Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Filmtip: Youth (La Giovinezza) van Paolo Sorrentino

Youth (La giovinezza) is de nieuwe, Engelstalige film van Paolo Sorrentino, de regisseur die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza uit 2013 een Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving.

Youth-film-Paolo-Sorrentino

Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist-dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

Een paar filmstills:

Youth-film-Paolo-Sorrentino (1) Youth-film-Paolo-Sorrentino (2) Youth-film-Paolo-Sorrentino (3)Youth-film-Paolo-Sorrentino (4)Youth-film-Paolo-Sorrentino (6)Youth-film-Paolo-Sorrentino (9)Youth-film-Paolo-Sorrentino (8)Youth-film-Paolo-Sorrentino (10)

Naast Michael Caine en Harvey Keitel zijn ook Rachel Weisz, Paul Dano en Jane Fonda in belangrijke rollen te zien, maar het is wederom Sorrentino’s beeldspraak, muziek en oog voor detail die van Youth een spektakel maken, waarin de camera switcht van groene alpenweides naar zwembaden en hotelkamers, bevolkt door jonge en minder jonge lichamen. Een sensuele sensatie met humor, die je even meeneemt uit het leven van alledag, met een duik in Sorrentino’s verleidelijke verbeeldingskracht, in een twee uur durende giovinezza...

Bekijk de trailer en plan alvast een avondje voor Sorrentino’s nieuwe film in je agenda:

Lees ook onze blog over Jeugd, het boek dat Sorrentino als de basis voor deze film schreef.

Youth-film-Paolo-Sorrentino (5) Youth-film-Paolo-Sorrentino (11)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *