Ga op pad met onze City Walks!

Twee mysterieuze filmlocaties uit The Godfather

Van de meeste filmscènes in The Godfather is wel bekend op welke locatie ze zijn opgenomen. Gisteren namen we jullie al mee naar een aantal van deze locaties, grotendeels te vinden in het Siciliaanse Savoca en omgeving.

Savoca-standbeeld-Coppola-Godfather

Van twee scènes is echter niet duidelijk waar ze precies zijn opgenomen. Om ons plaatje van The Godfather compleet te hebben, willen wij natuurlijk ook graag weten waar deze beroemde filmlocaties zich bevinden. Daarom roepen we de hulp van jou als lezer in. Misschien weet jij wel waar zich de volgende twee locaties bevinden?

Filmlocatie 1: het station van ‘Corleone’
In deel twee van The Godfather zien we dat Michael Corleone en zijn gezin terugkeren naar Sicilië voor zaken (de wraak op Don Ciccio). Ze komen aan op het treinstation van Corleone.

The-Godfather-part-2-station-Corleone

In werkelijkheid heeft Corleone echter geen station. De vraag is waar deze scène dan wel is opgenomen en welk station stand-in is geweest voor het station van ‘Corleone’?

Overigens weten we dat dit niet het station van Taormina is, dat werd gebruikt in de derde Godfather-film en dat het station van Bagheria moet verbeelden.

Filmlocatie 2: Don Ciccio’s villa in Corleone
Eveneens in het tweede deel zien we twee keer de villa van maffiabaas Don Ciccio terugkomen. De eerste keer is wanneer de moeder van Michael samen met haar zoontje naar Don Ciccio’s villa in Corleone gaat. Don Ciccio heeft Michaels familie vermoord en zijn moeder smeekt Don Ciccio om haar zoon te sparen.

The-Godfather-part-2-Villa-Don-Ciccio-1

Wanneer Michael volwassen is, keert hij terug naar Corleone om wraak te nemen op de inmiddels oude Don Ciccio. Michael vermoordt hem op brute wijze op de veranda van zijn villa.

The-Godfather-part-2-Villa-Don-Ciccio-2

Deze villa is niet het Castello degli Schiavi, bij Fiumefreddo, vlak bij Taormina. Dat is de villa waar Michaels vrouw Appolonia in het eerste deel met een autobom om het leven komt, waar Michael en Kay in het derde deel weer nader tot elkaar komen en waar Michael in het derde deel eenzaam sterft – maar dit is een andere villa dan die van Don Ciccio.

Weet jij een of zelfs beide filmlocaties te herkennen? Laat het ons weten via een reactie op deze blog of via e-mail, dan wijden wij er een blog aan. Naast eeuwige roem belonen we je uiteraard ook met een toepasselijk Godfather-geschenk.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

52 reacties

  1. That would be great news to start 2017 with! Don’t forget to send me the photo’s you already made!

  2. Hi Erik,

    How was Sicily? Did you find them? Train station and the olive oil company?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *