Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

MUBI brengt het beste op filmgebied bij je thuis

Rocco e i suoi fratelli, Bellissima (beide van Luchino Visconti), Youth (van Paolo Sorrentino), Io sono l’amore (van Luca Guadagnino)… Het zijn slechts een aantal Italiaanse klassiekers die je via MUBI thuis op je eigen scherm kunt kijken.

Wellicht heb je nog nooit van MUBI gehoord, maar het is de grootse community van filmliefhebbers, met wereldwijd meer dan twaalf miljoen leden in honderdnegentig landen.

foto: trap aan de Via Mariannina Coffa, Noto (mei 2023)

Als wereldwijde streaming service, productiehuis en distributeur tegelijk staan ze garant voor geweldige cinema thuis. MUBI creëert, koopt, cureert en viert goede films. Je vindt er een heel ruim aanbod, met vooral veel films en achtergronden maar ook filmclubs en exclusieve releases.

Miracolo a Milano – Vittorio De Sica

Wij mochten MUBI uitproberen en genoten van mooie Italiaanse films, waaronder een aantal favoriete filmklassiekers en een aantal films die we nog niet eerder zagen, zoals Miracolo a Milano van Vittorio De Sica.

In juli staat deze Italiaans-Franse filmregisseur en acteur namelijk centraal op MUBI. De Sica is vooral bekend vanwege zijn neorealistische films. Als acteur werd hij in 1958 genomineerd voor een Oscar; als regisseur won hij er maar liefst vier – plus nog vele andere prijzen op internationale filmfestivals.

Zijn films worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van de canon van klassieke cinema, maar Miracolo a Milano (uit 1951) zagen we nog niet eerder. De Sica won voor deze film de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Un Garibaldino al convento – Vittorio De Sica

Vanaf 20 juli kun je ook een filmavond plannen voor De Sica’s Un Garibaldino al convento (uit 1942), een dramatische komedie waarin een grootmoeder gelukkige en droevige herinneringen ophaalt aan haar jeugd in een kloosterschool in Italië.

Ze vertelt haar kleinkinderen over haar toenmalige rivale, Mariella, wiens geheime minnaar, een soldaat van Garibaldi, gewond raakte in de strijd en verborgen werd gehouden voor de nonnen in het klooster.

Hoe kijk je films op MUBI?

Je kunt de films op MUBI alleen kijken als je een abonnement afsluit, net als voor Netflix of Videoland. Je betaalt hiervoor € 11,99 per maand als je per maand betaalt of € 7,99 per maand als je per jaar betaalt. Via deze link vind je alle details.

Je kunt je abonnement zeven dagen gratis uitproberen en daarna altijd stop zetten. Als je je aansluit bij MUBI, kun je alle films op het platform kijken – zonder reclame tussendoor. Elke maand zijn er nieuwe releases.

Je kunt de films ook downloaden zodat ze je ook bijvoorbeeld onderweg naar Italië of op je vakantieadres fijn films kunt kijken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *