat zou ik deze taal toch eens graag zelf willen leren. Daarom waag ik heel graag mijn kans. .

 41. Hilda van der Spoel

  Goedemorgen,

  Deze cursus Italiaans wil ik graag cadeau doen aan Hans Graas. Hij is helemaal gek van Ciao Tutti omdat hij Italië graag beter wil leren kennen. Jullie informatie is buitengewoon goed!

 42. Ciao a tutti!
  Ik zou dolgraag deze cursus winnen zodat ik eindelijk eens wat meer kan spreken met mijn schoonouders! Tot nu toe blijft het bij buongiorno en buonanotte en ik zou zo graag wat meer met ze babbelen.
  Daarnaast ben ik supertrots op mijn (Italiaanse) partner die in korte tijd vloeiend Nederlands heeft leren spreken, en ik zou hetzelfde terug willen doen.

 43. Mijn echtgenote José zou graag op onze volgende Italië-reis (Puglia en Napels-Amalfi) wat beter Italiaans willen kunnen praten om meer en leuker contact te kunnen maken met iedereen. Deze cursus zou daar geweldig bij helpen!

 44. Ik zou mijn goede vriend Geert graag deze cursus gunnen omdat we samen een aantal jaren met onze lerares Cinzia vele uren genoten hebben van Cucinare e parlare maar door terugkeer van Cinzia naar Italie de noodzakelijke verdieping hebben gemist, armoede dus voor een leraar Engels en net als ondergetekende een fervent Italieganger en genieter met ook nog eens familie in Italie in de evenementen wereld Magina in Rimini, redenen te over om hem naar een tweede plan te en ook nog woonachtig in Twenthe en voormalig Bornenaar, wat wil je meer als goede reden?

  Arriverderci
  Hans

 45. Ik zou het graag samen met mijn man willen doen. Wij zijn echt Italie fans en helaas al drie keer een vakantie moeten annuleren vanwege een operatie en Corona. Online lijkt mij ideaal omdat je het in je eigen tempo kan doen. Ik leer niet meer zo snel dus heeft zijn tijd nodig. Hopelijk kunnen we in juni wel weer naar Italie en kan ik het geleerde dan toepassen

 46. Hoi hoi,
  Ik zou graag mijn vrouwtje Dana de vervolgcursus Italiaans schenken. Zij heeft reeds twee jaar Italiaans gevolgd, maar het derde jaar bleef zij als enige cursist over. Einde verhaal dus. Wat jammer is, want wij hebben de gewoonte jaarlijks een streek in Italië te bezoeken, en daarmee zijn we nog lang niet klaar. Het is fantastisch een babbeltje te kunnen slaan met de locals. Die mensen appreciëren dat enorm als buitenlanders de moeite doen om hun taal te leren.
  Alvast bedankt voor het aanbod,
  Bert

 47. Ciao!
  Come sta?
  Heel erg super graag zou ik deze cursus voor mijn lieve vriend Kees willen winnen
  Het was afgelopen zomer nl de bedoeling dat hij in italie een studie Italiaans zou gaan volgen gedurende 2 weken
  Helaas heeft Covid roet in het eten gegooid en is deze hele droom cursus niet door kunnen gaan

  Aangezien wij, wanneer covid het toelaat komende zomer alsnog een cursus Italiaans in italie willen gaan doen, zou het mooi zijn om tijdens de wintermaanden alvast te starten met de beginners cursus zodat we van de zomer al een aardig woordje Italiaans kunnen spreken en een vervolg cursus kunnen doen

  Arrivederla
  Kristel

 48. Ik nomineer mijn liefhebbende echtgenoot Ad. Ik kijk dan wel met hem mee.
  Warme groet

 49. Ik zou deze cursus graag winnen voor mijn dochter Ann.
  Haar zoon Tom, mijn kleinzoon dus, woont momenteel in Venezia, waar hij met een Erasmusbeurs architectuur studeert. Niet gemakkelijk in tijden van corona. Veel van de lessen verlopen via internet. Hij spreekt al een aardig mondje Italiaans. Nu zou zijn mama ook graag deze heerlijke taal leren en zich wat dichter bij hem voelen.

 50. Marjolein Steegs

  Ik nomineer mijn man Ron Steegs. Wij gaan binnenkort emigreren naar Italië en hij krijgt het maar niet voor elkaar om via de LOI de Italiaanse taal onder de knie te krijgen. Misschien dat deze online cursus wel wat voor hem is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *