Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De nieuwe achternaam – het tweede seizoen van L’amica geniale – in de kerstvakantie op Canvas

Goed nieuws voor alle Ferrante-fans: De nieuwe achternaam, het tweede seizoen van L’amica geniale of My brilliant friend, is in de kerstvakantie te zien op de Belgische televisiezender Canvas, als het goed is vanaf dinsdag 22 december 2020 om 22.15 uur.

Later zal de veelgeprezen en bekroonde Italiaanse dramaserie naar de wereldberoemde romancyclus van Elena Ferrante ook te zien zijn via Lumière Series en op dvd.

Ken je L’amica geniale nog niet? In deze blog lees je meer over de romans van Elena Ferrante en over het eerste deel van de serie.

Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek uit de reeks, De nieuwe achternaam. Lila en Lenù zijn zestien. Beiden hebben het gevoel vast te zitten in een sleur. Na haar huwelijk heeft Lila de naam van haar man aangenomen, waardoor ze het gevoel heeft dat ze zichzelf is kwijtgeraakt.

Lenù is een voorbeeldige leerling, maar tijdens de huwelijksreceptie van haar vriendin beseft ze dat ze niet gelukkig is, niet van binnen en niet van buiten. Tijdens een korte vakantie op het eiland Ischia zien de twee vriendinnen hun jeugdvriend Nino Sarratore terug die inmiddels een veelbelovende student is.

Die toevallige ontmoeting verandert de aard van hun vriendschap voor altijd en stuurt ze naar twee totaal verschillende werelden. Lila wordt een gewaardeerde schoenenverkoopster in de elegante zaak van de machtige familie Solara in het centrum van Napels. Lenù daarentegen stort zich op haar studie en overweegt zelfs te gaan studeren in Pisa.

De nieuwe achternaam wordt geproduceerd door de makers van succesvolle series als Gomorra en The Young Pope. De regie is in handen van de Italiaanse regisseurs Saverio Costanzo (aflevering 1, 2, 3, 6, 7 en 8) en Alice Rohrwacher (aflevering 4 en 5).

De hoofdrollen in dit verhaal over een innige vriendschap die in het teken staat van zowel liefde als jaloezie worden vertolkt door Margherita Mazzucco (Lenù) en Gaia Girace (Lila). Voor de verfilming van de succesvolle boekenreeks werd alles uit de kast getrokken. Om Napels in de jaren vijftig zo realistisch mogelijk te verbeelden, werd in honderd dagen praktisch een nieuwe stad gecreëerd. Er werkten ruim honderdtwintig acteurs en meer dan achtduizend figuranten mee!

Nieuwsgierig naar het Napels van Elena Ferrante, Lila en Lenù? In deze blog nemen we je mee naar plekken die nog altijd herinneren aan het verhaal van de twee meisjes.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Mijn vrouw heeft alle 4 de boeken gelezen.
    Ze vond het in een woord grandioos
    We hebben ook de dvd van seizoen 1 gekocht

    We kijken uit naar seizoen 2 op de TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *