Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Win kaartjes voor de ontroerende film Nata per te!

Vanaf 20 juni 2024 is Nata per te in de bioscoop te zien, een ontroerend en waargebeurd verhaal over Luca, een alleenstaande vader die baby Alba wil adopteren, maar moet opboksen tegen de starre rechterlijke regels.

Namens Arti Film mogen we drie lezers trakteren op twee kaartjes voor deze film. Ook delen we alvast een voorproefje!

Het is 2017 en de rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor Alba Stellamia, die het syndroom van Down heeft en meteen na haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten.

Haar naam kreeg ze van een verpleegkundige, omdat ze bij dageraad werd geboren. Verder heeft de kleine Alba niets. Of misschien toch wel…

Luca (vertolkt door Pierluigi Gigante) heeft een sterk verlangen naar vaderschap. Hij vecht om de voogdij over Alba te verkrijgen, met hulp van advocaat Teresa Ranieri (een prachtige rol van Teresa Saponangelo, die ook speelde in de film È stata la mano di dio van Paolo Sorrentino).

Maar hoeveel ‘traditionele’ gezinnen moeten nee zeggen voordat Luca in aanmerking komt?

Bekijk de trailer van Nata per te

Een klein voorproefje van het verhaal van Luca en Alba, een man en een meisje die elkaar hard nodig hebben, ook al lijkt de wereld om hen heen daar niet klaar voor te zijn.

 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De film Nata per te is gebaseerd op het gelijknamige boek van Luca Mercadante en Luca Trapanese. Het beschrijft het waargebeurde verhaal van de juridische zoektocht van Luca en zijn advocate naar de mogelijkheden om Alba te adopteren.

Het meisje werd na haar geboorte door dertig ‘traditionele’ gezinnen afgewezen, waarna de rechtbank in Napels de adoptie goedkeurde.

Dit was de eerste zaak in Italië waarbij een alleenstaande, homoseksuele man voor het gerecht een zaak aanging om adoptie van een baby mogelijk te maken.

Napels en Ischia – locaties uit de film Nata per te

Er is ook een rol weggelegd voor Napels, niet alleen als de stad waar de film zich afspeelt, maar echt als rol op zich. Je herkent de smalle straatjes van het historisch centrum, het licht en de sfeer.

Het is niet gek dat regisseur Fabio Mollo juist voor deze stad koos. Dit verhaal lijkt gemaakt voor Napels – of Napels voor dit verhaal van hoop en liefde.

Ook het eiland Ischia komt mooi in beeld (hoewel het echte verhaal zich meer op Procida afspeelt), met onder meer een scène op het strand van Citara in Forio en in een villa in Panza.

Maak kans op filmkaartjes voor Nata per te!

Namens Arti Film mogen we drie lezers blij maken met twee kaartjes voor deze film. Kans maken? Vul dan voor 20 juni onderstaand mail&winformulier in, o.v.v. Nata per te. De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)

  captcha

  Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

  2 reacties

  1. EERLIJK VERHAAL OVER LIEFDE

  2. Lijkt ons een zeer ontroerende film.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *