Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nu te zien op NPO: het derde seizoen van L’amica geniale

Vanaf 17 juni geniet je op NPO 2 van het derde seizoen van L’amica geniale (‘De geniale vriendin’), naar de boeken van Elena Ferrante. Het gehele derde seizoen is vanaf donderdag 16 juni al te streamen voor abonnees van NPO Plus.

Wie vlucht en wie blijft

Na het succes van de eerste twee seizoenen van L’amica geniale volgt nu de verfilming van het derde boek, Wie vlucht en wie blijft.

Lila en Elena zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen.

Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van de Napolitaanse wijk waar ze opgroeide.

Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

Thema’s die in dit seizoen centraal staan zijn sociale onrust, protestbewegingen, feminisme en vrouwenemancipatie. Zo wordt Lila tegen haar zin in een boegbeeld van het communisme in Napels.

Elena sluit zich aan bij het feminisme, terwijl ze eigenlijk gevangen zit in de traditionele rollen van moeder en huisvrouw. De thema’s komen op een subtiele manier samen met het persoonlijke verhaal over de vriendschap van Elena en Lila.

Kijk L’amica geniale op NPO 2 of NPO Plus

Wie vlucht en wie blijft wordt vanaf vrijdag 17 juni wekelijks uitgezonden door de VPRO op NPO 2, steeds om 23.15 uur. De acht afleveringen van het derde seizoen zijn vanaf donderdag 16 juni al beschikbaar op NPO Plus.

Ontdek het Napels van Elena Ferrante

Ga je binnenkort naar Napels en heb je genoten van de boeken en/of serie van L’amica geniale? Ontdek dan het Napels van Elena, Lila en Elena Ferrante!

Nog geen Ferrante-fan? Lees dan deze blog over het eerste seizoen van L’amica geniale.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *