Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Zabaglione uit De Zilveren Lepel Quick & Easy

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je heerlijk uitgebreid de tijd voor Italiaanse klassiekers, maar soms wil je snel een eenvoudig gerecht op tafel zetten – dat als het even kan net zo lekker smaakt. Met De Zilveren Lepel Quick & Easy is dat geen probleem: je vindt in dit nieuwe kookboek honderd smakelijke recepten die in dertig minuten of minder te bereiden zijn.

Van klassiekers als spaghetti alla carbonara tot overheerlijke paddenstoelenrisotto, wortelcrèmesoep en zeebaars uit de oven tot luxe nagerechten als perentaart met chocolade. Klassiekers uit de kookbijbel De Zilveren Lepel zijn voor deze editie zodanig bewerkt, zodat ze in een half uur op tafel kunnen staan – zonder in smaak in te boeten uiteraard.

De-Zilveren-Lepel-Quick-Easy-recepten

Een van de heerlijk snelle recepten is dat voor zabaglione, een toetje op basis van eidooiers, suiker en marsala. Voor 4 personen heb je nodig: 4 eidooiers | 50 gram fijne kristalsuiker | 120 ml zoete marsala, droge witte wijn of sherry

Klop de dooiers met de suiker in een hittebestendige kom met een elektrische klopper tot een lichte, luchtige massa. Roer er dan beetje bij beetje de marsala door.

Zet de kom op een pan nauwelijks pruttelend water op laag vuur. Blijf kloppen tot het mengsel gaat rijzen, maar laat het niet koken. Het volume moet verdubbeld zijn en het mengsel moet als een lint van de klopper lopen. Haal de zabaglione van het vuur en geef hem warm of koud in glazen. Je kunt zabaglione ook als saus bij koffie- of hazelnootijs gebruiken.

recept-zabaglione-De-Zilveren-Lepel-Quick-Easy

Alle quick & easy recepten vind je in De Zilveren Lepel Quick & Easy | ISBN 9789000349302 | uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *