Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Gelato al limon – Paolo Conte

In Italië gaat er geen dag voorbij zonder een ijsje. Vaak maken we voor het avondeten nog even een wandeling om een ijsje te halen, maar minstens zo vaak gaan we na het eten nog even naar buiten, voor een frisse neus. En voor een bolletje koffie-ijs in plaats van een espresso, heerlijk!

Na de Coppa Olimpica van gisteren, doen we het vandaag na al die kleine hapjes wat rustiger aan en serveren we als toetje zelfgemaakt limoncello-ijs, naar een recept van Valli Little uit het nieuwe kookboek van delicious.

Dat doen we op de klanken van misschien wel het bekendste liedje over citroenijs, Gelato al limon van Paolo Conte. Snel citroenen halen (of plukken) dus, de muziek aan en de keuken in!

Un gelato al limon
gelato al limon
gelato al limon
sprofondati in fondo a una città
un gelato al limon
è vero limon.

Ti piace?
Mentre un’altra estate passerà
libertà e perline colorate
ecco quello che io ti darò
e la sensualità delle vite disperate.
Ecco il dono che io ti farò
donna che stai entrando nella mia vita
con una valigia di perplessità
ah, non avere paura che sia già finita
ancora tante cose quest’uomo ti darà. 

È un gelato al limon
gelato al limon
gelato al limon
sprofondati in fondo a una città
un gelato al limon
gelato al limon
gelato al limon.
Mentre un’altra estate se ne va.… 

Ti offro una doccia ai bagni diurni
che son degli abissi di tiepidità
dove come oceani notturni
rimbombano le voci della tua città
e ti offro la luna del pomeriggio
per il sogno arabo che ami tu
e una stretta forte della mia mano
per te donna che non mi scappi più
e un gelato al limon
gelato al limon, gelato al limon.

E ti offro l’intelligenza degli elettricisti
così almeno un pò di luce avrà
la nostra stanza negli alberghi tristi
dove la notte calda ci scioglierà.
Come un gelato al limon,
gelato al limon, gelato al limon.

Voor dit verrassend frisse en origineel gepresenteerde limoncello-ijs heb je, voor zes tot acht personen, nodig: 10 citroenen | 125 gram poedersuiker, gezeefd | 70 ml limoncello | 250 ml slagroom | 200 gram crème fraîche | muntblaadjes, om te garneren

Rasp de schil van vier citroenen fijn en pers er twee tot drie uit. Je hebt 100 ml spa nodig. Doe citroenrasp en –sap in een keukenmachine en voeg poedersuiker en limoncello toe. Klop alles door elkaar.

Klop de slagroom met de crème fraîche met de mixer stijf en spatel het citroenmengsel erdoor. Draai dit in een ijsmachine volgens de bijgeleverde gebruiksaanwijzing tot ijs. Of giet het in een diepvriesdoos en zet het 4 uur in de vriezer. Haal het elk half uur uit de vriezer, klop het mengsel kort met een mixer romig en zet het weer in de vriezer.

Snijd als je het ijs in citroenpartjes wil serveren de overgebleven citroenen door, pers de helften uit en vries het sap in voor gebruik op een ander moment. Vul de citroenhelften met het ijs en laat ze in nog een tot twee uur stevig worden. Snijd de halve citroenen doormidden en serveer de kwartjes citroen met wat blaadjes munt.

Meer lekkere, originele en vooral gemakkelijk te maken recepten vind je in

delicous. Het kookboek | Valli Little | ISBN 9789059564008 | € 19,95 | uitgeverij Fontaine | bestel het kookboek van delicious. via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *